BIOS açılmama sorunu
Merhabalar, HP Pavillion 15-cb0007nt modelli laptobuma windows 11 kurmak istiyorum fakat araştırdığım kadarıyla öncesinde BIOS ayarlarından TPM yi aktifleştirmem gerekiyor. Bunun için BIOS'u açmaya çalışıyorum fakat F10, Del, Win+B tuşlarının tamamını denememe rağmen BIOS bir türlü açılmıyor. Bilgisayarım açılırken resimde gördüğünüz uyarı ile açılıyor. Geçen ay ekran panelimi değiştirdikten sonra oluşan bu uyarının sebebi bataryamın şişmesi olduğunu düşünüyorum acaba bu durumun BIOS ile bağlantısı olabilir mi ? Veya bunun için başka bir çözüm bilen var mı ? Tekrardan esas amacımın TPM aktifleştirerek win11 güncellemesini yapmak olduğunu belirtmek isterim, bios dışında bunun bir yöntemi varsa bu da çok yardımçı olur.
Teşekkürler.
Airpods bluetooth kulaklık YouTube sorunu
Arkadaşlar merhaba, birkaç ay önce satın aldığım Apple Airpods 2. Nesil kablosuz kulaklıkta saçma bir sorun ile karşılaştım. Bu sorunu internette benzerini bile yaşayanı göremedim. Soruna gelirsek başlıkta da belirttiğim gibi, kulaklık youtube dan video izlerken 10-20 sn sonra tık diye sesi kesiliyor. Fakat ayarlardan baktığımda hala cihaza bağlı gözüküyor. Bir süre bekleyip tekrar videoyu başlattığımda yine aynı şekilde 10-20 sn sonra tık diye ses gidiyor. Bunu ayarlardan cihazın bağlantısını kesip geri bağlayarak da düzeltebiliyorum fakat işe yaramıyor, en fazla 30sn sonra ses yok. Garip tarafı ise bu sadece Youtube da oluyor. Aynı Chrome tarayıcısından saatlerce Netflix dizisi izleyebiliyorum veya Spotify üzerinden müzik dinleyebiliyorum aynı şekilde oyun da oynarken sorun olmuyor. Şimdiye kadar sadece Youtube da bu sorunu yaptı. Telefonumda ise Youtube (uygulama) da yine sorunsuz takılabiliyorum. Pandemi nedeniyle farklı bir bilgisayarda deneyemedim veya farklı bir kablosuz kulaklık deneme şansım da olmadı. Bu konuda bir fikir yürütebilecek var mı ? Neden sadece YouTube da böyle bir sorun yaşanabilir? Teşekkürler.
Ekranımın sorununu tespit edemedim
Merhaba arkadaşlar, benim HP Pavillion 15 cb007nt modelli laptobumun ekranında bir sorun var. Resimlerde de belirttiğim sorun ilk başlarda sadece erkanı yukarı aşağı yaparken hafif renk kayması ile başladı. Fakat şuan bilgisayar ilk açıldığında renk yok siyah bir ekran (ekran çalışmıyor değil çalıştığı belli fakat renk yok) daha sonra biraz vakit geçince bende ekranla oynamaya başlayınca renk kaymaları oluyor ve ben artık belli başlı yerlerini bastırıp bükünce eskisi gibi düzeliyor, sorunsuz kullanıyorum. Ertesi gün bilgisayarı kapatıp tekrar açınca aynı sorun tekrar başlıyor. Şimdi asıl soruma geçecek olursam. İnternetten de araştırdığım üzere iki farklı ihtimal var: Biri flex kablonun yıpranması vs. diğeri ise ekranın kendi arızası. Fakat ben bu sorunu tespit edemedim. İnternetten flex kablolara baktım hep 100-200 civarıydı. Ekran ise 400-500 den aşağı bulamadım. Sorunu tespit edemediğim için sizden yardım istiyorum. Bunu flex kablo satın almadan tespit etmem mümkün mü ? Veya daha düşük bütçeli bir çözüm var mı (200tl flex kablo alıp sonra tekrar ekran almak istemiyorum)?
Bilgisayarımdaki USB sorunu
|
Bilgisayarımdaki Type-C ve USB sorunu
|
USB port artırma ve cızırtı sorunu
|
Laptoba ssd ve ram yükseltmesi
Laptop Karşılaştırması
|
Modemi kilitlemek
|
Odtu kktc
|
Son Giriş: 10 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 348
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 8.978 (Bu ay: 173)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Free to Play - MMO