Sadece ekran olarak kullanmak için A101 markaları
Öğrenci evimize bir televizyon almaya karar verdik. Televizyon özellikleri hiç umrumuzda değil smart olmuş olmamış hiç fark etmiyor bizim için. Genelde oyun ve Netflix-Youtube için kullanacağız HDMI bağlayıp. Hepsiburada tarzı sitelerde satılan 50 inç civarı televizyonları düşünüyoruz. 2. elde bir adet hitachi kaçırdık IPS paneli vardı. Monitörden anlarım ancak TV de panel teknolojilerini bilmiyorum. Atacağım linklerdeki tarz ürünleri alsak bizi tatmin eder mi? Bu ürünlerin gamutlarına nereden ulaşabilirim? Bir de 50 hertz olayı varmış sanırım oyun oynayacağımız için 60 hertz tercih ederiz. Teşekkürler.
AIO Sıvı Soğutma Önerisi
Önceki konumda görebileceğiniz gibi soğutucum zombi vaziyette ve stok ayarlarda 85 derecede tutuyor işlemcimi. Yeni bir soğutucu almak istedim ve sıvı soğutmaya karar verdim. Astronomik soğutma beklentim yok sadece ddr5 çıkana kadar 4770k'mı bana idare ettirsin daha sonra alacağım işlemciyle de biraz overclock headroom'u sağlasın. İkinci el almayı düşünüyorum piyasayı araştırınca 3 model arasında kaldım diyebilirim.
Elimde 2 tane kaliteli fan bulunduğu için radyatörü sandviç şekline kullanmayı düşünüyorum bilgisayar başında sürekli kulaklık taktığım için ses benim için bir kıstas değil.
Corsair H115i(2x140)
Cooler Master Masterliquid ML240(2x120)
Cooler Master Masterliquid Pro 240(2x120) bu soğutucu çok garip tarih sahnesinde bir an gözüküp kaybolmuş gibi ilginç bir pompa tasarımı var)
Özellikle kullanan arkadaşlar artılarını eksilerini belirtirse sevinirim. 500-700tl arasında gözüme çarpmayan bir f/p ürünü varsa onu da belirtebilirsiniz. Teşekkürler
Akasa Venom Voodoo'ya sıvı metal sürerek bozdum.
4770k işlemcimi delid yaptıktan sonra artan metali soğutucu ve cpu arasına sıktım. Bilmeyenler için soğutucu bakır heatpipe ile işlemciyi direk temas halinde tutuyor. bakır boruların arası da 1mm civarı aliminyum malzeme. Sıvı metal işleminden bir sene sonra aşırı sıcaklık almaya başladım işlemciyi açtığım zaman sıvı metalin IHS üzerinde neredeyse bittiğini fotoğrafta gösterdiğim kırmızı daire içindeki kısımların helva kıvamına geldiğini farkettim. Sıvı metalin aliminyum yüzeylere uygulanmamasını biliyordum ancak böyle boru temaslı soğutucularda bu denli sıkıntı çıkaracağını bilmiyordum. İşin ilginci şudur ki helva gibi olan parça aslında hala iş yapıyor yani soğutucuyu işlemciye basıyor. Ancak yeni sıvı metal olmayan termal macun kullanmama ragmen işlemci stres testinde 90-100 derecelerde gezerken soğutucu buz gibi. Soğutucuyu çıkarıp altında çakmak yakıyorum bakır boruların hiçbiri ısıyı taşımıyor. Bu arada işlemcinin yüzeyi ısınıyor yani çekirdek ile IHS arasında bir sorun yok. Zaten soğutucu değiştirme düşüncem olduğu için böyle bir işe girişmiştim o yüzden çok takmadım.
Anlamadığım kısım:
Sıvı metal bakıra zarar vermiyor ancak aradaki milimetrik boşluklardan resimdeki bloğu eritmiş. Bu durumda ben soğutucuyu montelediğim zaman neden soğutucudan randıman alamıyorum. Soğutucunun yüzeyi gayet düz, hatta emin olmak için ince bir zımparayla soğutucu yüzeyi ve işlemciyi dümdüz hale getirdim. İşlemciye uyguladığı baskı da gayet yeterli termal macunun izlerinden belli oluyor. Bu konu hakkında fikri olan yardımcı olabilirse sevinirim resmen aydınlanmış olacağım.
Mythic plus takımı arıyorum/kuruyorum
|
[EU DRAENOR] WipePls Semi Hardcore Guild
|
Oyuna yeni hesapla başladım raf ile kasılmak istiyorum.
|
Bölüm Değiştirmeden Üniversite Değiştirmek
|
RX580 Overclock deneyimim
|
Asus Strix 7.1 ya da Tiamat 7.1 v2
|
Meslek: Öğrenci
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.086
İkinci El Bölümü Mesajları: 91
Konularının görüntülenme sayısı: 28.038 (Bu ay: 261)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 44 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic