Disney+ Meşhur Siyah Bantları ve Ekrandan Çalınan Alanlar
Öncelikle yayın formatı dersi vermeye çalışmayın buna gerek yok, sadece ultra geniş ekran yayın formatının saçmalıklarını göstereceğim ve bu durumdan herkes mutlu mu onu merak ediyorum. 16:9 yerine hiç kimsenin ekranına uymayan daracık görüntü formatı 21:9 yada daha geniş bu format yüzünden ekranın 5/2 kadarı alttan üstten siyah bantla kaplanıyor. Size ekranın 5/3 kadarı kalıyor, büyük ekran televizyon alıyorsun ekranın nerdeyse yarısı yok üstelik daracık bir alana hapsoluyor görüntü... Bu durum 16:9 olan bütün ekranlar için geçerli Pc ekranı Laptop v.s.
4k büyük ekran bir Tv üstünde yada Pc üstünde ortada daracık bir alana hapsolmuş alttan ve üstten siyah bantlarla kaplı film izlemek keyifli mi?
Ekranın 5/2 oranında siyah bantlarla daraltılmasından mutlu oluyor musunuz?
Şimdi birileri yok bu sinema formatı bilmem şunun şeyi bunun buyu deyip sulandırmasın işi lütfen, sonuca odaklanın bu durumun sonuçları var. Herkeste 16:9 televizyon var ve bunlar hiç kimsenin ekranına uymayan bir görüntü formatını dayatıyor sorun tam olarak bu, siyah bantların ve ekranın 5/2 oranında çöp olmasının sebebi budur.
Ver 16:9 seçeneğini bize istersen ondan sonra, 69:9 biçiminde ultra süper mega plus a+++ geniş ötesi biçimde yayın yap.
16:9 olması gereken görüntü tam olarak bu:
21:9 Saçma formatın sonucunda ortada sıkışan bize kalan ekran bu:
Kabaca toplam kesilen görüntü alanı sol üstte birleştirdim:
Bu mantık dışı Tv yada Ekrana sahip olmanız gerekiyor siyah bant olmaması için, dapdaracık alanda hapsolmuş akıl dışı 21:9 ekran:
Bazı Oyunları Neden Satın Alamıyoruz?
Ben bu Ps Store kadar çorba bi yer hiç görmedim, satın aldığımız bir oyunda hangi dlc dahil neler dahil değil o bile belli değil çoğu içerikte. Alınca ne çıkarsa bahtına artık.
Sniper Elite 3 ULTIMATE EDITION bu şuanda 17 lira, ama Türkiyeden alınamıyor, bir çok oyunda böyle saçmalık oluyor tek tek yazmak istemiyorum örnek olsun diye bunu söylüyorum.
Link: https://store.playstation.com/tr-tr/product/EP4040-CUSA01796_00-SNIPERELITE30000
Bu ve buna benzer satın alınması ülkemize kapalı oyunların olayı nedir, birisi kısaca durumu anlatırsa sevinirim.
Playstation 3 Online Oyunlar Listesi (2020)
|
Video ve Müzik Dönüştürücü (Açık Kaynaklı)
|
|
|
Yaşanmış Linux Efsaneleri (Gerçek Kesit)
|
4.19 ve Üstü Kernellerde Çamur Görüntü
|
Fedora 29 Taçsız Kral Pele Linux'u
|
Meslek: Elektrik
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.752
İkinci El Bölümü Mesajları: 14
Konularının görüntülenme sayısı: 35.602 (Bu ay: 417)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.544 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun