DeepCool LS720 SE RGB Üretim Hatası
merhabalar.
bu hafta içinde aldığım başlıktaki soğutucunun montajını yaparken bir sorunla karşılaştım.
fanları radyatöre monte ettikten sonra radyatörü de kasanın (Lian Li Lancool 216 RGB) üst kısmına monte etmeye çalışırken soğutucudan çıkan ve radyatörü tutması gereken vidalar radyatöre uymadı. bu bir çeşit üretim hatası mıdır?
hafta sonuna girdiğimiz için ürünü aldığım yer olan sinerji bilgisayar ile iletişime geçemedim. her türlü fikir ve tavsiyeye açığım.
4K Gaming İçin 7800X3D Ne Kadar Fark Yaratır?
merhabalar. önümüzdeki süreçte çıkacak gta vi, avatar gibi oyunları 4k çözünürlük ve olabildiğince yüksek grafik kalitesinde oynamak için bir sistem topluyorum. yaklaşık 2 sene sonra da bu sistemin yalnızca ekran kartını değiştirerek (5070 veya 5080), bir süre daha günceli 4k oynayabilmeyi hedefliyorum. tavsiye edilen parçalar şunlar:
normalde bu sistemi toplayacaktım fakat şöyle bir video gördüm:
bu videoda 7700 yerine 7800X3D alırsam 30+ civarı fps artışı olacağını gördüm (videodaki gpu 3090ti gerçi).
şimdi işin uzmanı arkadaşlardan şu sorunun cevabını rica ediyorum:
eğer 5 bin lira daha fazla verip pahalı olan işlemciyi alırsam, 4k oyunculukta gerçekten de bu kadar fark yaratır mı?
kullandığım monitör 4k 60hz ve oyunları 60 fps kilidiyle oynarım fakat sistem toplamda ne kadar güçlü olur, ne kadar fazla fps verirse o kadar uzun ömürlü olur, o kadar geç eskir mantığındayım.
bu bağlamda pahalı olan işlemciyi almak mantıklı bir yatırım olur mu, fikir ve düşüncelerinizi esirgemezseniz memnun olurum.
ALINIK ICE COALED VE LEGION OF ANUBIS MW
merhabalar.
pazarın şu anki fiyatlarını göz önünde bulundurarak iki tüfeği birden 700 liraya almak istiyorum.
referansları sağlam olan satıcılara parayı önceden gönderebilirim.
ms word için tablet tavsiyesi
ms word, powerpoint vb uygulamaları kullanmak ve web'de gezinmek için bir tablet arıyorum. bütçe 4000 lira civarı. tavsiye verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
cs: go vac hatası
uzun süredir lost ark adlı mmo'yu oynadığımdan cs: go oynayamıyordum. yarım saat evvel biraz oynayayım diye girdim. iki dm'ten sonra üçüncüye başlamıştım ki resimdeki hatayı aldım. anında hep korktuğum şey olan, yanlışlıkla vac yeme olayı geldi aklıma. hemen profilimi kontrol ettim ama vac yazısı yoktu.
bunun üzerine dosya doğrulaması yaptım, bir dosya eksik indirecek dedi ve indirdi. tekrar girdim oyuna, dm oynamak istedim fakat aynı uyarı tekrar geldi. daha önce bu tarz bir durumla karşılaşan var mı? ne yapılması gerekiyor?
pc'mde korsan bir oyun yok halihazırda. (3 gün kadar önce, ubi indirimleri için immortals fenyx rising dlc'lerinin alınmaya değer olup olmadığını görmek maksatlı bir torrent indirdim fakat çalışmayınca sildim, ondan silinmeyen birkaç dll kalmıştı). hakeza korsan program falan da yok. lost ark'ın kullandığı easy anticheat var ama onun çakışmaya neden olacağını sanmıyorum. ki ara ara cs oynadığım oldu lost ark ve easy anticheat varken. yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
ekleme: sonradan aklıma geldi, bir de hyperx faremin programı var makro için kullandığım. tabi recoil makrosu falan değil, lost ark oynarken esc, f5 vs gibi tuşlara atama yaptığım yan düğme makroları. yani cs: go ile alakası yok ama onu da 3. parti bir program olarak algılamış olabilir mi diye şüphe ettim.
bu sistem 4k gaming'i kotarır mı?
merhabalar.
linkteki sistemi ağırlıklı olarak 4k gaming ve biraz da 3d modelleme için düşünüyorum. amacım, güncel ve gelecek oyunları (rdr 2, dying light 2 vs) 4k çözünürlükte, birkaç ayar kısarak 60 fps alacak şekilde oynamak.
kafamı kurcalayan noktaların başlıcaları ise: sistemin fiyat/performansı bana göre iyi ama piyasadan uzağım bir süredir, farklı fikirleri duymak hoşuma gider.
bileşenler arası darboğaz yaşatacak bir seviye farkı var mıdır?
site genel olarak güvenilir görünüyor fakat farklı tecrübeleri olanlar varsa dinlemek iyi olur.
ve de bu sistemi bu fiyata şimdi almak varken black friday'i bekleyip benzeri bir sistemi daha uygun fiyata bulabilmek olası mı?
her türlü tavsiye ve fikir memnuniyetle kabulümdür.
merhabalar,
hem sürekli evde olup çok fazla boş vaktim olmasından hem de oyunları sevip programlamaya ilgim olduğundan bir süre önce bir arkadaşın tavsiyesi ile python öğrenmeye başladım. udemy'deki python derslerinden birinin ileri programlama kısmına kadar gelip (ondan sonraki kısmın oyunlarla değil de daha çok web ağırlıklı olmasından) bıraktım.
şimdi önümde iki seçenek var sanıyorum: birincisi, azıcık python bilgimle pygame'e geçiş yapıp, öğrendiğim şeylerle bu platformda bir şeyler üretmeye çalışmak. ikincisi ise c# öğrenmeye başlayıp unity'de bir şeyler yapmaya çalışmak.
unity ile yapılacak şeylerin daha büyük potansiyel taşıyabileceğinin farkındayım (ki en baştan beri hayalim de buydu) fakat oyun programlama konusunda hiç tecrübesi olmayan birinin direkt unity ve c# yerine python ve pygame ile bu alanda biraz tecrübe kazanması sanki çok mantıksız gelmiyor bana. tabi işin içindeki arkadaşlar, "böylesi mantıklı değil, zaman kaybetmeden asıl olaya odaklan" derseler, daha iyi biliyorlardır doğal olarak.
hayalim ise ömrüm yeterse kısa vadede (1-2 yıl) android platformu için, uzun vadede (3+ yıl) ise pc için oyun yapabilmek (hatta belki yıllar sonra unreal engine ile...). yani evvela android'te sonra steam'de tek kişi tarafından yapılmış oyunlardan yapabilir duruma gelmemi sağlayacak yol hangisiyse, oradan yürümek istiyorum bilgi ve fikir sahibi arkadaşların yönlendirmesiyle.
lütfen cevaplarınızı esirgemeyin. teşekkürler.
|
hangi torrent programı?
|
hangi torrent programı
|
Son Giriş: 7 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.104
İkinci El Bölümü Mesajları: 17
Konularının görüntülenme sayısı: 25.241 (Bu ay: 389)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.239 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun