Merhaba, yeni evimizde her odaya coax kablo geliyor ancak ethernet yok. Coax kabloyu söküp yerine ethernet geçirmektense böyle bir alternatif buldum ancak Türkiye’de MoCA adaptörü nereden alabileceğimi bulamadım. Nerede bulabileceğimi biliyor musunuz?
Merhabalar, izmir urla civarı beyaz eşya(buzdolabı, bulaşık, çamaşır, kurutma) makinesi almayı düşünüyoruz. Tavsiye edebileceğiniz bayi var mıdır? Bulaşıktan emin değiliz ancak diğerlerini serie 8 düşünüyoruz.
Örnek modeller:
Buzdolabı: KGP86AIC0N
çamaşır: WGB254AXTR
kurutma: WQB245AXTR
Kasko fiyat farkı
Merhabalar,
Bariyerlere sürten aracımın tamirini kasko üzerinden yaptırdım. Servis anlaşmalı değildi. Kaskodan bana 11850₺ yattı. Ancak 5664’e mesaj attığımda 20546₺ ve edevletten baktığımda 22111₺ gözüküyor. Aradaki fiyat farkı normal mi? Aracın farı ve kapı kolu değişti. Acaba onlardan dolayı mı fark?
https://www.instagram.com/tv/CK6BYrMDrxS/?utm_source=ig_web_copy_link
Bu linkten ulaşabilirsiniz. Yarım saatlik rektörlüğe sırt dönme eyleminden sonra açıklamalar var. Öğrencilerin akademisyenlerin azınlık olduğunu düşünenler bir baksın. Boğaziçi hepimizin savunması gereken bir değer.

Tekrar bağlantı sorunu
Merhabalar,
Gigafiber'e geçtikten sonra bağlantımla ilgili ufak bir sıkıntı yaşamaya başladım. Herhangi bir şekilde internet bağlantım kesilirse(Temassızlık veya güç/elektrik kesintisi) modem tekrar internete bağlanamıyor. İnternet ışığı kırmızı yanıyor. Anladığım kadarı ile tekrardan ip adresi alamıyor. Çok sık karşılaştığım bir durum olmadığı için o kadar büyük bir sıkıntı değil.
Şu durumlardan dolayı sıkıntı:
- Fiber kablo düzgün takılmadığı için en ufak bir şekilde gpon cihazını hareket ettirdiğimde bağlantı kesiliyor.
- Bağlantımın yenilenmesi için destek kaydı açmam gerekiyor. Gün içinde oldukça hızlı bir şekilde düzeltiliyor fakat gece olduğunda sabaha kadar beklemek gerekiyor. Bir destek kaydımda müşteri temsilcisi de yardımcı olabilir dedi. Bazı müşteri temsilcileri bağlantımı yeniliyor. Bazıları ise teknik konularda destek veremiyoruz sadece arıza kaydı açabiliriz diyor.
Modemdeki temassızlık sıkıntısının kaynağı belli sonuçta. Ya ekip gelecek bakacak, ya da kendim düzgün bir şekilde takılmasını sağlayacağım.
Fakat bağlantı yenilenmeme sıkıntısına nasıl bir çözüm olabilir? turknet'ten gelen tek çözüm her bağlantı kesildiğinde turknet'ten bağlantı yeniletmem. Bu da biraz canımı sıkıyor tabi.

Laptop Ram yükseltme tavsiye
Merhabalar,
Arkadaşımın Lenovo 310-15ISK - Type 80SM Laptopuna ram ve ssd takviyesi yapmak istiyoruz. 4gb ddr4 2133 mhz ram anakarta gömülü. 2400 mhz ram alsak bir sıkıntı çıkartır mı? Kesinlikle dikkat etmemiz gereken şeyler neler? 2133mhz ram piyasada çok yok sanırım, 2400mhz ram'lerden bile pahalı olabiliyor.
Fibere geçiş
Merhabalar,
Yaklaşık iki hafta önce Türknet aboneliğimi başlatmıştım. Geçenlerde kapıma gelen yetkili aracılığı ile Sokağımıza fiber geldiğini öğrendim. Sokakta yürürken türknet fiber kablolarını dahi gördüm :). Altyapı sorguladığımda da apartmanımızda fiber var gözüküyor. Şimdi fiber'e geçmek için ne yapabilirim? Tek seçeneğim aboneliğimi iptal ettirip yeni abonelik başlatmak mı?
ZENBOOK UX 334/434/534 KULLANICILARI
|
ANC TWS kulaklık tavsiyesi
|
|
Meslek: Öğrenci
Boş beleş takılıyoruz
|
Son Giriş: 24 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.195
İkinci El Bölümü Mesajları: 8
Konularının görüntülenme sayısı: 27.187 (Bu ay: 485)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.216 (Bu hafta: 2)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic