10700k işlemci hız aşırtma
Merhabalar arkadaşlar. 10700k işlemcim var buna hız aşırtma yapmak istiyorum ama bu konuda hiç bir bilgim yok. Gigabyte z490 gaming x anakartım var. Kendi otomatik olarak 4700mhz çıkartıyor 53 derecelerde seyrediyor. Soğutucum sytech fuma 2. Güç kaynağım 750w Gold değerlerine sahip. Acaba stabil olarak 5000 MHz e çıkartmak mümkünmü. Mümkünse nasıl yapılır şimdi den teşekkür ederim
xmp'yi açınca fps düşme sorunu
Merhaba arkadaşlar başlıkta da belirtiğim gibi xmp profilini açınca fps çakılıyor. Bugün gigabyt'eın ana kart programından güncelleme gelmiş diye bir kontrol edeyim dedim şöyle bir uyarı verdi, anakart değiştiği için ayarlar bilmem ne diye bir şeyler yazdı. O arada sistem hızlarını gördüm ve ramlar 2100 mhz olarak çalışıyordu. xmp profili kendiliğinden kapanmıştı Tekrar açtım ama oyunlarda fps resmen çakıldı 150-200 fps aldığım oyunda 17 fps e kadar düştü diğer oyunlarda da yarı yarıya dan fazla düşüş oldu. Xmp yi kapatınca düşme sorunu kalkıyor ama bu seferde ramleri düşük hızda kullanıyorum.
Ana kartım gigabyte z490 gaming x,32 gb toplamda 4 adet 3200 mhz gskill ram var, ekran kartımda 4070. bios ve windows dahil olmak üzere her şey güncel, hız aşırtma vs. yok. Yardımlarınız bekliyorum
Merhabalar. Bir arkadaşım Corel draw ve günlük kullanım için laptop almak istiyor. 20-25 bin bütçesi var. Bu fiyata laptop bulmak mümkünse önerilerinizi bekliyorum
2 adet M2 SSD taktıkdan sonra Windows açılmıyor
Selamlar başlık da belirttiğim gibi 2 adet M2 SSD taktım ama PC açılınca direk olarak anakart menüsü ne giriyor windows başlamıyor. Bu işler den çok anlamıyorum. PC de m2ler haricinde 2 adet Samsung SSD bir adet de HDD var. Sistem bilgisine tıklayınca m2ler görünüyor.
Anakartım gigabyte z490 gamingx. Şimdiden teşekkür ederim.
10700k için bu soğutucu yeterlimi
Selamlar arkadaşlar 10700k siparişi verdim elimde bu linkteki soğutucu olan thernaltake ux200 var acaba bu işlemci ile uyumlu mu ve soğutmaya yetermi? Kasam da aerocool airhawk duo
Kasa linki
11.000 bütçe ile hangi parçaları almalıyım?
Selamlar arkadaşlar monitör,kasa,SSD ve 750w 80 Gold+ güç kaynağım var maksimum 11.000 TL ile hangi parçaları almalıyım? Şimdiden teşekkürler
Edit: oyun için toplamak istiyorum.
A73 de ağır çekim nasıl yapılır?
Selamlar arkadaşlar bende a73 alarak aranıza katıldım. Telefonun özelliklerine baktığımda 720p 120 fps ağır çekim yaptığını gördüm ama bir türlü nasıl yapılacağını bulamadım. Ayarlara geldiğim de 1080p ve 720p de sadece 30 fps görünüyor. Acaba 720p 120 FPS ile nasıl çekim yapabilirim?
MSI b550 tomahawk fiyat
Selamlar MSI b550 tomahawk almayı planlıyorum bu güne özel Amazon da 1500 TL civarında satılıyor. Almak için acelem yok param dolar olarak duruyor. Bu fiyata almalımıyım yoksa beklemek daha mı mantıklı? Veya aynı paraya daha iyi kart var mıdır?
8ooo TL ye 4 parça tavsiyesi
Merhabalar arkadaşlar elime 8000 TL kadar para geçti. Uzun süredir istediğim bilgisayar yenilenmesini yapmayı düşünüyorum. Anakart,ekran kartı, işlemci ve ram almak istiyorum . mümkünse ekran kartı çıkışı dvi-d olursa çok iyi olur. Monitörüm sadece dvi-d den 144 Hz veriyor. DP girişi maalesef yok.mevcut güç kaynağım,
https://www.teknobiyotik.com/review/product/list/id/14814/category/61/
Kasam,
Çalışmayan işlemci ve egzoz fanı+görüntü gelmeme sorunu
Merhabalar arkadaşlar bir elektrik gel giti sonucunda 8 gün önce güç kaynağı arızalandı. High power 750 gold+ aldım. cuma gününden beri sorunsuz çalışıyordu. Bu sabah bilgisayarı açtığımda egzoz fanı ve işlemci fanının dönmediğini, ekran kartı öndeki ve üstteki fanların döndüğünü farkettim ve ekrana görüntü gelmiyor du ama hem harf disk hemde ekran kartı çalışıyor normal çalışma sesi geliyor. Sebebi ne olabilir acaba? Teşekkürler
https://www.youtube.com/watch?v=9hBuT5pCI90&feature=youtu.be
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 996
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 14.128 (Bu ay: 184)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 117 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware