Samsung Monitör PC / AV Modu
Merhaba, samsung t450 monitörü amazon fire tv'ye bağladım. Sizce monitörü av modunda mı yoksa pc modunda mı kullanayım?
internette şu yazıyı buldum ama detay verecek arkadaşlar illa ki vardır...
Sigortadan topraksız hat çekmek?
Merhabalar, 10 yıllık binamıza fiber kablo çekildi. Her daireye ayrı ayrı fiber kablo verdiler.
Sigorta panel kutusunda çanak anten kablosu vs herşey oradan geçtiği için fiber ont ve modemi oraya kurduk.
Bahsettiğim panel kutusunda elektrik prizi olmadığı için eve gelen elektrikçi direkt sigortadan kablo çekti yani elektriği sigortadan aldı. (modem ve fiber ont için)
Çektiği kabloya dikkat ettim TOPRAKSIZ
Doğrudan sigortadan alınan hattın topraksız olması bir sorun yaratır mı? Adam sigortaya bağlantı yaparken çekinerek/korkarak davrandığı için kafama takıldı.
tşk.
Ram Uyumluluğu Hakkında
Merhaba laptopta Kingston KN2M64-ETB 8gb DDR3L ram takılı. Slot 2 boş.
Aynı rami bulamadığım için yine aynı marka Kingston KVR16LS11/8 WP satın aldım.
Yeni aldığım ramin datasheeti: https://www.kingston.com/datasheets/KVR16LS11_8WP.pdf
Sizce bu ramlar sorunsuz bir şekilde ve uyumlu çalışır mı?
Dual channel olur mu? Dual channel için bir ayar yapmam gerekli mi?
Mevcut ramin özellikleri:
5-6 bin tl'ye Samsung Cep Telefon Tavsiyesi Lutfen
Merhaba, baslikta yazdigim gibi 5-6 bin bandinda hangi model/modelleri tavsiye edersiniz?
300-500 daha koy kesinlikle su modeli al tavsiyerlerine de acigim :)
TSK.
TCL LinkHub Mesh (MS1G) İnceleme
Merhaba, seti dun aksamdan beri kullanmaya basladim. ince detaylara zamanla kullandiktan sonra girecegim.
evde olmadigim icin foto cekip atamiyorum fakat youtube'da epey inceleme ve kutu acilis videolari var:
ilk izlenimlerim;
cihaz kaliteli cok sik ve hos bir gorunumu var; klasik antenli cihazlar gibi kaba saba degil. kutulamasi ve paketi vs de kaliteli. Kutunun uzerinde Bilkom etiketi var.
Sanirim garantiyi Bilkom sagliyor. TLC Türkiye'de olabilir.
icerisinden degisik, tatli serit gibi bir ethernet kablosu cikiyor :)
Kurulum aplikasyon uzerinden yapiliyor. Cihazin altindaki karekodu okutup ios/android fark etmez app'i indirebilirsiniz.
Cihaza telefon uzerinden manuel olarak (ip uzerinden) baglanmaya calistim fakat olmadi. telefona elle ip verip denemeye usendim. hafta sonu denerim artik.
aplikasyon Turkce destekliyor bu konuda kafaniz rahat olsun.
cihazlari kutularindan cikarip fise takar takmaz birbirleri ile eslesti ve kablonet modemden ip alip direk internete cikti. herhangi bir ayar/kurulum yapmadan hemen calisti.
aplikasyon uzerinden firmware guncelleme yapabiliyoruz fakat wifi ayarlari çok kisitli. wifi kanali degismiyor ya da b/g/n/ac secimi yapamiyoruz.
Wifi guc cikisi, 20/40mhz vs bunlari ayarlayamiyoruz.
kimi kullanicilar icin dezavantaj olabilir. belki ileride eklenir.
Rahatsiz etmiyor fakat uygulama uzerinden cihazin led isigini acip kapatabiliyorsunuz. Cihazlar farkli renkte; bir tanesi mavi digeri pembemsi...
IPv6 ve QoS destegi var. Misafir agi da mevcut.
Beamforming tabi ki de var.
Alexa ve Amazon Echo destekliyormus.
ev iki katli. ikinci cihaz, birinci katin tam ustunde. yani cihazlar birbirlerine altli ustlu kablosuz bagli. ikinci katta, telefon uzerinden 97mbiti gordum. (paket hizi 100)
cihazin islemcisi Tenda Nova MW6 (ikili seti ortalama 1000 lira) ile ayni yani 1ghz'lik Realtek RTL8197FS
CPU: RTL8197FS-VE5 (1GHz)
Wifi chip: RTL8812BRH
Ethernet chip: RTL8364 (ethernet portlari 1000mbps)
RAM: 128MB DDR3
Antenler: 2x3dBi (2.4G*2 + 5G*2)
MU-MiMo 2x2
Mesh protokolleri: 802.11k/v/r (kendi sitesinde v/r yaziyor ama cihazin kutusunda k/v/r seklinde)
Mesh standardi: 802.11s
Amerika'da bestbuy ve bhphotovideo gibi perakende magazalarda ikili set 99 dolar, amazon'da ise 2li seti indirimde 50 dolar; uclu ise 70 dolar.
Laptop Kizakli SSD
Merhaba, eski bir laptop var. Dell 1440
Bozuk olan cd romu sokup, aparatli (kizakli) ssd takmak istiyorum.
Fakat cd rom olculeri degisiyormus. Bunu nasil belirlerim?
Ayrica daha eski olan hp laptopun cd romunu soktum fakat baglanti portu farkli. Sanirim sata degil. Donusturucu gibi bir sey ile takilir mi?
Fotosu:
RCA vs Aux
Merhabalar, lg monitor tv'ye aux ile hoparlor bagladim. Tv de baska girisler de var. Sanirim rca diyorlar. Ses kalitesi acisindan hangisi daha iyi olur? Fark olur mu?
Ayrica aux girisinin ustundeki giris nedir ne ise yariyor?
Vodafone Freezone Tc No Hakkinda.
Merhaba. Freezone icin yaşı tutan bir kisinin tc numarasi ile freezone'lu olunuyor mu?
Tsk.
Anakart Hakkinda
Mercusys Halo S12 Mesh Network İncelemesi (En Ucuz Mesh Sistemi)
|
Son Giriş: 10 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.705
İkinci El Bölümü Mesajları: 64
Konularının görüntülenme sayısı: 75.340 (Bu ay: 508)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 245 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar