Selamlar herkese, bu bir bilgilendirme başlığıdır öncelikle.
Bir kaç gün önce sırf ambilight sevdası için bu markayı tercih ettiğim ve Teknosa'dan aldığım TV elime ulaştı. Fakat kurulum sırasında fotoğrafta bariz olarak görebileceğiniz defolar mevcut idi. Ben yeni bir ürünü böyle kabul edemeyeceğimi net bir şekilde söylememe rağmen; ısrarla normal olduğu, görüntü akışı sırasında fark edilmediği(ki bu görecelidir ve hiç bir zaman arızalı ürün için geçerli bir sebep olamaz) belirtilip, arıza ekibine yönlendirildim değişim raporu için.
Bir kaç gündür sürekli Teknosa, Philips ve yetkili servisle yaptığım görüşmelerde bu kadar net bir sıkıntı ve talep ile ilgili rapor olmadan herhangi bir yere varılamadı. Özellikle Philips yetkilileri, son derece muğlak bir dille bazı şeylerin standartlar dahilinde olabileceği ve memnuniyetsizlik sonucu değişim olamayacağı gibi şeyler saçmaladı. Ardından değişim raporu için gelen ekip bunun normal olduğunu, atölyelerindeki bir çok televizyonda bunun bariz olarak bulunduğunu ve 06 serilerinde kullanılan reflektörle ilgili olduğunu belirtip, değişim için pek bir yardımı dokunamayacak "standartlar dahilinde" olarak rapor verebildi.
Bu ürün dandik bir markanın 3binlik televizyonu olsa olabilir derdim; 2. el, yahut spotçudan kutu hasarlı olarak alsam bir kaç bin lira daha az bedel ödediğim için kabul edilebilir diyebilirdim.
Fakat bilindik bir marka imajına sığınarak, hiç bir yeni ürün bu şekilde distribütör garantili olarak satılıp ardından desteksiz bırakılamaz.
Öncelikle edgelit(yan aydınlatmalı) TV'lerde ışık sızıntısı gibi durumlar bir yere kadar teknolojinin kendi olanakları dahilinde olabilmekte. Fakat yukarıdaki fotoğraflarda gözükenler, genelde aşağıdaki tamir fotoğrafında göreceğiniz lenslerin kayması - çıkması ya da atması sonucu ışık dağıtımının dengesizleşmesi ile ilintili olup, alttaki siyah fotoğraftaki şekilsiz ışık sızması ise gene panelin düzgün yerleştirilmemesi, panel ile aydınlatma arasındaki boşluklar veya esnemeler yahut bu işlemlerin kalite kontrolünün düzgün yapılmaması ile alakalı.
Taşıma esnasında darbe gören, çok soğuk, sıcak veya nemli ortamlarda ve depolarda kötü şartlarda muhafaza edilen yahut üretim bandında endüstri standartlarında bir kalite kontrolden geçmeyen bir Led Monitör ürün için her zaman olabilecek sıkıntılar bunlar. Fakat aldığımız televizyon bilindik bir markanın sıfır garantili ürünü ise verilen miktarın hakkının verilmesi ve kullanıcıyı aptal yerine koymamak gerektiği aşikardır.
Yeni bir ayakkabı yahut tişört dahi cm'lik renk farkı yüzünden outlet şubesinde yarı fiyatına satılırken ya da bir araba üzerindeki minimal renk farkları bile üreticisine yahut kullanıcısına satış esnasında mâl olurken. Rekabetin dehşet şekilde arttığı ve herkesin hayatta kalabilmek adına tüketicisine ve ürününe sahip çıkmak için yarıştığı bir ortamda, biz bu kadar haksız, ehliyetsiz, cahilce ve yanlış bir politika güden bir distribütörlük tarafından nasıl ve neden bedeli karşılığında mal muamelesi görebiliyoruz ve bu ürünleri gerçekten az inceleyerek alıp 3-5 ay sonra sıkıntı yaşayan insanların günahı ne?
Başka Philips yahut bilindik markalarla ve ürünlerle bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar var ise burada paylaşsınlar isterim ki geçekten sıkıntılı bir seri ise toplatılsın yahut bedeli iade edilsin ve yeni alıcılar bu sıkıntıları yaşamasın.
Ben bu ürünün koşulsuz iade sürecini başlattım bile ama en azından bir sonrakinde daha sağlam bir atmış olurum.
Bu TV ise işgal ettiği kredi kartı limiti ve bir sürü insanın boşa harcanmış vaktiyle geri dönüp başkasına satılmak üzere yeniden kutulanacak bir ürün olacak çok büyük ihtimal.
Saygılar
Portatif kafaüstü Akg,Beyerdynamic veya Soundmagic?
|
Onkyo HT-S3200 nedir ne değildir ?
|
Anormal Isı Değerleri
|
3RSystem,Xigmatek,Scythe doğru seçim?
|
|
|
Belgelerim klasörüne ulaşamıyorum help pls :S
|
Belgelerim klasörüne ulaşamıyorum help pls :S
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 117
İkinci El Bölümü Mesajları: 78
Konularının görüntülenme sayısı: 5.589 (Bu ay: 85)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 17 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El