IP TV İlginç Problem
Arkadaşlar çok ilginç bir sorunum var. Belki birisinin başına gelmiştir. Çözümün ne olacağı yada çözümü nerde aramam gerektiği konusunda fikirleriniz varsa sevinirim.
- Uydunet +VLC Player/SS/GSE + PC/Telefon/TV kombinasyonlarında da IPTV kanal listesi geliyor. Spor kanalları açılmıyorken diğer sinema dizi vs. kanallar gayet iyi
- Turkcell +VLC Player/SS/GSE + PC/Telefon/TV kombinasyonlarında IPTV kanal listesi geliyor. Spor kanalları açılmıyorken diğer sinema dizi vs. kanallar gayet iyi
Bunun sonrasında aynı IPTV'yi kullanan arkadaşa sordum. Sorun yok. Benim link'imi gönderdim. O da uydunet/vodafone+VLC Player+PC şeklinde farklı farklı denedi ve onda hiç bir sorun olmadığını gördük. Onun link'ini kendi evimde denedim en yukardaki gibi spor kanalları açılmıyor, diğer kanallarda sorun yok.
Bunun üzerine bilgisayara VPN uygulaması yükledim. Ve hiç sorun yaşanmadığını gördüm
Çıkarımlar;
Uydunet'te sorun var desem;
- Neden turkcell'de de sorun yaşıyorum? Neden arkadaşın uydunet denemesinde sorun yaşamadık?
Modemde sorun var desem
- Neden turkcell sim cart ve telefonda da farklı uygulamalarda aynı sorunu yaşıyorum
Kullanılan IP TV Devlet tarafından engellendi desem: Kanal listesi hiç açılmaz diye düşünüyorum. Hele hele bazı kanalları açıp bazı kanalları açmama şeklinde bir engelleme olamaz diye düşünüyorum. Ayrıca uydunet ile arkadaşım kendi evinde hiç sorun yaşamıyor.
DNS'ten engelli desek durum aynı zaten Turkcell ve Uydunet farklı dns'ler kullanıyor. Ve arkadaşta aynı oto gelen dns'leri kullanıyor. Ayrıca DNS'te sıkıntı olsa zaten IPTV'ye hiç erişim olmaz ve kanal listesi yüklenmez.
Son olarak IPTV'de kullandığım tam link'i browser'a yazınca hiç sorun olmadan m3u dosyası download edilebiliyor.
Adeta benim ismime özel BTK bir kural yazmış "bu adam operatör, cihaz, uygulama farketmeksizin spor kanallarını açamasın" denmiş gibi.
Fikri/tecrübesi olan var mı?
5083 Arçelik Çamaşır Makinesi arızası
|
Soğutma için tavsiye
|
IPAD Tap Hakkında
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 9.391 (Bu ay: 547)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar