Poyraznet Geri Mi Dönüyor?
Ani bir karar ile lisansı iptal edilen Poyraznet, geri döneceğinin sinyallerini veriyor.
İnternet sitelerinin en altında ve hakkımızda sayfalarında
Alıntı
metni:Poyraz Net, POWERNET TELEKOMÜNİKASYON İNTERNET İLETİŞİM HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ'nin bir markasıdır. Bilgi Teknolojileri Kurumundan 14/11/2023 tarihinde İnternet Servis Sağlayıcı lisansını almış bulunmaktadır.
yazısı karşılıyor ziyaretçileri.
Powernet Telekom'a dair bir internet sitesi de mevcut:
https://powernet.com.tr/anasayfa/?lang=tr
Adres olarak Poyraznetten farklı olarak İstanbul Esenyurt'tan bir binanın adresi verilmiş. Bu firmanın Poyraznet'in sahipleri tarafından önceden mi kurulduğu yoksa sonradan satın mı alındığı bilinmiyor.
Btk yetkilendirme sitesinde isimleri var ve yazılan tarihte lisans almış oldukları görülüyor.
Poyraznet son mesajlarının birinde
Alıntı
metni:... ilerleyen dönemde karşınıza çok daha GÜÇLÜ şekilde çıkacağız.
ifadesini kullanmıştı. Mesaj linki: https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159639349
Güçlü kelimesinin büyük harflerle yazılmasının, yeni firma isminin POWERNET seçilmesine bakılırsa tesadüf olmadığı görülüyor.
Belki forumdaki temsilcileri gidişata dair güncel bilgileri paylaşmak isterler diye konuya ekliyorum.
AtlantisNet E-Devlet Erişim Sorunu
Atlantisnete geçiş yaptım, internete erişebiliyorum fakat e-devlet mobil uygulamada giriş ekranı gelmiyor, bağlantı hatası görünüyor, diğer atlantisnet kullanıcıları sizde de var mı bu sorun?
Tarayıcıda e-devlet açılıyor giriş yapabiliyorum, yine mobil internetle de girişte sorun yok. Atlantisnetle bağlıyken mobil uygulama izin vermiyor giriş ekranını görmeme.
Sebebi ne olabilir? Başkalarında da varsa firmaya baskı kuralım çözmeleri için.
TT Fiberde Modem Kirasından Kurtulma
Arkadaşlar merhaba,
Türk Telekom internet tarifeleri sayfasında fiber için modemlerin peşin ve taksitli ücretleri yazıyor, bunları alınca modem kirası verilmiyor mu? Bilgisi olan varsa yazabilir mi? Ayrıca alternatif firmalarda olanlar da bu şekilde modem kirasindan kurtulabilir mi? Çünkü modem kirası kullanım süresi uzadıkça adeta kazıklıyor ve modemin mülkiyeti de üzerimize geçmiyor devamlı kira vermek zorunda kalıyoruz. Bundan kurtulmak isteyen çok fazla insan olduğuna eminim.
TT örnek tarife sayfası:
Yazılan ifade:
Alıntı
metni:Kampanya kapsamında, bireysel yeni abonelere satış anında 18 ay taahhüt vermeleri halinde, 1.620 TL olan fiber gücünde standart modem 18 ay boyunca aylık 90 TL, 1.980 TL olan fiber gücünde Premium modem ise 18 ay boyunca aylık 110 TL taksitle sunulmaktadır.
Burda modem kirasından bahsedilmiyor diye anlıyorum, belli bir süresi olan taksitli satış yapılıyor gibi görünüyor çünkü modem kirası şu şekilde hemen sonraki cümlede geçiyor:
Alıntı
metni:Belirtilen modemler dışında fiber altyapıda (FTTH) WiFi 5 HGW Fiber Güçlü Modem kullanacak olan abonelerden 60 TL, WiFi 6 HGW Fiber Güçlü Modem kullanacak olan abonelerden 75 TL modem kullanım ücreti alınacaktır.
Yani modem kullanım ücreti dışında bir de satış yapılan modemler var ki mülkiyet de aboneye geçiyor diye anlıyorum. Detayları bilenler lütfen aydınlatabilir mi?
Ekleme:
Adresini verdiğim sayfadaki Sıkça Sorulan Sorular bölümünde açıkça şu ifadeler var:
Alıntı
metni:Modem Kullanım Ücreti: HGW modem kullanım ücreti: Fiber altyapıda hizmet alıyorsanız hizmeti kullanabilmeniz için teslim edilen HGW modeme ilişkin kullanım bedeli ilk faturanızdan başlamak üzere her ay faturanıza yansıtılır. Modem taksit tutarı: Mülkiyeti tarafınıza ait olacak şekilde taksitli modem satin aldıysanız taksit süresi sonuna kadar aylık taksit tutarı ilk faturanızdan başlamak üzere faturanıza yansıtılır. Taksit süresi sona ermeden abonelik iptali yapılması durumunda kalan modem taksit tutarları tek seferde faturanıza yansıtılır.
Burda da mülkiyeti bizde olan modemden bahsedilmiş. Bu konuda daha önce kimse modem kirası olmadan fiber modem alınabileceğini yazmamıştı ama böyle bir imkan varmış galiba, deneyen varsa yazsın.
Netgsm Mobilde 15 Bin Aboneye Ulaştı
Firma sahibinin LinkedIn gönderisinin son cümlesinde şöyle yazıyor:
"Örneğin; bu sebeplerle şirketimiz #Netgsm , ancak 15 yılda 197.000 VoIP + SMS, 15.000 GSM abonesine ulaşabildi."
Gönderi linki:
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7177207571500392449
Box ve Stick Kumandasını Özelleştirme [Resimli Anlatım]
Aldığınız Android cihazın kumandasındaki tuşların bazılarını gereksiz bulabilir veya kullanmadığınız uygulamaları açan tuşları değiştirmek isteyebilirsiniz. Tuşlara farklı işlevler atamak isteyebilirsiniz.
Örneğin Netflix tuşu veya DisneyPlus tuşu eğer bu servislere üyeliğiniz yoksa sizin için işlevsizleşmiş olabilir. Kumandanın en güzel noktasındaki bu işlevsiz tuşlardan faydalanmak ve çok daha fazlası için bir yol var: button mapper !
Android TV, Box veya Stick kumandanızın tuşlarına yeni işlevler nasıl atanır, adım adım anlatacağım:
Gerekli Programlar:
Button Mapper
Adımlar:
1. Button Mapper uygulamasını açın.
...
Devamını okumak isterseniz yazımda anlatıyorum:
https://androidtvrehberi.blogspot.com/2023/11/android-tv-kumandasnn-tus-islevlerini.html
Android TV Kumandasını Özelleştirme [Resimli Anlatım]
Aldığınız Android TV cihazın kumandasındaki tuşların bazılarını gereksiz bulabilir veya kullanmadığınız uygulamaları açan tuşları değiştirmek isteyebilirsiniz. Tuşlara farklı işlevler atamak isteyebilirsiniz.
Örneğin Netflix tuşu veya DisneyPlus tuşu eğer bu servislere üyeliğiniz yoksa sizin için işlevsizleşmiş olabilir. Kumandanın en güzel noktasındaki bu işlevsiz tuşlardan faydalanmak ve çok daha fazlası için bir yol var: button mapper !
Android TV, Box veya Stick kumandanızın tuşlarına yeni işlevler nasıl atanır, adım adım anlatacağım:
Gerekli Programlar:
Buton Mapper
Adımlar:
1. Button Mapper uygulamasını açın.
...
Devamını okumak isterseniz blogda anlatıyorum:
https://androidtvrehberi.blogspot.com/2023/11/android-tv-kumandasnn-tus-islevlerini.html
Evet değerli comnet müşterileri, bir kaç gün önce internetten alışveriş yapamayınca gördüm ki hiçbir alışveriş sitesindeki sanal poslar çalışmıyor, diğer müşteriler de turkcell.com.tr, vodafone.com.tr, ziraat mobil, halkbank mobil, bkm.com.tr, randevu.nvi.gov.tr gibi birçok sitenin ve banka uygulamalarının açılmadığını yazdılar. Araştırmalarım sonucu sorunun yasaklı ip adresleri sebebiyle olduğunu gördüm. Sorun yasayanlar ip adresinize buradan bakın, eğer was found in our database görüyorsanız siz de engelli ip listesindesiniz.
https://www.abuseipdb.com/check/
Bu yasaklı ip adresleri comnetin geoipa (geonteknoloji) adlı şirketten kiraladığı ip adresleri, bizlere verdikleri ip adreslerinin düzgün olup olmadığına bakmadan yasaklı ip adresleri müşterilere atanmış durumda. Günden güne yasaklı ip veritabanlari guncellendikce sorun yaşayan kişiler artıyor, girilmeyen siteler çoğalıyor.
Comnet üç maymunu oynuyor, henüz herhangi bir çözüm bulmuş değil bu rezalete.
TT Mobil'de 390 Bin abone kaybı
|
Facebook ve Google sunucuları artık Türkiye'de!
|
Bir Pazarlama Taktiği Olarak Yüksek Hız Aldatmacası
|
Herkes eşittir ama bazıları daha eşittir. |
Son Giriş: 1 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.609
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 42.211 (Bu ay: 1.155)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 588 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar