Vodafone Net Rezaleti
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi forumlar diliyorum.
Hikayeyi baştan anlatıyorum, uzun uzadıya gitmek istiyorum ki, konu bütün detayları ile anlaşılsın, VodafoneNet ile alakalı abonelik düşünen arkadaşlar aydınlansın. Tecrübelerimden faydalanan olacak ise bana yeterli. Zira bu hikayenin sonu zaten icra mahkemeleri.
Mutsuz bir VodafoneNet müşterisiydim. Zira evime bağlanan internet sürekli arızalıydı. Hızı düşüktü. Sürekli kopmalar yaşıyordum vesair derken. Taahüt süremin sonunda başka bir sağlayıcıya geçmek istedim. Bu sebeple 21.10.2020 tarihinde, aboneliğimi iptal etmek istediğimi telefon aracılığıyla bildirdim. Ardından aboneliğim iptal edildi ve bana "Modemin iade edilmesi" ile alakalı bilgi verildi. İşte bütün tantana burada kopuyor.
VodafoneNet aboneliğim başlarken gelen teknik ekip bana herhangi bir modem tahsis etmedi. KabloNet aboneliğimden kalan bir modemi kullanmaya devam ettim, internet bu modem üzerinden konfigüre edildi. Dolayısıyla VodafoneNet'in bana tahsis ettiği herhangi bir modem yok. Bu bilgiyi abonelik iptalini sağlayan hanımefendiye izah ettikten sonra, gerekli notu aldığını belirtti ve iptal işlemleri gerçekleşti. Ben de başka bir sağlayıcıya internet bağlattım. O günden beridir de aynı sağlayıcı ile çalışıyoruz.
24.01.2021 tarihinde gelen SMS ile sinir harbi başladı. Olmayan bir modemin iadesini yapmadığım için, tarafıma 500 TL'lik modem ceza bedelinin yansıtılacağını bildirdiler. Aynı gün arayıp, böyle bir modemin olmadığını ilettim. Geri dönüş olmayınca 27 Ocak'ta bir şikayet kaydı daha oluşturdum. Fakat nafile.
6.02.21 tarihinde evime fatura tebliğ edildi. 500 TL'lik, lüzumsuz, haksızca kesilen o faturaya yine itiraz ettim. Arayan müşteri temsilcileri bende olmayan bir modemin seri numarasını geveleyip duruyorlar. İmzalanan bir belge var ise tarafıma tebliğ edin diyorum, yok. Gel gelelim, bu 500 TL'lik tutarı zorla ödemek durumunda kaldım. Zira evime arka arkaya gönderilen zarflarda icraya verileceğim yazıp duruyordu. Tabii ki bu sırada hem telefonla, hem mail ile vodafone'a ulaşmaya çalışıyorum. Aynı zamanda da faturayı ödemeden tüketici hakem heyetine başvuruyorum. Fakat bu başvuru da tutarın para ile ölçülebilir olmaması sebebi ile (özet ile henüz ödenmediği için) reddediliyor.
7.06.21 tarihinde haksızca kesilen bu faturanın tutarını ödemek zorunda kaldım. Akabinde de derhal tüketici hakem heyetine başvurdum. Heyet, nihayet tutar ölçülebilir olduğu ve ıspatlanabilir hale geldiği için, talebimi kabul etti. VodafoneNet ise bu sırada hiçbir şekilde benimle iletişime geçmedi. Hatta hakem heyetine savunma gönderme zahmetinde dahi bulunmayıp, süreci uzattı. Netekim, Tüketici Hakem Heyeti karar formu ile ortada kalakaldım.
BTK üzerinden 3 kere şikayet kaydı oluşturdum. Sayısız defa VodafoneNet yetkililerine mail ve telefon ile ulaşmaya çalıştım. Lakin artık VodafoneNet çağrı merkezine benim telefonumdan arama yapınca ya "sistem bakım çalışması" sebebiyle görüşemiyorum, ya da telefon direkt olarak suratıma kapanıyor. Beni arayan son 3 çağrı temsilcisi, tam 3 kere IBAN numaramı teyit etti. Önce 8 Ocak'ta iademin yapılacağını söylediler. Sonra en geç 2 şubat'ta iadenizi yapacağız dediler.
Arkadaşlar, özetle. 2020 10. ayından beridir VodafoneNet firmasının haksız yere aldığı 500 TL için uğraşıyorum. 1 sene internet kullandım. Fakat neredeyse 1,5 senedir hayatımdan VodafoneNet'i çıkartamadım.
Konuyu açıyorum, zira VodafoneNet'e abone olmak isteyen, aklında şüphe barındıran, iyi bir sağlayıcı arayan arkadaşlara fikir vermek istiyorum. Satış yaparken her türlü taklayı atan, evime kadar personel gönderen koskoca VodafoneNet firmasını bir de benim kalemimden dinleyin istedim. Mümkünse, bu rezaleti arkadaşlarınızla da paylaşın. Kimse mağdur olmasın.
Son olarak, çok yakın bir avukat dostuma vekaleti bugün verdim. Yarın gerekli işlemleri başlatıyor. Kendi vekalet ücretini, benim notere verdiğim vekalet ücretini, fatura kesiliş tarihinden itibaren yasal faizleri içerecek bir icra davası açacağız kendilerine. Çok yüksek ihtimalle savunma da yapmayacakları için haklı bulunacağız.
Duvardaki TV Girişinden eve Yayın Dağıtmak
|
|
|
İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. |
|
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 805
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 6.411 (Bu ay: 102)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 40 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar