.
.
TürkNet GigaFiber Kurulum Süreci ve Deneyim
Sıfırdan alt yapının tamamlanması ve kullanım deneyim sürecini örnek olması için paylaşacağım. Lokasyon; İstanbul Gaziosmanpaşa Merkez..
2021 Ekim sonu gibi adresimin 2021 projesinde planlamaya dahil olduğu çalışmaların başlayacağı iletildi.
2021 Aralık da güncel bilgi talep ettiğimde " 2022 yılı içinde çalışmanın başlayacağı bölgedesiniz. Net tarih bilgisi henüz iletemiyorum." Bilgisi geldi. ( Beklemeye devam sonunda ışık var.. )
2022 Ocak ayı için bulunduğum sokakta herhangi bir çalışma olmadı. Aynı mahallenin farklı sokaklarda kablolama işlemi yapıldığını geçerken gördüm. ( Sıralı gidiliyor kesin beklemeye devam..)
2022 Şubat ayında bir çalışma olmadı. İstanbul'da kış ve kar yağışı süreci aksatmış olabilir.
2022 Mart Konuyla ilgili destek kaydı oluşturup durumu sorduğumda Yusuf A. gerçekten çok ilgili olarak bilgi verdi birkaç gün sonra proje ekibinden bilgi alıp geri aradı ve Nisan ayında çalışma olacağının bilgisini verdi.
2022 Nisan. . . 11 Nisan gecesi alakasız bir şekilde TürkNet'e misafir olarak gittiğimi ve sohbet ettiğimi rüyamda gördüm. Sabah şehir dışından geldim ve yan sokağımda çalışma yapan TürkNet Fiber ekibini gördüm.
( Gaziosmanpaşa Merkez mah. TürkNet Fiber çalışma görseli.. )
Ekip ile kısa bir sohbet ettim ve yan sokakta olduğumu belirttim. Sırasıyla sokakların tamamlandığını sırada benim sokağımın olduğunu önce kapıya kadar kablo / kutu takılacağını ve ücretsiz modem ile kullanacağımı belirtti. İşin trajikomik kısma Türk Telekom aynı anda VDSL saha dolabında 4 kişilik ekip ile arıza çalışması yapıyordu görseli alamadım ama tablo görülme değerdi..
Drop kablo serim ve montaj hazırlığı aşaması..
13 Nisan 2022 Sokağımda kablolar montajlanıyor.
14 Nisan Apartman içerisinde kutu montajı yapıldı. Sonlandırma ve aktivasyon işlemi kaldı. Bu kadar hızlı kurulum süreci beklemiyordum doğrusu.
Apartmanların bağlı olduğu drop fiber hatları tek noktada birleştirilmiş muhtemelen sahayı besleyen fiberi bu noktadan ek yapacaklar kutu henüz yok.
23 Nisan Yukarıdaki görselin ana hattı çekildi. Epey kalın ve siyah bir kablo. OFDK dağıtım kutusu montajı ve ekleme işlemi kaldı.
Diğer ekip ise apartmanların tamamında sonlandırma işlemi yaptı. Kuruluma gelecek personelin daire içine girişi ve modem kurulumunu yapacağını belirttiler.
27 Nisan Sahaya ait OFDK montajı ve ekleme işlemi tamamladı. Şuan her şey hazır ışık her an gelebilir.
30 Nisan Sabah 05:20 sorgulama yaptım ve aktif olunduğunu gördüm. Dönüşümün yapılması için destek kaydı açtım.
6 Mayıs
Fiber apartman kapısından daire içerisine alındı. Gelen arkadaşa rica ettim eski bakırı kılavuz olarak kullanarak mevcut kanalın içinden istediğim odaya kadar getirdi.
Sinyal hemen geldi DSL kullancı adı Fiber Wan doğrulama olarak tanımlanmış.
Gpon modemdeki fiber sinyal değerleri artık yeni nesil değerleri yorumlarız.
VE MUTLU SON
15.01.2023 - Hizmet aldığım süre boyunca hiç bir sorun yaşamadım.
Davet Kodu:
__________ W J D 7 3 Y N 6 5 K I I __________
@TurkNetDestek Emeğinize sağlık her şey için teşekkür ederim.
TürkNet Churn başvuru VDSL portum görünmüyor
Farklı adresteki hattımı Türknet e geçiş işlemi yapmak istiyorum, VDSL boş port olmasına ve VDSL 50Mbps kullanmama rağmen Yalnızca ADSL alt yapısı görünüyor. Diğer tüm sağlayıcılar ve TT müdürlüğü VDSL port olduğunu ve hizmet almaya uygun olduğunu belirtiyor.
Özelden yazdığımda portunuz değişmeden geçiş olacak dediler. Başka da bir cevap yada çözüm çabası yok.
Müşteri hizmetleri satış odaklı durumu ayırt bile edemedi aynı kablodan aynı hizmeti alacaksınız diyor. Başvuruyu ADSL olarak alıyor. Geçişten sonra VDSL alacağımın garantisi yok.
Başvuru ADSL olacağından VDSL port boşa düşebilir ve tükenebilir. Şuan ki sağlayıcımda tamda bu sorunu yaşadım VDSL boş port olmaması.
Kısaca başvuru sorgulama bilgisi güncel çalışmadığından bu sorun ortaya çıkıyor. Sorun çözülürse abonelik başlatmak istiyorum. @Turknet
Bildirim Sorunu
|
Türk Telekom GB Kullanımlarını Şişirmesi
Türk Telekom Kazığı / Kullanmayın Kullandırmayın !
|
türkcell hotspot hakkında
|
Oyun iade
|
Türk Telekom AKN Kaldırma İşlemlerine Başladı
TürkNet Arkadaşını Getir 1 Ay Hediye Kodu: WJD73YN65KII |
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.106
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 53.466 (Bu ay: 555)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.069 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar