Ram overclock sonrasi ekrana görüntü gelmiyor
|
3080 Ti Overclock Denemesi
Merhaba arkadaşlar. Sistemi yeni topladım ve ilk defa overclock denedim. Ekran kartım Gigabyte GeForce RTX 3080 Ti eagle. Çok bilgim olmadigimdan internetten biraz araştırıp yaptım. 40 dakika civarı her şey Ultra da Vulcan ayarları da Ultra da 4K RDR 2 oynadım. Ortalama benchmark da overclocksuzken 57 FPS alırken overclocklu 61 FPS aldım bu da bence gayet güzel bir rakam. Soruma gelecek olursak oyun halindeyken ekran kartı değerlerini ve yaptığım overclock değerlerini sizinle paylaşıp anormal bir değer var mı ve var ise özellikle sıcaklık olarak ve overclock işlemi olarak lütfen yazar misiniz? Bir de GPU-Z de çoğu zaman Memory temp 94 ve 96'ydı 100'e ulaştığınıda gördüm. Memory tempin bu sıcaklıklarda olması normal mi?
Aşağıda sistemim ve overclocklu ve overclocksuz ekran kartı verileri ve overclockluyken 40 dakika oyun sırasın da aldığım sayısal değerler yazıyor.
Yardimlariniz için şimdiden teşekkürler.
- Ekran karti: Gigabyte GeForce RTX 3080 Ti eagle.
- Anakart: ASUS TUF Gaming B-550 Plus.
- İşlemci: AMD-5800X
- RAM: 8x4: 32 GB RAM Crucial Ballistix 3600 MHz. CL16.
- Güç kaynağı: Corsair TX850M 850W 80+ Gold modüler 120mm PSU.
- SSD: 1 TB. Crucial 3400/3000 MB/s-M2 SSD.
- Soğutma: Deep cool Gammaxx L240t.
- Kasa: Aerocool Airhawk Duo ARGB aırhawkd LED fanlı ATX bilgisayar kasası.
3080 ti ilk overclock deneyimim
5800x'im çok ısınıyor
Merhaba arkadaşlar,ben yeni bilgisayar topladım,kurulumunuda bilgisayarcıya yaptırdım.Deepcool Gammaxx L240T sıvı soğutma var. Bir sürü şey denedim voltaj düşürme ve aynı zamanda hız düşürmede ama hala fazla sıcak eğer herşeyi otoya alirsam yüzde 15 kullanımda bile 85 dereceye çıkıyor.Amd masterdan ve biosdan voltaj düşürüp hızı degistiripde farklı farklı cinebench testiyle denedim her seferinde bilgisayar kapandı.Son denememde bir programla sıcaklığına bakayım dedim 112 yi gördüm en son ve kapandı.Bilgisayarciyi aradım termal macun sürdüğünü söyledi.
Bilgisayarımın içi ve herşey otodayken hiç birşey yapmazken işlemci sicakligim 60 küsürlerde oluyor.Aşağıda da sistemim yazıyor.
Ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olur musunuz.
- Ekran karti: Gigabyte GeForce RTX 3080 Ti eagle.
- Anakart: ASUS TUF Gaming B-550 Plus.
- İşlemci: AMD-5800X
- RAM: 8x4: 32 GB RAM Crucial Ballistix 3600 MHz. CL16.
- Güç kaynağı: Corsair TX850M 850W 80+ Gold modüler 120mm PSU.
- SSD: 1 TB. Crucial 3400/3000 MB/s-M2 SSD.
- Soğutma: Deep cool Gammaxx L240t.
- Kasa: Aerocool Airhawk Duo ARGB aırhawkd LED fanlı ATX bilgisayar kasası.
Sizce bu sistem alınır mı ?
Merhaba arkadaşlar 2 k gaming için bu sistemin fiyatı nasıl sizce bu fiyata sistem alınır mı ? ve yeterli mi ? ilerde fiyatlar daha düşer mi yardımcı olurmusunuz ? (ramini 32 ye çıkarıp almayı düşünüyorum) https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-ultimate-ryzen-5-5600x-16gb-500gb-nvme-m2-ssd-rtx3070-can-sungur-p-37681
3000-4000 arası tv tavsiyesi
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 105
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 8.986 (Bu ay: 39)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 21 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware