3080ti güncellemesi yapılır mı?
|
Steelseries Mouse Tekerlek Problemi
Daha önceden Rival serisinde bir fare kullandım, 3 yıldır da da Aerox 3 kablolu modelini kullanıyorum. Önceki fareden memnundum ancak tekerlek hareketlerinde sürekli sekme yapıyor ve artık yukarı yerine aşağıya, aşağı yerine yukarı gidiyordu. Böyle olunca Aerox 3'e geçtim ancak 1 yıla yakındır da yine aynı şekilde bir fare deneyimim oluyor. Arctis 7 kulaklıklarından gayet memnunum ancak bütün Steelseries fare deneyimlerim kötü oldu.
Stelseries farelerde benzer sorunları yaşayanlar var mı? Değiştirmem halinde hangi modele geçmemi önerirsiniz. (Genel kullanım ve oyun amaçlıdır)
İspanya Vizesi İçin İzin Yazısı Sorunu
|
Görev Yöneticisi Bilgileri Doğru Göstermiyor
Bugün bir kaç oyunda görev yöneticisindeki yüzdeler şaşırtıcı geldi, gpu kullanımı 0 iken cpu çok yüksekti. Oyun sırasında test ettiğimde cpu yüzde 27 kullanırken gpu yüzde 3 kullanıyorken, MSI afterburner aynı anda gpu yüzde 98 cpu ise yüzde 14 gösteriyordu. Bunun sebebi nedir acaba? Doğru göstermesi gereken görev yönetici olması gerekirken hatalı gösteriyor.
Cooler Master Hyper 212 Black Edition kule tipi soğutucum var. Bu ürün yeni alacağım B660 Lga1700 soket anakart ile uyumsuz olduğundan yükseltme kitine ihtiyacım var. Ürünü İtopya'dan aldığım için İtopya'ya ve ayrıca Cooler Master EU'ya mail yazdım. Benzer yükseltme kiti talep eden olduysa ne şekilde talep edildiğini tarif edebilirse memnun olurum.
12. nesli beklemem mantıklı mı?
b360/i5 8400/2666mhz 16gb ram kullanıyorum ve ekran kartımı 1060 6g'tan 3060ti'ye yükselttim. Çıktığında z690/12400/ddr5 ram yükseltmesi yapmayı düşünüyordum ancak bu güncelleme farkı en iyi ihtimalde 5-6k civarı tutacak gibi görünüyor. Acaba 8400 yerine şu an 700tl gibi bir değişim farkına 9600k alsam ancak oc yapmadan kullansam belirgin fps artışı sağlar mıyım? Alder lake'in bana getirisine kıyasla daha makul geldi, benzer sistem kullananlar veya bilgisi olanlar fikir verebilirse sevinirim.
Not: 1080p monitör kullanıyorum.
PSU'yu değiştirmeli miyim?
Elimde i5 8400/ Asus dual 1060 6gb/16gb ram ve fsp hydro 600 psu sistem mevcut. Amazon üzerinden Asus tuf 3060ti aldım ve ekim ayında geleceği yazıyor (1080p'de kullanacağım). 12. nesil intel işlemciler çıktığı zaman ona ve ddr5'e geçmeyi düşünüyorum. Acaba alder lake/3060ti ve ddr5'e elimdeki psu yeterli olur mu? Aslında benin değiştirmeye yönlendiren psu'nun fanının artık biraz sesli çalışması, önceden tam yükte sıkıntı olmazken artık tam yükte belirgin sesi oluyor. Geçenlerde kasada toz temizliği yaptım ve hissedilir bir ses azalması oldu ancak emin olamıyorum.
Sorun anakart mı yoksa güç kaynağında mı?
Bir süredir anakartta işlemciye yakın bir yerlerden hafif cızırtı geliyordu, çok önemsemedim sesi. Bir kaç haftadır da usb üzerinden kullandığım surround kulaklıkta bazen cızırtı sesi duyuyordum. Bugün de usb portlarından birinde takılı olan mouse sapıttı, windows da sapıttı. O porttan mouse çıkarılınca sistem de mouse de düzeldi. Ayrıca güç kaynağında da bir süredir hafif bir cızırtı mevcuttu.
Usb üzerindeki sorun ve ses sebebiyle anakartta sorun olduğunu düşünüyorum ama güç kaynağından da olabilir mi diye düşünüyorum. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. En olmadı bir bilgisayarcıya götüreceğim.
Sistem
Anakart: Msi b360-a pro
Güç Kaynağı: Fsp Hydro 600
İşlemci:i5 8400
Ram:16 gb
Ekran Kartı: 1060 6gb
TEB Kredi Kartları ile Steam’de %50 İndirim
Geçenlerde yapılan kampanyayı tekrar yapmışlar, 22 Ocak 2021 – 15 Şubat 2021 tarihleri aralığındaki alımlarda geçerli. Toplamda 50 TL indirim verdikleri için tek seferde 100'lük alışveriş yapıp 50'sini iade almak mantıklı.
Link aşağıda
https://www.teb.com.tr/sizin-icin/steam-kampanyasi//
Edit: Kampanya 1-30 Eylül tarihleri arasında geçerli olmak üzere yenilenmiştir.
VG24VQ Ayar Önerisi Verebilir misiniz?
Merhaba,
Yani Asus VG24VQ monitör aldım, daha önceden elimde Samsung LC24F390 vardır. Monitörler yan yana iken ve kaliteli video açıldığında gerçek renk değerini verme konusunda Samsung daha başarılı geldi. Yaptığım ayarlardan sonra gerçek renk değerlerine yaklaştım fakat daha iyisini elde edip edemeyeceğimi merak ediyorum. Sinema modunda saturation kısıldığı zaman benim için en makul ayarları elde ettim, diğer modlar renk doğruluğu Samsung kadar gerçekçi olamadı. Eğer bu monitörü kullananlar varsa, ayarlarını paylaşabilirlerse onları da deneyebilirim.
Sinema Modu
Bright. 57
Cont. 80
Sat. 37
Color R.88
G.75
B.82
Skin Natural
Sharp. 50
Trace. 60
Vivid 0
ASCR off
Sync on
Bilgisayar: Asus TUF RTX 3060ti___i5 12400f___16gb ram___2TB MP600 Pro___Asus VG24VQ + Samsung cf390 monitör Monster W150ER// Nikon D7000 - Sigma 17-70 2.8-4 DC MACRO OS HSM |
Son Giriş: 16 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 354
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 17.538 (Bu ay: 447)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 494 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar