Anne Babalar Konuya - Youtube Kids
selamlar
Youtube her ne kadar çocuk uygulaması ile, sadece cocuklara yönelik içerikleri filtreliyor olsa da, aralarında gerçekten çok kötü örnek teşkil edici çizgi filmler çıkıyor.
Youtube cocuk uygulamasını daha güvenli ve kaliteli bir hale getirmenin yolu var mı? Ya da çizgi film için farklı önerileriniz var mı?
Orhan Toker'i takip edenler, bugün okullarda kullanılan ders kitaplarına bile nasıl pedofili, sapkın düşüncelerin girebildiğini görüyordur. Devlet denetiminden geçen kitaplarda bile bunlar varsa Youtube videolarına neler yerleştirilebilir kim bilir.... Bu konuda tedbirli olabilmenin bir yolu var mı?
Ayrıca güvendiğiniz çocuk çizgi film & animasyon yapım kanallarını da yazabilirsiniz. Küçükken cocomelon ve sevimli dostlardan memnundum ama artık şimdiki yaşına hitap etmiyor onlar =)
selamlar
birbirinden bağımsız satılan logitech kablosuz klavye ile mouse i alsam, birinin usb ile ikisini de çalıştırabilir miyim? Yoksa ikisinin usbyi ayrı ayrı takmam gerekir mi?
elektronik bateriden anlayanlar
selamlar
öncelikle vakit ayırıp tavsiye vereceklere şimdiden teşekkür ederim.
uzun uzun okumak istemeyenler bold kısımları okuyabilir =)
bateri öğrenmek istiyorum, amacım biraz muzikle aktif vakit geçirmek, yeni bir hobi edinmek, en önemlisi yıllardır süre gelen hevesimi tatmin edecek çapta bir şeyler yapmak. hemen olsun gibi beklentim de yok, günde zaten ortalama yarım saat anca ayırabilirim. belki ileride daha çok vakit ayırdıgım zamanlar gelir. 15 yıldır hayal ediyorum, o nedenle öğrenmek için de yıllar geçebilir sorun değil =) kişisel bir mesele yani, o nedenle hedefim ünlü bir rock grubunda çalmakmışcasına yorumlar, secenekler, olmaz öyleler gelmezse sevinirim
egitim olarak fiziki bir egitime gitme imkanim yok şuan. belki daha sonra olabilir. online & dijital olarak her turlu kaynağa maddiyat ayırabilirim. video, egitim seti vs en azindan başlangıç aşamasında. özel ders teklifine açık değilim, lütfen pm atmayın bunun için. ben zaman bagimsiz istedigim an vakit ayırabileceğim, ama bana da yol aldıracak ve bana birseyler öğretecek alternatifler arıyorum.
bateri olarak baslangicta pedlerden alacagim her ne kadar tavsiye edilmese de. genelde okuduklarim hep akustik setupli elektronik bateri onermis ama 1-2 sene sonra falan ona gecerim eger aynı azimle devam edersem. ilk zamanlarda biraz ritim tutup bir şeyler çıkaracak kadar pedlerde takılabilsemyeter bana.
açıkcası yukarıda dediğim gibi anlık bir heves degil, liseden beri istemisimdir. muzikle alakam şarkı dinleme, enstrumanla tecrübem ilkokul flut seviyesinde. yani pro & amatör bir müzik geçmişim yok. ama ne zaman şarkı dinlesem elim ayagim surekli ritim tutuyor istem dışı, lisede 4 yıl trampet çaldım, bir ritim ve baget kültürüm var, ara ara hobi olarak youtube da drum cover videolari izlerim senelerdir. yani 1 ayda sönmeyecegine inandigim bir hevesim var. içten içe birşeyler bana sürekli bateri öğren diyor, ne arabaya, ne bir spora bu kadar hevesim olmadı hayatımda.
araştırıyorum sürekli, sizden de hazır bilgi veya sihirli değnek talep etmiyorum elbette. sadece nasıl bir yol izleyebilirim, benim yerimde olsanız ne yapardınız, videoya baba baka olmaz ama şöyle öğrenme teknikleri de var, ya da ped alırken mutlaka şusu busu olsun vs. işime yaryacak her türlü ipucuna, yol levhasına açığım.
tekrar teşekkürler
Arkadaşlar merhaba
Konuyu tam öğrenmek adına, en az 50 içerik okumuşumdur, hiçbirisinde adam akıllı bilgilendirme yok, yetkili banka diyor, detay verilmemiş.
SGK'yı aradım 2 defa, farklı yetkililer ile görüştüm, açıkcası düzgün bir bilgi alamadım.
Şuan SGK lı çalışmıyorum, 2 tane sorum var:
Eşim sgklı çalışıyor, onun üzerinden sağlık sigortam işliyor mu, bunu hangi ekrandan sorgulayabilirim? Edevlette bulamıyorum, hastaneye gidip kalmayalım öyle.
Diğeri ise, sigorta primimin dolmaya devam etmesi içim, sanırım "isteğe bağlı sigorta" denilen şeyi ödemem lazım her ay. Doğru mudur? Peki bunu nasıl yapacağım. E-devlette ilk tescile gir dedim, daha önce tescillenmiş diyor (yurtıdışında çalıştıgım bir dönem isteğe bağlı sigortamız yapılmıştı) Peki şimdi tekrar nasıl açacağım, nereden ödeyeceğim?
Arkadaşlar merhaba
Şuan freelance çalışmaktayım, isteğe bağlı sigortayı nasıl öderim diye internet bankacılıgında gezinirken, böyle bir borç çıktı karşıma piyangodan, nedir ne değildir bilgisi olan var mı? kısacası selam verdik borçlu çıktık iyi mi :)
2014-2015 yıllarında 1.5 yıl yurtdışında çalıştım, şirket isteğe bağlı özel sigorta diye bir sigorta yaptırmıştı. Türkiye'ye döndüğümüzde ise şirketten birileri haber verdi sgkya bir dilekçe vermeniz lazım yoksa ileride bu 1.5 yıl için borç çıkacak falan filan, neyse İstanbul'da sgk müdürlüğüne gidip dilekçeyi vermiştim rakamı hiç hatırlamıyorum ama o zamanın parasıyla da 300-500 birşeyler ödemiştik diye hatırlıyorum. tutar doğru olmasa da bir para ödemiştim.
o dönemle ilgili birşey olacağı aklıma geldi ilk başta, ancak 12 ay olarak yazması da ayrıca kafamı kurcalıyor, yurtdışı için olsa orada 17-18 ay kadar çalıştım, ,belki de belirli bir dönemde mevzuat değişti o kısım dahil oldu bilemiyorum.
Bu mevzuatlardan da hiç anlamam, bu ödemem gereken bir borç mudur? yoksa o yılların sigortalı yıla işlenmesi için ödenecek tutar mıdır ? ne yapmak gerekir yönlendirebilirseniz sevinirim
Arkadaşlar merhaba
Performans özellikleri kadar, SAR değeri de benim için önemli. Öneride bulunurken buna da dikkat edebilirseniz sevinirim.
Soru 1: Samsung Note 10 Lite bütçesinde (5000 tl üzerine çıkamam), sar değeri düşük mertebelerde şu telefon daha iyi diyebileceğiniz marka model var mıdır? Telefonu sosyal medya (webmaster yoğunluğunda) ve oyun ağırlıklı kullanıyorum.
Soru 2 : Elimde eski Samsung Note 5 var, değişim kampanyası bitmiş sanırım, sizin bildiğiniz herhangi bir kampanya var mı yeni telefon alırken değerlendirebileceğim?
Soru 3: Banka kredisi dışında, taksitli almaya yönelik başka öneriniz var mı?
Teşekkürler
Samsung Note 5 kullanıyorum
Hiç bir sorun yokken 2 gün önce oyun oynarken bir kaç kez dondu, sonrasında kapattım ama çok geç açıldı. Açılınca da inanılmaz yavaştı, tuş kilidini açana kadar kapanıyordu, epey denedim birisinde denk getirebildim açtım menüyü ve epey program sildim gereksiz olan, sonra yine dondu, yeniden başlattım durum aynı.
Epey kapatıp açtım birisinde yine telefon zar zor da olsa çalıştı, o arada yedeklemeleri yaparak sonra format attım.
Format attıktan sonra ayarları ve uygulamaları tekrar Samsung Cloud'dan yükledim ancak telefon düzelmedi.
Hal böyle olunca bir daha format attım ve rehber ile sms dışında hiçbir yedeği yüklemedim (ne dosya ne de ayar) sıfırdan her şeyi ayarladım, zaruri uygulamaları yükledim. Bu defa olur herhalde dedim ama telefon halen donuyor, inanılmaz yavaş.
Şuan telefonu böyle kastıracak hiçbir şey yüklü değil. Ama inanılmaz kasıyor.
Güncelleme kaynaklı bir problemden
Ya da donanımsal bir arızadan şüpheleniyorum.
Eşimde de aynı telefon var, yazılımsal olsa onda da olmaz mıydı, sonuçta güncellemeler aynı zamanda gelmiyor mu.
Donanımsal desek düşmedi etmedi, sadece batarya çok eskidi günde 2 defa şarj ediyorum. Isınmadan kaynaklı donanımsal arıza olabilir mi? Ama öyle olsa niye yavaşlasın hiç çalışmaması gerekirdi herhalde.
Ne yapabilirim? Fikir verebilecek var mı ?
Wifi Alarm Sistemi Önerisi
|
|
|
Meslek: Eski İnşaat, Yeni Backlink Mühendisi
İlgi Alanları: dijital pazarlama, SEO, backlink
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 188
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 26.298 (Bu ay: 439)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 9 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar