900k Bütçe araç tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba,
Tam 900k bütçem var 1 lira üzerine bile çıkabilme şansım yok. 2023 model peugeot 208 allure selection 130 hp aracı tam 900'e ayarladım ama her ağızdan ayrı bir ses çıkıyor.
Sizlerden ricam siz önerir misiniz yoksa "herkes" gibi toyota corolla al geç mi diyeceksiniz? 2022 model corolla'ya gücüm yetiyor gibi duruyor ama mantıklı bir tercih mi olur bilmiyorum.
Araçtan beklentilerim
-mümkün olduğunca güncel yılda olması
-canımı çok yakmayacak kadar yakıt harcaması
-elden çıkartmak istediğim zaman aynı gün satamasam da aylarca bekletmeden fiyatını öldürmeden elden çıkarabilmek
-ve tabi ki az problem çıkarması
İki kişilik bir aileyiz öyle arabayı 4'leme 5'leme durumumuz istisnalar dışında pek olmayacak bunu da dip not olarak düşeyim.
Gerçekten bilgili abilerimizin yardımlarını ve net tesptilerini bekliyorum.
İki Ekran Kartı ile Mining Kurulumu İçin Yardım
Arkadaşlar merhaba,
Bazı olaylar neticesinde elimde iki adet 6700xt ekran kartı kaldı. Ben de bunları şahsi bilgisayarımda mining için kullanmaya karar verdim.
Birkaç video izledim ama bazı şeyler gerçekten çok karıştı. Bu iki ekran kartını uygun ayarlarını yaparak tek bilgisayara kurabilmemi sağlayabilecek bir arkadaş varsa gerçekten çok mutlu olurum.
Bilgisayardan anlayan bir insanım kısaca bir özet geçilmesi yeterli olacaktır gözünüz korkmasın lütfen:D
Kafayı Yiyeceğim Yardım
Beyler 2 ay önce pc toplamaya karar verdim. 5 bin maks limit koydum kendime sonra detaylarda kaybolunca tüm hevesim kaçtı.
Dün kafamdaki bilgisayarı çok ucuza topladım ve yaklaşık yarı fiyatına denk geldi ikinci el şansım sağolsun; ancak delinin teki olduğum için daha iyi bir fırsat var mıydı acaba diye araştırmaya devam ettiğim.
Az önce şöyle bir şey fark ettim ve işin içerisinden çıkamıyorum aklım mantığım almıyor,
PC toplama sitelerindeki hazır toplanmış sistemlerden birini aldığınız zaman ekran kartını satarak sistemi neredeyse beleşe getiriyorsunuz. Hatta kar ettikleriniz bile oluyor ama onların stokları silip süpürüyorlar tabi.
Mesela PC 12k ve içerisinde Geforce RTX 3060 var. Zaten ekran kartının sıfır satış fiyatı o civarlarda. Aceleciyim 9k ya satayım gitsin derseniz 3k civarına ekran kartı dışında gayet eli ayağı düzgün sistem dizmiş oluyorsunuz. Sistemi 4 5k ya anca toparlayabilirsiniz ki bu da 1 2k'lık bir kar demek oluyor. Hiçbir şey yapmadan... Üstelik bu verdiğim örnek hafifletilmiş abartılmamış bir örnek.
Bu nasıl bir iş Allah aşkına biri anlatsın. İkinci el benim bu dünyadaki sayılı hobilerimden ve sistemde bug olma ihtimali asabımı altüst ediyor.
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 123
İkinci El Bölümü Mesajları: 63
Konularının görüntülenme sayısı: 8.311 (Bu ay: 28)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 70 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El