Laptop farklı adaptör sorunu
Merhaba benim laptobun adaptör kablosu koptu ve artık şarj etmiyor . Aşağıdaki sol iki resim orjinal adaptörün bilgileri. İnternette orjinal adaptör araştırdım 1200 gibi yüksek bir meblağ gördüm ve muadilleri için araştırma yaptım ama tamı tamına bu bataryanın arkasındaki özelliklerde bir tane bulamadım. Alsam sıkıntı olur mu? Sizin önerebileceğiniz bu laptoba uyumlu muadil ürün var mı? Ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum. Bir tane örnek bıraktım almayı düşündüklerimden sizce uyar mı benim laptoba. Laptobun modeli Asus fx505DT
Arkadaşlar merhaba hazır sistem almayı düşünüyorum iki tane sistem arasında kaldım.
Birisi ekteki sistem
https://www.teknobiyotik.com/teknobiyotik-fr14500xt-oyuncu-bilgisayari.html
Diğeri de bu :
Sistemi yayın yapıp oyun oynamak için alıyorum. Arada çok az fiyat farkı var birisinde işlemci diğerinde ekran kartı iyi testleri izlediğimde sizce hangisine yatırım yapmak daha mantıklı. 3060 ti sistem olsa onu tercih edip aradan çıkardım ama çoğu yerde stok yok olan da yüksek fiyat çekiyor.
Yardımlarınızı bekliyorum youtube'de bu iki sistemin karşılaştırıldığı bi video yok çok arada kaldım.
GÜNCELLEME: Sizce 6700xt'li sistemi 1500 lira fazladan verip 5600x taktırmaya değer mi?
BİLGİSAYAR AÇILIYOR BİOS YOK GÖRÜNTÜ YOK
Merhaba arkadaşlar karantinaya girdiğimiz ilk gün annem laptobumu bozdu çok moralim bozuk yardımcı olabilirseniz sevinirim işte sorunum:
Sabah Battlefield indirmesini açık bırakıp pc'ye daha önceden ilk defa kullandığım shutdown kodunu kullanıp yattım (2 saat içinde kapancaktı.)
Annem sabah bilgisayarı eline almış bi şeyler izlemek için bilgisayarı açmış açılır açılmaz (yani oturum açma kısmına gelmeden) "Easy" ile başlayan bir hata almış devamında tek hatırladığı Flash falan yazıyormuş bu tarz konulara yabancı olduğu için bilmiyor aklında da kalmamış ama tahminim harddiskle ilgili bi şey sorduğu. Altında da Yes ve No seçeneği varmış annem Yes'e basıp geçmeye çalışmış. Ondan sonra Warning çıkmış bi şeyler dolmaya başlamış. Annem'de panik yapıp kapatmış.
Elimde sadece bu bilgiler var şimdi Laptop açılıyor bütün fanları falan dönüyor klavye tepki vermiyor çünkü caps lock bastığım zaman ışığı yanıp sönmüyor ekran tamamen ölü siyah ekran değil ışık var ama siyah demek istediğimi anlamışsınızdır yani ekranda donanımsal bir sorun olduğunu düşünmüyorum dediğim gibi hem daha bu sabah oynuyordum hem de annem de sorunun başlangıcında görüntü almış. Şimdi Bios'a giremiyorum tuşlara hiçbir tepki vermiyor , hiçbir şey açılmıyor defalarca yeniden başlattım bütün komut tuşlarına bastım ama hiçbir tepki alamadım.
Lütfen yardımcı olur musunuz 20 gün bilgisayarsız geçirmek istemiyorum
Klavye ve Mouse kafayı yiyor
|
Bir Aceminin Sistemi
|
Aerocool Cruisestar Advance 750w
|
Almanyadaki akraba
|
Fan Hızlanmıyor
|
Fanlar otomatik hızlanmıyor
|
İstanbul Bilişim Garanti
|
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 131
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.770 (Bu ay: 53)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar