2 gün önce yani 19/08/2023 tarihinde sıfır aracımı teslim aldım. Şu an marka ya da bayi ismi verip bir imaj zedelemesine sebebiyet vermek istemediğim için ekstra detay iletmiyorum çünkü sorunu tespit ettim ve bugün bayi ile, servis ile görüşeceğim, gerekirse yarın yetkili servise göstereceğim aracı. Ancak durumumu burada paylaşmak ve bilenler var ise yorum yapmak isteyenler, öneride bulunmak istenler var ise görüş almak istedim.
Temel olarak konu şu ki; aracın sol ön tarafı (şoför tarafı), sağ ön tarafa göre 1 cm daha basık, daha aşağıda. Bunu ilk anda anlamanız zor belki ama dikkat kesilince anlaşılabiliyor. Cumartesi günü aracı teslim alırken yüzeysel bir kontrol yaptım ancak böyle bir detaya bakmak eminim kimsenin aklına gelmez. Aracı Cumartesi teslim aldım, Pazar günü diğer aracımla otoparktan çıkarken dikkatimi çekti ve elime metre alıp ölçtüm. Sol taraf zeminden çamurluk başlangıcına kadar 66,5cm , sağ taraf ise 67,5cm. Zeminden ya da lastiklerden mi acaba dedim, hemen gittim benzinlikte tüm lastiklerin hava basınçlarını eşitledim, orada da ölçtüm ama sonuç aynı. Aracı ters yöne döndürüp ölçtüm yine sonuç aynı. Zaten dikkatlice bakınca belli de oluyor sorun. Ölçüm fotolarını ekliyorum.
Şimdi sizlere sormak istiyorum, sıfır araçta bu sorun neden olur? Üretim hatası mıdır yoksa yaylar amortisörler açılacak, esneyecek kendine mi gelecek? Sizce neler yapabilirim, sorunu nasıl çözebilirim? Araca ayıplı diye itiraz etmek (ayıplı bir araç demiyorum çünkü çözülebilecek bir sorun gibi geliyor bana), marka ile ihtilaf yaşamak vb gibi şeyler istemiyorum açıkçası, sadece bu sorun neyden kaynaklanır sebebini bulmak ve nasıl çözülür bilmek ve çözmek istiyorum.
Arkadaşlar selamlar... Forumda biraz gezindim ama bu TV işi almış başını gitmiş, takip etmek gerçekten zor... Eski bir 32" HD Ready LCD televizyonum var... Artık onu yan odaya ayırma vakit geldi diye düşünüyorum :)
40" ya da 42" 3D LED almayı planlıyorum, fakat bir sürü özellik dolanıyor ortada Benim için önemli olan full HD LED ve 3D özelliği olması, Digiturk HD ve PS3 ile sorunsuz çalışması, 3D blu ray filmleri sıkıntısız izlemek... Normal yayınları 3D'ye çevirme özelliklerinden bahsediyorlar, o işlerden hiç anlamıyorum zaten. Bilen, deneyen, verimli görüntü alabilen var mı acaba? Bu özellik ne kadar gerekli ne kadar gerekli değil?
3D LED TV alırken hangi zöellikler mutlaka olmalı hangileri olmasada olur?
Bir alışveriş sitesinde PHILIPS'in aşağıdaki modelini buldum, fiyatı uygun (2.599TL) görünüyor. (gözlükten bahseden yok ama) Philips 40'' Full Hd Led Televizyon 40PFL8605H/12 (3D)
Sizin bana nokta atışı, "arkadaşım git şu modeli al, öneririm" diyebileceğiniz bir TV var mıdır? Yardımcı olabilir misiniz?
Dreambox 500 HD uydu alıcı almayı düşünüyorum. Apartmanda merkezi uydu kurulumu var. Turksat, Eutelsat ve Hotbird. Alacağım uydu alıcı HD uyumlu olduğu için HD yayınları da izlemek istiyorum. Fakat HD LNB diye bir şey duydum. (Bu işleri hiç bilmem, Digi'ye para ödemekten bıktığım ve artık müşteri memnuniyeti <bence> gözetmedikleri için üyeliğimi sonlandıracağım.) Sorum şu ki; merkezi uydu kurulumunda HD LNB mevcut değilse HD yayınları izleyemeyecek miyim? Yoksa her hangi bir şey değişmez yine HD yayınları alabilir miyim?
Arkadaşlar dün aracıma Sonax'da Nano Boya Koruma Yaptırdım. Aracı akşam 19:00'da teslim aldım, gece 23:00'da sel götürdü oturduğum semti resmen. Çok fazla yağmur yağdı. Bu sabah araca baktığımda yağmur damlalarının izleri haliyle kalmıştı aracın üzerinde...
Boya koruma sonrası hemen yağan yağmur yapılan işlemin etkisini azaltır mı? Ya da kısaca boşamı gitti onca uygulama? Lütfen cevap...
Arkadaşlar bu sabah işe gitmek için aracıma indiğimde, aracımın ön sağ kapısının belden yukarısında yaklaşık 4-5cm. uzunluğunda derin bir çizik farkettim. Muhtemelen anahtar ile yapılmış. Tırnağım bariz takılıyor çiziğe. Aracım siyah renkli (3 ay önce sıfır aldım) ve çizik olan bölge bembeyaz kaldı. Çok çok ufak bir noktada (3-4mm. falan) metalik kısım bile görünüyor.
Artık bunu yapan insanlıktan nasibini almamış, şuursuz varlığa karşı buradan açıkça olmasada neler hissedip dilediğimi sizler anlamışsınızdır.
Şimdi aracın böyle kalması tabiki içime hiç sinmeyecek. Zaten zamanla paslanma falan da yapabilir sanırım. Önümde bazı seçenekler var, AutoKing'e gidip mini onarım kapsamında lokal boya ile halletmek, Peugeot yetkili servisinde lokal boya + kapının tamamına vernik ile yaptıkları uygulamayı yaptırmak. Ya da bunların dışında Meguiars Derin Çizik Giderici Pasta (Ultimate Compound), Quixx (Car Scratch Remover) veya TurtleWax'ın renkli cilasını (Color Magic Plus) kullanmak.
Şimdi sizlere soruyorum arkadaşlar. Siz olsanız ne yapardınız. Her halikarda gitti canıım aracımın orjinalliği.
arkadaşlar selam, Astra G model aracımın motor kapağı (yani bi işlevi olmayan plastik motor kapağı) yerinden çıkartılır iken çatladı. yenisi 450ytl imiş Opel yetkili servise sordum. bunun tamiri mümkün müdür acaba? böyle plastik aksama bi onarım yapılabiliyor mu bileniniz var mı?
Arkadaşlar merhaba, ana konudan da takip ettiğiniz üzere dün akşam PES2009'da İngiltere ve İspanya liglerinde bulunan lisanssız takımlar için bir lisans çalışmasına başlamıştım. Şu anda çalışmam bitti. Yeni konu açmamın sebebi ise bu çalışmanın ana konu içerisinde sayfalar arasında kaybolmadan sizlere ulaşmasıdır. Ufak bir detay aktarmak istiyorum, bu çalışmayı tüm takımların formalarına amblem, marka, ve reklam sponsorlarını ekleyerek yaptım. Hazır forma indirip bir yama yapmadım çünkü benim düşüncem indirilen hazır formalar oyunun orjinal forma formunu az da olsa bozuyor. Formaları kendim editledim ve üzerlerine ilgili eklentileri yaptım. aşağıya hem İspanya liginden hem de İngiltere liginden örnekler ekleyeceğim. Aynı zamanda bu eklentilere takımların düzenlenmiş isimleri ve amblemleri de dahildir. Beğeneceğinizi umarım
Şimdi gelelim nasıl bunu oyununuza uygulayacağınıza; indireceğimiz dosya aşağıdaki linkte mevcuttur.
Bu dosyayı indirdikten sonra bir USB bellek içerisine PS3 klasörü oluşturuyorsunuz ve indirdiğiniz dosyadan çıkan ve RAR'dan kurtardığınız SAVEDATA klasörünü bunun içine atıyorsunuz. Daha sonra USB belleğinizi PS3'ünüze takın ve Game > Saved Data Utility kısmına gelin. Saved Data Utility üzerinde X tuşuna bastıktan sonra PS3 USB belleğinizi görecektir. Belleğin içine girin ve orada PES2009 Edit Data ile tüm forma reklamlarının üzerine gelip üçgene basın. Copy dedikten sonra oyunumuz lisanslı hali ile karşınızda
NOT: 16.10.2008 tarih saat 20:00'dan önceki linkten edit dosyasını indiren arkadaşlar o dosyayı kullanmayıp şimdiki yenilenmiş linkteki dosyayı indirsinler. İlk verilen linkteki dosyada forma reklamları dosya içine girmemiş. İlk dosya ile uygulamayı yapıp eksik (forma reklamları ve markaları) sonuçlarla karşılaşan arkadaşlar yenilenmiş linkteki edit ve forma reklamları dosyalarını aynı şekilde Saved Data Utility kısmına Copy işlemi yaparak sorunları/eksiklikleri ortadan kaldırabilirler.
YENİ: : Arkadaşlar milli takımlar lisans çalışmamı da bitirmiş bulunuyorum. Tamamen amatör bir şekilde yapılmış bir çalışmadır. Forma sponsorlarını ve milli takım logolarını internet üzerinden bulup photoshop yolu ile bu çalışmayı gerçekleştirdim. Hatalarım ya da gözünüze çarpan kusurlarım var ise şimdiden sizlere özürlerimi sunarım. İlk çalışmamla benzer bir çalışma gerçi...
Yeni SAVEDATA klasörümüz aşağıdaki linkte mevcut. Bu klasör içerisindeki Edit Data 'yı PS3'ünüzde Game >> Saved Data Utility altında kayıtlı olan ile değiştiriyorsunuz (yani bu edit data'yı da copy ediyorsunuz). Daha sonra yine SAVEDATA klasöründe bulunan tüm png resim dosyalarınıda copy diyorsunuz. Sizlere bir de sürprizim var, oyuna Trabzonspor'u ekledim. Forma, amblem, oyuncu isimleri ve formasyonlarını ayarladım. Oyuncuların saç, sakal, boy, kilo ve yaşlarını edit'ledim. Ama güçlerine dokunmadım. Hepsi sanırım 70'di. Siz gönlünüze göre değiştirirsiniz elbet... Konuyu daha fazla uzatmadan hemen linki veriyorum;
Bu arada, bu çalışma ile ilgili bir kaç resim ekleyeceğim, onlarıda konunun 4.sayfasında bulabilirsiniz...
arkadaşlar uzun zamandır ortalarda yoktum farkındayım...
aralık.12 itibari ile askerlik görevim için aranızdan 5-6 aylığına ayrılacağım. Turkcell Super Lig yaması için takım oyuncularını da bitirmeye gayret ediyorum başka işlerimin yanında. oyuncu özelliklerini de yapmaya çalışacağım ama oyuncu özelliklerini yetiştiremesem bile TSL yamasını tüm oyuncu isimleri ve fiziksel özellikleri dahil şekilde ekleyeceğim siteye...
arkadaşlar merhaba, oyunu yeni yükledim ve 8.0.2 güncelleme paketi ile güncelledim. daha sonra editör ile bazı küçük değişiklikler yaptım. eskiden oyun açılırken hangi database ile oynamak istediğimi sorardı. şimdi bu pack'den sonra bunu sormuyor ve ben yeni yarattığım database ile başlayamıyorum malesef... bunun nedeni ya da çözümü hakkında bilgi verebilir misiniz?
Aktiflik: Şu anda DH'de değil Son Giriş: geçen yıl Son Mesaj Zamanı: geçen yıl Mesaj Sayısı: 1.297 Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.361 İkinci El Bölümü Mesajları: 3 Konularının görüntülenme sayısı: 11.730 (Bu ay: 146) Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0) En çok mesaj yazdığı forum bölümü:Oyun