![çavuş](/Static/forum/img/rozet/tegmen.png)
Ailemize çok yakın olan ablamız gibi gördüğümüz bir memur arkadaşımızın bir hafta öncesinde intihar etmesi sonucu vefatı gerçekleşti
bu arkadaşımıza 6 ay önce majör depresyon(melankoli) teşhisi konmuştu. 6 ay boyunca bulunduğu ildeki psikiyatri bölümüne giriyordu sürekli. EKT(Elektro Konvülsif Tedavi) uygulandı, 6 adet antidepresan içiyordu ve intihar teşebbüsü sırasında yakalandığı için ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde 1 ay boyunca kendine zarar vermemesi için yatırıldı. bütün bunları anlatmamın sebebi çok ağır bir bunalım ve depresyon halindeydi. zaten psikiyatristlerden sürekli rapor alıyor ve işe gidemiyordu. çalışabilecek durumda değildi. raporları mevcut.
intihar olayından 1 hafta önce belki sıkıntılarımdan biraz kurtulurum umuduyla gücünü toplayıp bulunduğumuz ile geldi ve iki gün kaldı. çok kötü göründü gözümüze hissettirmedik ama resmen enkaz gibiydi.
Sadede gelelim, bu arkadaşımız bize en son geldiğinde dua okuması için dinci hocalara gittiğinden bahsetti. biraz detay vermesini istedim. Zaten ara ara bu hoca kılıklı şarlatanlardan medet umduğunu ziyaretlerde bulunduğunu söyledi. ama en son gittiği hoca kılıklı şarlatan içinde bulunduğu sıkıntıyı geçiremeyeceğini onu aştığını söylüyor ve başka bir hocanın numarasını veriyor. arkadaşımız da sıkıntısını geçireceği umuduyla bu telefonunu aldığı şarlatanı arıyor. bu şarlatan içerisine 6 adet cin girdiğini söylüyor ve devam eden zamanlarda 3 ünü çıkardığını 2 sinin tekrar girdiğini söyleyerek sürekli para koparıyor. ne kadar verdin en sonuncusuna dediğimde en sonuncusuna total de 50k gitmiştir dedi ve hiç yüzünü bile görmemiş bu kadının. benim bu tip konularda çok kızacağımı bildiği için eminim miktarı az söyledi.
intihar ettikten sonra topladığımız bilgiler ışığında arkadaşımızın sürekli bunlardan medet umduğunu ve bunların telefon numaralarını vererek sürekli birbirlerine paslayıp parasını yediklerini öğrendik. bulunduğumuz yerde gezmedik köy bırakmamış. zaten psikolojisi bozuk olduğu için onların ona deva olacağını sanmış.
zamanında neden engel olmadın diye sormayın en sonunda anlattı bunları bana ve sadece en sonuncusundan bahsetti. bu kadar şarlatan gezdiğini bilmiyordum. bizden ayrılmadan telefon numarasını vermesini istedim vermedi ve hepsini sildim dedi ve o vahim olay gerçekleşti.
sorum şu ailesi bütün bu bilgileri savcılığa vererek şikayette bulunsa bir sonuç alabilir miyiz? sonuçta İBAN numaraları mevcut. kaç hocaya ne kadar para verdiği ortaya çıkar.
bu insanlar ağır depresyon tedavisi alıp psikiyatri polikliniğinde yatmış raporlu bir hastaya nasıl umut satabiliyorlar. Hiç mi inandıkları Allah'tan korkmuyorlar. kendime yediremiyorum. ağrıma gidiyor.
bu hocaların iyileştiririz seni deyip paralarını almaları ve bunun tekrar tekrar olması belki de iyice depresyona sürükledi arkadaşımızı. Nihayetinde her hocaya gidişi bir başarısızlık girişimi oldu onun için.
Sağ olsaydı bir sonuç alamazdık sonuçta kendi yardım istemiş ve kendi isteğiyle göndermiş paraları. ama arkadaşımız vefat etti geri gelmeyecek ve raporu var. yanlarına kâr kalsın istemiyorum başka insanlara da umut satamasınlar. hapise atılmazlar muhtemelen ama soruşturma açılırsa umut sattıkları kişinin hayatına mal olduklarını bilirler de belki olmayan vicdanları sızlar.
Dışardan Prim yatırarak emekli olma hakkında
Arkadaşlar bir akrabam yurtdışından Türkiye'ye gelmeyi planlıyor ve dışardan sigorta primlerini yatırarak emekli olmak istiyor. Türkiye'de 1984 yılında 7 aylık bir iş başlangıcı var. şu an 57 yaşında ve kaldığı ülkede kazanmış olduğu herhangi bir emeklilik hakkı yok. Türkiye'ye geldiğinde ödemesi gereken toplu prim miktarını ve aylık bağlanabilecek tahmini maaş oranını hesaplayabileceğimiz bir yer var mı? veya nereye başvurmalıyız bu bilgileri alabilmemiz için. yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
Astra G radyatör fanı hakkında
Merhaba forumdaşlar
2004 Opel Astra G bir aracım var. bu araçların radyatör fanları kademeli olarak mı çalışır. yani belli bir sıcaklığa geldiğinde 1. kademe bi üst sıcaklığa geldiğinde bir üst kademe olarak mı çalışır. aracımın hararet göstergesi 92 olduğunda fan şiddetli çalışıyor hararet iniyor şehir içi trafikte ve havalar ısındığı için 4-5 dk ya yeniden 92 derece oluyor ve yine şiddetli çalışıyor. benim fan motoru direk 2. kademeyi çalıştırdığı için arızalı olabilir mi? ustalar fazla fiyat istediği için fan motorunu internetten almayı düşünüyorum. bilgi verecek olanlara şimdiden teşekkürler.
fan linki:
|
Atiker Yakıt Göstergesi Sorunu
|
Serial monitörden girilen veriye göre led yakma yardım!
|
Hastanenin çıkardığı uçuk Anjiyo ve stent faturası
|
Sisteme Takviye Tavsiyesi yardım lütfen!!!
|
|
|
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 104
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 32.637 (Bu ay: 1.042)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)