Kiracı abonelikler
Herkese merhaba. Artık kiracılar kira ödedikleri dairenin elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerini kendi üzerlerine almak zorundalar gibi bir bilgi aldım. İnternette bununla alakalı bir haber göremedim ancak var mıdır bilgisi olan acaba?
Filtre Kahve Makinesi Su Sızdırma
evde online elektro gitar öğrenme
Herkese merhaba. Evimde bir tane Ibanez marka elektro gitar ve yine Ibanez marka bir akustik gitarim var. Daha cok elektro gitar ile ilgileniyorum. 10 uzerinden derecelendirmek gerekirse, gitar hakimiyetim en fazla 2 olabilir. Daha cok calmak istedigim turler rock, hard rock, metal gibi turler. Kurs ya da ozel hocaya para evrmek istemiyorum o nedenle youtubedan ya da aplikasyonlardan medet umar haldeyim. Siz hangi kanal ya da aplikasyonlari onerirsiniz? Veya bir metot da olabilir.
Merhaba. Ne zaman google chrome açmak istesem laptop ımın fazla zorlandığını fark ettim. Görev yöneticisinden cpu ve ram kullanımına baktığımda ise aşağıdaki manzarayı gördüm. Google chromeda sadece bir sekmem açık olmasına rağmen bu yoğun kullanımın sebebi ne olabilir? Çözüm önerilerinizi rica ederim.
Flashcard aplikasyon önerileri
Herkese merhaba. Birkaç dilde vocabulary çalışmak için flashcard aplikasyonu araştırıyorum. İhtiyacım olan özellikler, dilediğim zaman istediğim kelimeyi ekleyerek çalışabilmek. Programdaki hazır listelerin yanısıra kendi oluşturduğum kartlara çalışabilmek çok mühim. Tureng kelime defteri uygulamasında olan bir özellik ancak dil yelpazesi çok geniş değil. O nedenle önerileriniz olursa çok memnun olurum. En önemli kıstasım kendi kelime kartlarımı oluşturabilmek ve tekrarlı ezber alıştırmaları yapabilmek. Şimdiden teşekkürler.
Arka aktarıcı kırılması
Merhaba. Dün aksam bisikletimi ayakta kullanirken pedaldan birden ayagim kaydi ve arka vites aktarıcı aparatina carpti. Dolayisiyla da zincir atti. Duzelttim ama biraz yamulmustu arka vites aktarici aparat. Zincir biraz surtuyordu kucuk disliden gecerken. Neyse eve varinca dur bakayim vites degistirebilecek miyim diye kontrol ettim. Birden tak diye bir ses geldi ve arka vites aktaricinin tekerlekteki ince cubuklarin arasina girdigini gordum. Asagida fotograftaki hali almis. Iki tane ince cubugu da yerinden cikartmis. Nasil boyle yamuldu hayret ettim. Sanki uzerinden araba gecmis gibi. Muhtemelen kendi basima tamir edemeyecegim. Ama nasil boyle hasar alabildi size danismak istedim.
Bluetooth Kullanıcı Desteği Hizmeti Parametre Hatası
Herkese iyi geceler. Asus marka laptopımda bir süredir ,ki bu en son format attıktan sonra yaşanmaya başladı, dahili bluetooth cihazına sorun yaşıyorum. Sorun, bluetooth ile dosya transfer etmek istediğimde ya da bir bluetooth ses cihazı eklemek isediğimde cihazları bulamaması ve dosyaları alamaması. Buna çözüm ararken Hizmetler menüsünden Bluetooth Kullanıcı Desteği Hizmeti ne ulaştım. Ancak burada nedense başlangıç türünü otomatik yaptığımda ''parametre hatası'' uyarısı alıyorum ve ''elle'' ye geri dönüyor. sanırım bu nedenle de bluetooth otomatik olarak aktive olmuyor. En son sürücüsü zaten güncel bluetooth un. Neden artık çalışmıyor çıkamadım işin içinden. Çözüm önerilerinizi alabilir miyim.
YASALUYARI'dan Ard Arda Gelen Mesajlar
İyi Günler. Yaklaşık 1 aydır yasal uyarı'dan hat devretme işlemi mesajı almaktayım. 19 kasim tarihinden itibaren birbirinden farklı telefon numaralarına ait, benim t. c. kimlik numaram olmayan bir kimlik numarasına hat devretme bilgileri alıyorum. Toplam gelen mesaj sayısı 22. Benzer sorrunu yasayanlar aydinlatabilir mi?
İngilizce Pratik İçin Cep Telefonu Uygulamaları
Herkese hayırlı cumalar. Intermediate seviye bir İngilizce'ye sahibim ve bunu geliştirmek için cep telefonu uygulamaları konusunda sizlerden tavsiye rica ediyorum. 1 yıldır Duolingo uygulamasını kullanıyordum ve yeni bitirdim. Açıkçası Duolingo biraz alt seviyede kaldı benim için. En son 2 uygulama keşfedip indirdim. Biri LingQ diğeri de Memrise. LingQ yapısı bana biraz karmaşık geldi açıkçası. Kullanmayı ben öğrenemedim. Textler ve o textlerde yer alan kelimeleri kaydetmek üzerine bir program anlaşılan. Memrise biraz daha basit geldi. Onda da tam seviyeme uygun bir öğrenme alanı bulamadım.
Benim isteğim seviyeleri kendim seçerek, hem kelime dağarcığımı genişletmek, hem istediğim zaman kartlar yardımıyla kelime ezberi çalışmak, hem gramerden testler yapmak hem de listening çalışmak Ancak dediğim gibi seviyeleri kendim seçebilmeliyim. Bu anlamda kullanması keyifli ve bir o kadar da kalıcı öğrenme sağlayan uygulamalardan tavsiye edebilir misiniz.
İstanbul - Marmaris Seyahati
Herkese günaydın, iyi haftalar. cumartesi sabaha doğru İstanbul'dan Marmaris'e aracımız ile yola çıkacağız. Google haritalar ve yandexten yol alternatiflerini inceledim ancak biraz kafam karıştı. İlk kez aracımla o yöne seyahat edeceğim. O nedenle paralı otoyollara sapmadan yolculuğumu tamamlamak istiyorum.
İstanbul'dan Yalova'ya Eskihisar feribotları ile geçeceğim, o kesin. Ancak iş ondan sonra karışıyor. Mesela google haritalar Topçular iskelesinden Marmaris'e çizdiğim rotada beni ya Bursa'dan İzmir otoyoluna bağlıyor ya da Bursa Kütahya Denizli yolu üzerinden götürüyor. Yolculuk süresi olarak da 2 saat fark var dolayısıyla. Ben ise yine İzmir üzerinden ancak eski yoldan gitmek istiyorum. Böyle bir alternatif yok mu? Hangi detaylara dikkat etmeliyim yolculukta. Çünkü bazen yandex yolculuk esnasında rotaayı yeniden oluşturup birden sizi ücretli yola atabiliyor. Hangi tabelaları takip etmeliyim kritik olarak?
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 76
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 17.473 (Bu ay: 587)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası