DH'ye üye olduğumdan beri 19 yıl geçmiş
Soruları alabilirim.
Garip (vergi almak için uydurulmuş saçma sapan) bir uygulama, verilen bilgiler çok farklı, kafam karıştı. İnternette farklı bilgiler gördüğüm ve kendi tecrübem okuduklarımdan biraz farklı olduğu için sorma ihtiyacı hissettim.
* Ben yurt dışında yaşıyorum.
* Türkiye'de yaşayan bir akrabam üzerine kayıtlı olan bir Türk hattım var.
* Yakın bir zamanda Türkiye'yi ziyaret edeceğim ve son ziyaretim Kasim 2023 tarihindeydi, bir önceki ziyaretim ise Mart 2023.
Mart 2023'te telefonumu Türk hattım ile kullandığım için Kasım 2023 ziyaretimde kullanamadım ve şimdi Eylül 2024'te kullanıp kullanamayacağımdan emin değilim.
İnternette okuduğum kadarıyla kayıtsız IMEI'ler 1 Ocak tarihinde sıfırlanıyor, ve 120 günlük kayıtsız kullanım hakkı yeniden başlıyor. Fakat BTK üzerinden IMEI sorguladığımda "KAYITDIŞI OLDUGU TESPİT EDİLEN IMEI" sonucu alıyorum.
Bu mesaj hattımı telefonum ile kullanamayacak olduğum anlamına mı geliyor? Eğer öyleyse, aklıma gelen ilk çözüm, kullandığım Vodafone hattı eSIM olarak değiştirip ikinci IMEI adresim ile kullanmak. Bunun dışında bir çözüm var mı sizce? Bu ziyaretimde hattı kendi üzerime almam mesela bana bir avantaj sağlar mı? Turistler için IMEI kayıt kuralları farklı mı acaba?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Garip (vergi almak için uydurulmuş saçma sapan) bir uygulama, verilen bilgiler çok farklı, kafam karıştı. İnternette farklı bilgiler gördüğüm ve kendi tecrübem okuduklarımdan biraz farklı olduğu için sorma ihtiyacı hissettim.
* Ben yurt dışında yaşıyorum.
* Türkiye'de yaşayan bir akrabam üzerine kayıtlı olan bir Türk hattım var.
* Yakın bir zamanda Türkiye'yi ziyaret edeceğim ve son ziyaretim Kasim 2023 tarihindeydi, bir önceki ziyaretim ise Mart 2023.
Mart 2023'te telefonumu Türk hattım ile kullandığım için Kasım 2023 ziyaretimde kullanamadım ve şimdi Eylül 2024'te kullanıp kullanamayacağımdan emin değilim.
İnternette okuduğum kadarıyla kayıtsız IMEI'ler 1 Ocak tarihinde sıfırlanıyor, ve 120 günlük kayıtsız kullanım hakkı yeniden başlıyor. Fakat BTK üzerinden IMEI sorguladığımda "KAYITDIŞI OLDUGU TESPİT EDİLEN IMEI" sonucu alıyorum.
Bu mesaj hattımı telefonum ile kullanamayacak olduğum anlamına mı geliyor? Eğer öyleyse, aklıma gelen ilk çözüm, kullandığım Vodafone hattı eSIM olarak değiştirip ikinci IMEI adresim ile kullanmak. Bunun dışında bir çözüm var mı sizce? Bu ziyaretimde hattı kendi üzerime almam mesela bana bir avantaj sağlar mı? Turistler için IMEI kayıt kuralları farklı mı acaba?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Burası bir "flört uygulaması" olsa, kendini nasıl tanıtırdın?
Forumdaki herkes yalnızlıktan, sevgili bulamamaktan şikayetçi. Kimisi suçu parasızlığa atıyor, kimisi de tipine. Fakat ben ikisinin de yalnız kalmak için bir neden olduğunu düşünmüyorum.
Buranın Tinder ya da Bumble gibi bir uygulama olduğunu ve kendinizi 2-3 cümlede tanıtıp, bunu yaparken karşınızdakini etkilemek zorunda olduğunuzu düşünürseniz, buraya ne yazardınız?
Öğle Yemeğim - Yüksek proteinli Meksika usulu wrap ve Capri Sun
Bu hafta öğle yemeği menüsünde Meksika usulu wrap var. İki ay önce fitness'a başladığımdan beri günlük ortalama 140 gram protein almam gerekiyor. Sabah kahvaltı yapmayı sevmeyen biri olarak da dışarıdan takviye almadan hedefi tutturmak çok zor oluyordu. Çözümü haftalık yemek hazırlığı yaparak buldum. Dün arkada F1 izlerken oturup bir hafta boyunca yiyeceğim yedi dürümü hazırladım.
Bu haftaki dürümde tavuk göğüsü, Meksika fasulyesi, soğan, kırmızı biber, airfryer'da "kızarmış" patates ve light peynir var.
Her dürümde 46 gram protein, 75 gram karbonhidrat bulunuyor. Yanında içecek tabii ki Capri Sun, çünkü küçükken çok severdim!
Cumartesi Kahvaltım - Poşe yumurtalı avokado tost
Herkes kahvaltısını, akşam yemeğini paylaşıyor, dedim benim neyim eksik!
Bir de sorum var. Foruma bu tarz yemeklerin tariflerini yazmaya başlasam, tutar mı acaba? İlgilenen olur mu?
Satılık 19 Yıllık DH Hesabı
İlgilenen olur mu acaba...
İstanbul'da Geçirdiğim 20 Gün ve Notlarım
Herkese selamlar. Bu forum, bu konularda daha aktif olduğu için buraya yazmak istedim. Belki pek de gündem değil fakat kendi İstanbul gözlemlerimi sizlerle paylaşmak istedim. Yazdıklarım hakkındaki yorumlarınızı, katıldığınız, katılmadığınız noktaları; en önemlisi de, bu konuların nasıl üstesinden geldiğinizi merak ediyorum.
Biraz sert bir giriş olacak, fakat kimse araç kullanmayı bilmiyor. Bunu makas atan, hız yapan kişiler bazında söylemiyorum, araba kullanmayı en iyi onlar biliyor(!) Bahsettiğim, kendi şeridinde bile gidemeyen, kurallara uymayan, yol önceliği kimde olur onu bile bilmeyen binlerce, yüz binlerce araç sürücüsü. Hangi araba daha büyükse, daha cesursa, burnunu önce kim sokuyorsa yol önceliği onun oluyor. Kavşaklarda yol vermediğimiz için kavşaklar tıkanıyor. Sinyal veren zaten yok ama aynaya bakanı da yok. Kaldırıma park eden, yaya geçidini kapatan arabalar. Sürekli korna çalan taksici ve minibüsçüler… Ters yöne dalan, arabalar arasında makas atan kurye motorları…
Belki de trafikle bağlantılı bir konu, karşılaştığım insanların çoğu kaba ve saygısız. Trafikte zaten yol vermeyen adam, AVM’de ya da caddede yürürken de yol vermiyor. Kapıyı açık tutuyorsun, yol veriyorsun, teşekkür de etmiyor. Halka açık yerde bağıra çağıra telefonda, hoparlör açık konuşanı, kavga edeni, müzik çalanı, oyun oynayanı. Çevresinde yüzlerce kişinin olduğu Kadıköy meydanında boğazını temizleyip yere tüküreni, 3 metre ilerideki çöp kovasına yürümek yerine, yere çöp atan anne ve yanında yürüyen beş yaşındaki çocuğu… Neler gördüm neler! Ayrıca fark ettiğim bir diğer konu da, insanların hiçbir şeye tahammülü kalmamış. En ufak bir yanlış anlaşılma, negatif davranış hemen sözlü atışmaya, bağırış çağırışa, kavgaya dönüşüyor.
Bunun dışında canımı sıkan, farklı gelen iki konu daha var.
Birincisi, kişisel verilerin korunması. Alışveriş yaptığım her mağaza ya telefon numaramı, ya da email adresimi istiyor, ya da telefonuma uygulama yükletmeye çalışıyor. Yılda belki 30 gün boyunca aktif olan Türk hattıma günde gelen spam çağrı ve sms’ler iki elimle sayabileceğimden fazla. En basiti, özel kargo şirketi bile adresimi, cep telefonumu, kimlik numaramı biliyor.
İkincisi ise, sosyal medyada, televizyonda gördüğüm her içeriğin ya bir şekilde propaganda yapıyor olması, ya da kavga-gürültü-saygısızlık üzerine kuruluyor olması. İzlediğim her haber, öyle ya da böyle ya birilerini övüyor, ya da birilerini kötülüyor. Bütün yarışma programları kavga gürültü, herkes birbirine bağırıyor, çağırıyor, hakaret ediyor. Dizi açıyorum, toksik ilişkiler, kaba saba insanlar, kültürsüz yaşamlar, sürekli tartışan aile bireyleri…
Hep negatif de değil konu. Kibar insanlar, yüzümü güldüren olaylar yaşamadım değil. Geçtiğimiz sene 15 dakika geçirdiğim küçük esnafın beni tanıyıp muhabbete başlaması, güler yüzlü servis sektörü çalışanlar, açık ve dürüst olarak konuştuğum insanlar... Herkes kötü, her yaşanılan negatif değil. Fakat bir elin parmaklarını geçmiyor sanırım bu insanlar. Bunlara rağmen ben 20 gün zor dayandım, siz nasıl sabrediyorsunuz?
Merhaba,
Dün sabahtan beri garip bir sorunla karşı karşıyayız evde. Ben ve kız arkadaşım ikimiz de evden çalışıyoruz. Evdeki ağ 1000mbit/s ve şimdiye kadar bütün cihazlar ortalama 500-600mbit hız alıyordu speedtest ile baktığımızda.
Dün kız arkadaşım kullandığı Windows laptopun hızından şikayet etmeye başladı ve çalıştığı firmanın IT'sine şikayet için kayıt oluşturdu. Cevap olarak da internetinin yavaş olduğunu, modeme yakın bir yerde çalışması gerektiğini söylediler. Speedtest ile baktık, gerçekten de yavaş, 20mbit'i geçemiyor. Ben ise aynı odada 600mbit üstü alıyorum kolayca.
Evdeki cihazlar ve SpeedTest sonuçları yaklaşık şöyle:
- Macbook Pro M1 - 500+
- Macbook Air M1 - 500+
- 2 farklı iPhone - 500+
- Eski bir Samsung - 500+
- Windows laptop - 15...
Dün modemde 2.4GHz ve 5GHz ayarlarıyla oynadım biraz. Güvenliği WPA2'den WPA3'e çevirdim. Misafir WiFi kanalı oluşturdum falan değişen olmadı. Ethernet ile de bağlandık, sonuç aynı. Modem ayarlarını sıfırladım, yine sonuç aynı. "Sorun verdiğiniz laptopta" demeden önce, modem ayarlarından bakıp değiştirebileceğim bir seçenek var mı acaba merak ediyorum. Şuan kullandığım setup bu şekilde:
Teşekkür ederim şimdiden gelecek yanıtlar için.
Son Giriş: 2 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 13.713
İkinci El Bölümü Mesajları: 628
Konularının görüntülenme sayısı: 39.818 (Bu ay: 711)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.744 (Bu hafta: 15)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic