Herkese Merhaba!
Uzun süre önce xgimi markası cihazları Türkiye'de ilk defa getiren ve kullanan birisi olarak yine bir ilk olacak şekilde Hisense Vidda c1 pro 3'lü laser projeksiyon cihazını forumfa tanıtmak isterim.
Hisense C1 serisi RGB 3x laser diyotlu projeksiyon cihazını duyurduğunda Çin'de bir ilk gerçekleşti. Diğer firmaların aksine bu cihaz belirtilen ışık ve kontrast değerlerini doğruya yakın bir şekilde vermesi hatta bazı ölçümlerde daha iyi sonuçlar verdiği gözlemlendi.
Bunun ardından JMGO firmasıda 3x laser diyotlu serisinide tanıttı.
C1 serisinin son ve üst modeli olan C1PRO Haziran ayında Çin'de satışa çıktı.
Bu model diğerlerine göre daha yüksek ışık ve kontrast değerleri sunması yanında çok geniş bir renk gamutu
%100 e yakın bir değerde veren bir cihaz oldu. RC 2020 renk gamının sorunsuz bir şekilde ekrana yansıtabiliyor.
Tüm serinin teknik değeleri şu şekilde duyuruldu;
Vidda C1 Air - 1000Ansi 800:1 contrast, FullHD 0.33" chip
Vidda C1 - 1350Ansi 1000:1 4K 0.47"
Vidda C1S - 1600Ansi 1600:1 4K 0.47"
Vidda C1 Pro 2350Ansi 1700:1 4K 0, 47"
JMGO N1 ULTRA'da benzer bir yapıda rağmen Vidda c1pro üst segment kısa atım laser projeksiyonlarda gelen laser modülünü kullanmakta. Yapılan teknik yorumlarda JMGO daki laser modülü plastik bir koruyucuya sahipken C1 pro metal bir koruyucu içinde gelmektedir.
C1 Pro çok hoş ve sırıtmayan bir altın renginde gelmekte.
Daha önce XGIMI h1,h2,h3 kullanmam nedeniyle malzeme kalitesi hemen kendini fark ettirmekte. Kasası metalden imal edilmiş. Ağırlığı 5 kiloya yakın.
Ses sistemi olan JBL tercih edilmiş. H3 deki ses sistemine göre çok çok daha iyi olduğunu ve büyük bir odayı doyurak bir ses ve yanında bass verebilmekte.
Optik ünitede gerçek cam lensler kullanılmış.
Cihazla ilgili aşağıdaki bilgileri otomatik çevirdim. Kelime hataları olabilir.
1. CVIA standardına göre 2350 lümenlik parlaklık nominaldir. Parlaklık CVIA standardına göre 2937 lümen - maksimum. Parlaklık testi, Çin Ulusal Radyo ve Televizyon Ürün Kalite Kontrol ve Test Merkezi tarafından yürütülür.
2. Parlak ve karanlık alan koşullarında gürültü bastırma için optimize edilmiş bir mikro kristal kafese sahip yeni nesil lazer teknolojisi olarak adlandırdıkları, kendi tasarımlarına sahip yeni bir üç renkli LPU lazer.
3. Aydınlatmanın tekdüzeliğini sağlamak için "Bileşik göz" sistemi, parazit önleme algoritması, çok boyutlu dağılım sistemi ve %99,9 benek bastırma. Ultra net ve ultra temiz bir resim elde ettiklerini iddia ediyorlar. Tüm ışık dağılımı ve gürültü bastırma verileri Hisense laboratuvarından alınmıştır.
4. Yeni gelişmiş DMD çip mimarisi, yüksek sıcaklığa dayanıklı
5. IMAX Color ile eşleşen, Çin pazarındaki en yüksek renk derinliği. BT.2020 (HDR) alanında %110, diğer standartlarda ise genel olarak çok yüksek %207 (BT.709), %152 (DCI P3) ve %149 (NTCS) renk gamı, hakkında konuşmamızı sağlar. Bu projektör, çıktı renk alanının tüm standartlarında kesinlikle tam renkli olarak, renk kapsamı her yerde tamdır. Renk gamı, renk reprodüksiyonu ve kontrast verileri Hisense Laboratories'den alınmıştır.
6. Delta E=0,9 ile Çin pazarındaki en yüksek renk doğruluğu. (Delta E 1 ve altı profesyonel monitörlerin seviyesidir)
7. Çin pazarındaki en yüksek kontrast oranı 1700:1'dir. Renk derinliğinin 5,4 katı olan kontrast değeri, normal 8 bit ile karşılaştırıldığında renk derinliği tarafından belirlenir.
8. VI-PQ Master - gelişmiş görüntü kalitesi ayarlarının ustası. Hem birincil hem de ikincil renkler için çok sayıda ayar (ve yalnızca renk sıcaklığını ve doygunluğunu değil, aynı zamanda rengin parlaklığını da değiştirebilirsiniz) 1080p çözünürlüğe kadar HDMI aracılığıyla bağlanan kaynaklar için 9.240
hertz . 4K - 60 hertz için. MEMC var.
10. Akıllı trapezoid düzeltme. Doğru düzeltmeyi sağlamak için yanal projeksiyon açısının 40 dereceyi geçmemesi önerilir. Otomatik engellerden kaçınma (doğruluk, oda konfigürasyonunun karmaşıklığına bağlıdır). Görüntünün ekrana otomatik sığdırılması (Hisense ekranlarıyla kullanılması önerilir). Bir kişi lazer ışınına maruz kalırsa göz koruması.
Cihaz 4 gb ram 128 gb rom ile gelmekte. İlk geldiğinde 20 gb kadarı dolu görünmekte.
Cihazın arayüzü malesef Çince. Ancak kontrol menüleri için ingilizceyi seçebiliyorsunuz.
Cihaz taktığım tüm farklı medya türlerini sorunsuz oynattı. 4k, HDR, DOLBY ATMOS. Medya ile ilgili özellikleri hemen algılayıp bunu tanımakta ve ekranın üstünde kısa süreli bunları göstermekte.
Gündüz performansını beğendiğimi söyleyebilirim. (Fotolar eklenecektir)
Cihaza usb'den program nasıl kurarım bir türlü bulamadım.
Daha sonra nasıl yapılacağını buldum.
Cihaz ayarlarında Demo modu aktif edilip cihaz kapatılıp açılır. Usb'ye yüklediğiniz ve uzantı adı silinmiş android apk sı sistem üzerindeki dosya gezgini ile seçilir ve paket yüklemesi ile kurulum gerçekleştirilir. Daha sonra diğer uygulamalar kurulabilir (Öncelikle esfile manager gibi bir dosya gezgini kurmanızı tavsiye ederim. Bunun yanında farklı supermarket uygulamalarıda kurulabilir
Netflix- Kurulum oldu. Ancak henüz çalışıp çalışmadığına bakamadım.
Ben düz saten krem rengi bir duvara yansıtmaktayım. Buna rağmen çok iyi görüntü elde edilebilmekte.
Renk ayarlarını çok detaylı yapabiliyorsunuz. Sanırım hafif sarıya (sıcak renk ayarı) doğru bir baskınlık var. Bu nedenle kullanacağınız yüzeye göre renk kalibrasyonunu yapmanız iyi olacaktır.
Şimdilik bu kadar. Fotolar daha sonra gelecek.
Vidda C1PRO 0.47 DMD 3x lazer diyotlu 4k cihaz olarak piyasadaki en iyi fiyat performans ve en iyi renk gamutunu sunan all in one projeksiyon cihazıdır.
Avrupa piyasasına Ağustos ayında Vİdda c1 olarak (c1s modeli özelliklerinde VE Dolby vision detekli) Global sürüm olarak satışa sunulacaktır. Fİyatı 2500 eurodur. Bir üst model olan C1PRO ise global piyasada satışa sunulmayacaktır. Aliexpress gibi online satış platformlarında cihaz bulunsada avrupaya gönderim yapılamamaktadır. (Yasal kısıtlamalar nedeniyle) Bu model şuan için Çİn'e özel konumunu koruyacaktır.
Vivo altında Iqoo 5 pro başlığı yoktu. Bir antutu sonucu ile konuyu başlatmış olayım.
Cihaz Iq00 5 pro 8/256 bmw carbon addition.
Antutu sonucu : 662818 dir.
Kargo ile su göndermek
Bugün Y.İ. kargoda sırada beklerken denk geldiğim bir olay. Gencin biri 2 paket 1.5x6 litre Niksar Ayvaz suyu kargo ile göndermek istediğini söyledi. Ben şok oldum . 2 paket için İstanbul'a gönderim için indirim 71 tl parayıda nakit ödedi. Neden gönderdiğini sordum. Böbreklere iyi geliyormuş, önemliymiş dedi. İstanbul'a internette alabilir dedim, oradan gönder dediler bende gönderiyorum dedi. Çok ta aman aman bir su olmadığını kolaylıkla bulabileceklerini söyledim, pek oralı olmadı, parasınıda nakit ödedi ve gitti. Ben çok olmaya devam ettim . İnsanlarmı beceriksiz, ya da düşünmeden iş yapıyor anlamadım gitti. Acaba su değilde başka bir şey mi diye de aklımdan geçirdim, orjinal şeffaf ambalajında bozulmamışlardı. Kargocuda 90 küsür liradan 71 tl.ye indirim olduğunu söyledi. Ben bi de orada şok oldum (Olay kesinlikle ironi değildir. Gerçektir)
Oneplus tv Hindistan magaza tanitimi
|
VIVO X20
Iphone telefon satış fiyatlarında Türkiye 1 Numara!!!
|
XIAOMI 2014 İLK 6 AYDA 26.1 MİLYON CİHAZ SATMIŞ
|
LENOVO THINKPAD 8 TABLET ÖN İNCELEMESİ VE BOYUT KARŞILAŞTIRMA
|
|
Life is Life! |
One day I will back to Izmir |
Son Giriş: 5 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.973
İkinci El Bölümü Mesajları: 282
Konularının görüntülenme sayısı: 28.404 (Bu ay: 276)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 234 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar