Ajanda-Planlayıcı Tavsiye
Merhaba arkadaşlar , bir düzen oturtabilmek için hem not almak hem kontrol etmek hem hatırlatıcı olarak kullanabileceğim bir uygulama arayışındayım. Belli bir rutini ( yeme içme , ders , spor vs.) saat aralıklarıyla tüm takvime yayabilmek istiyorum. Bunlar sabit olacaklar. Ekstra olarak belli günlerde belli saatlerde bir işim olursa onu o gün o saate manuel olarak kaydedebilmek istiyorum. Yani bir sabit ajanda oluşturup üzerine istisna eklemeler ve çıkarmalar yapabilmek istiyorum. Bunun dışında bir de günü saati olmayan ama son tarihi olan işlerimi tek bir yerde not alıp , hatırlatıcı oluşturup , hallettiğimde de tikleyebilmek veya silebilmek istiyorum. Todoist diye bir uygulama çok önerilmiş ama ben kullanmayı pek beceremedim. Sizin bu şekilde Ajanda-not defteri-planlayıcı-hatırlatıcı hepsi bir arada olan bir uygulama tavsiyeniz var mı ?
Monitör için kablo
Merhaba arkadaşlar monster abra a7 v12.5.3 laptopum var. Metin2 oynuyorum. Oynarken bilgisayar çok ısınıyordu , doğal zannediyordum ancak düşük performanstan da rahatsızdım. Meğer oyun asla harici ekran kartını kullanmıyormuş. Sadece işlemcinin dahili grafik birimini kullanıyormuş. Bu yüzden işlemci çok ısınıyormuş ve düşük performansın sebebi buymuş. Nvidia denetim masasından veya görüntü ayarlarından hangi ayarı yaparsanız yapın düzelmiyor. Daha önce de konular açılmış ve çözüm bulunamamış ,problem oyundan kaynaklı. Fakat harici monitör bağlanırsa mecburen harici ekran kartını kullanacağı fikri ileri sürülmüş. Ben de hdmi çıkışı olan bir monitör ayarladım ve bir hdmi kablo aldım. Fakat taktığımda hala dahili grafik birimini kullandığını gördüm. Sanırım laptoptaki hdmi çıkışı da ekran kartından gelmiyor. Şimdi birkaç sorum olacak.
1- Laptopta bir de mini displayport çıkışı var. Bu çıkışın direk harici ekran kartından geliyor olma ihtimali var mıdır ? Bunu kablo bağlamadan öğrenmenin bir yolu var mı ?
2- Eğer o çıkış direk ekran kartından geliyorsa hdmi kablomun ucuna mini displayport dönüştürücü takarsam çalışır mı ? ( Laptop 144 hz ve monitör 60 hz olduğu için frekans takıntım yok. Dönüştürücünün yüksek frekans vermemesi önemli değil , 60 hz verse yetiyor )
3- Yine eğer o çıkış ekran kartından geliyorsa bir ucu mini displayport ve bir ucu hdmi olan bir kablo var mıdır ? Böyle bir kablo var ise takarsam çalışır mı ?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.
Bilgisayar Kapanıyor
Merhaba arkadaşlar , mümkün oldugunca çok bilgi vermeye çalışacağım.
11 sene önce bir bilgisayar toplamıştım , dönemi için hiç fena olmayan bir sistemdi. Birkaç sene sorunsuz kullanmıştım.
Bir gün bilgisayar açılsa da monitör , klavye , mouse gibi bileşenler çalışmamaya başlamıştı. Sonrasında burdan arkadaşların bios ayarlarıyla ilgili birkaç bir şey söylediğini ve problemin çözüldüğünü hatırlıyorum.
Kısa süre sonra bilgisayar kendini bi anda kapatmaya başlamıştı. Durduk yere pat diye kapanıyordu ve bilgisayarı kullanmayı bırakmıştım.
2 sene önce günlük kullanımlar için o bilgisayarı düzeltebilir miyim diye bir çabaya girdim. Yine buradaki arkadaşlar ile birkaç istişare sonucu güç kutusundan olabileceğini söylediler. Sıfır bir güç kutusu aldım ve değiştirdim. Sorun çözülmüş gibiydi fakat bir hafta sonra bilgisayar kendini sürekli format ekranına atan bir döngüye girdi. Windows hatalı kurulmuş olabilir denmişti ben de farklı usb bellekler ile sıfır dosya indirip tekrar formatlasam da sorun çözülmemişti ve vazgeçmiştim.
Geçenlerde yine aklıma geldi ve bu sürekli kurulumu tetikleme probleminin hdd den kaynaklı olabileceği söylendi. Ben de bi arkadaşımdan çıkma sağlam bir ssd yi takıp hdd yi çıkardım. Hatta sata kablosunu sabit tutsam da güç kablosunu da sıfırıyla değiştirdim. Windowsu kurarken her şey bittiği anda tam açılacakken siyah ekranda kaldı. Tekrar formatlayıp kuruluma baştan başladım. Tekrar aynısı olunca bilgisayarı kapatıp açtım , onarım vs. derken bir şekilde windows kuruldu ve bilgisayar açıldı. Tam sevinecekken bu sefer biraz bakınırken bilgisayar yine pat diye kapanmaya başladı. Kabus geri döndü. Genelde aşırı sıcaklık denmiş. Bilgisayarın içi temiz , fanlar da çalışıyor. Macun çok eski muhtemelen kondisyonu çok düşmüştür fakat bu kapanma olayı yük binince gerçekleşmiyor. Elle kontrol ettiğimde ısınmış da olmuyor. Hatta bilgisayar henüz açılmış ve masaustunde 2 dakika geçirmişken bile olabiliyor. O yüzden sıcaklıktan ötürü olduğunu zannetmiyorum.
Bilgisayardan bir performans beklentim yok , günlük kullanım için çözmek istiyorum ancak bir türlü çözemedim. Bir fikri olan , yardımcı olabilecek var mı ?
Laptop Klavyesi Hk.
Merhaba arkadaşlar , laptoptan hdd çıkarıp yerine ssd takmak istedim. Fakat laptopun altı kolayca açılmadı. Biraz zorlarken üstten aşağıya bağlı 3 kablo da söküldü. Laptop sorunsuz çalışıyor gözüküyor ve touchpadde de sorun yok. Fakat klavye asla çalışmıyor. Sanırım daha genişçe olan kablo ama emin değilim. Kablo mu bozuldu yoksa klipse zarar verdim ve kabloyu mu tutmuyor ondan da emin değilim. 4-5 defa geri açtım düzeltmeye çalıştım fakat her seferinde yerinden çıkmıştı. Bu konuda bir tavsiyesi olan var mı ?
Acer Laptop Ekranı
Merhaba arkadaşlar evde çalıştığı halde ekranı kırık olduğu için uzun zamandır kullanılmayan bi laptop var. Acer Aspire E15 E5-551G-T8XU modeli olarak yazıyor. Ekranı çıkardım onun üzerinde de B156XTN04.0 yazıyor. Hem laptopun modelini hem de ekranın üstündeki kodu yazdığımda çeşitli ilanlar gördüm. Fakat mağduriyet yaşar mıyım hiç emin olamadım. Bu parçadan satan sizin bildiğiniz güvenilir bir firma var mı ? Ya da istanbul avrupa yakasında bu ekrandan bulabileceğim güvenilir bir dükkan biliyor musunuz ? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Vodafone İnternet Ek Paket
Merhaba arkadaşlar vodafone kullanıcısıyım ve daha 8 ay taahhütüm var. Bir süredir wifi olmayan bir yerdeyim ve telefon interneti kullanmak mecburiyetindeyim, haliyle paket yeterli olmuyor ve internetim bitmek üzere. Vodafone yanımda uygulamasında tekrar etmeyen internet ek paketi çıkmıyor önüme. Yani az gb çok gb veya az fiyat çok fiyat demeden resmen bana internet satmıyor Vodafone. Geçtiğimiz aylarda 250 tl ye 50 GB sunuyordu aslında satın alıyordum fakat bu ay hiç yok. Sadece 12 ay devam edecek şekilde aşırı pahalı fiyat ve hiç GB ek paketler var. Nasıl internet edinirim fikri olan var mı? Gerçekten ihtiyacım var ve parasıyla internet edinemiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Greenpeace , AKUT Üyelik İptali
Merhaba arkadaşlar , yolda çeviren arkadaşlarla konuştuktan sonra Greenpeace ve AKUT bağışçısı olmuştum. Bir süredir düzenli bağış yapıyorum hesabımdan otomatik çekiliyor fakat çeşitli sebeplerden iptal etmek istiyorum. Mobil bankacılık uygulamasında bunu iptal edebileceğim bir kısım bulamadım. Bu kurumların internet sitelerinde de iptale dair bir şey bulamadım. En kolay nasıl iptal edebilirim , benzer bir şey yaşayan var mı ?
Turkcell Superbox Rezaleti
Merhaba arkadaşlar,
Annemin üzerine 2 yıllık taahhütlü bir superbox var. Sözleşmeyi yaparken yazlık için olduğunu belirtmiştik ve 3 ay kullanıp sonra 3 aylık periyotlarla sadece 14 TL vergisini ödeyerek diledigimiz kadar dondurabileceğimiz söylenmişti. Tabi bu süreçte türlü rezillik oldu. Bölgede satmaları gerekenden çok kişiye satmışlar internet hizmeti alamadığımız zamanlar oldu. O zaman arayıp küstahça dediler ki cayma bedelsiz kapatalım , dedim ki ben nasıl paramı ödemek zorundayım yoksa hacizlik oluyorum sen de sattığın hizmeti vereceksin. Ben nasıl yarı yolda param biterse isterseniz sözleşmeyi iptal edelim diyemiyosam siz de demeyeceksiniz. Her neyse 2 yılın sonuna varıp kapatıp bu illetten kurtulmayı bekliyorduk.
Şimdi gelelim asıl rezalete. Dondurma bedeli 3 e katlamış hadi bunun bi önemi yok. 19 temmuzda 2 yıl doluyor ve sözleşme bitiyor. Son kez dondurmak için aradık dondurma parasını verip temmuz 19 da da sözleşme bitince kapatmak üzere. Diyorlar ki Nisan ayında bir karar almışlar ne kadar süre dondurursak sözleşme o kadar uzayacakmış. Dedim ben kafama göre sözleşme uzatıp kisaltabiliyor muyum diyor ki hayır. Sizin diyorum aldığınız karar beni ilgilendirmiyor siz kafanıza göre sözleşme uzatıp beni dolandirabilir misiniz o zaman diyorum bana diyor ki süreçler değişir. Dalga geçiyor resmen. Bu arada ben bu sözleşmeyi uzatmamaya kararlıyım da meraktan bi sorayım dedim. Bu dedim kafanıza göre uzatacağınız 71 günü ben dediğiniz gibi kullanmaya kalksam sözleşmemdeki fiyattan mı ödeyeceğim , bana diyor ki o zamanın fiyat politikası neyse onun üzerinden ödersiniz. Yani kısacası diyor ki sözleşme önemli değil ben dilediğim gibi senin sözleşmeni uzatır dilediğim fiyattan da ödetirim.
Şimdi arkadaşlar bütün konuşmalar sistemlerinde kayıtlı. Ben firmayı mahkemeye vermek istiyorum. Bunun için nereye başvurmam gerekir ? Tüketici heyetine mi başvurmalıyım ? Daha önce bu süreçlere gireniniz var mı heyetin kararları genelde ne yönde oluyor ? Bir de süreci başlatmak için sözleşmenin bitmesini mi beklemeliyim yoksa şimdiden harekete geçebilir miyim ?
Biraz uzun oldu fakat yardım bekliyorum , şimdiden teşekkürler.
Laptop Şarja Takınca Kapanıyor
Merhaba arkadaşlar, 2 ay kadar önce monster abra A7 v.12.5.3 laptop satın aldım. Şu an laptop açıkken şarja taktığım zaman direk kendini kapatıyor. Yepyeni laptop , uzun yıllar götürsün isterken daha baştan problem oldu. Sizce bu problemi nasıl çözerim ? Monster teknik servisi paralı mıdır bilgisi olan var mı ? Benden kaynaklı olmayan bu problemi ücretsiz çözebilir miyim ?
Merhabalar trendyol bana bu 4 gün içinde kullanabileceğim bir kupon verdi. 150 tl üzerine 50 tl indirim. Kuponun üzerindeki tek şart cep telefonu ve altın dışındaki ürünleri seçmek. Ayrıca kupon trendyol cüzdan ile yapılacak alışverişte geçerli. 3 parça ürünle sepeti 152 tl ye tamamladım. 150 ustune 50 indirim olacağı için cüzdana 102 tl attım. Fakat cüzdan o şekilde çalışmıyormuş cüzdanla ödeme ibaresinin gözükmesi için o kadar bakiye lazımmış. Bu ne saçma iş diyerekten cüzdana 50 tl daha attım. 152 tl lik urunu 102 yl ye alırım sonra da bi şekilde kalan 50 tl mi banka hesabıma iade almaya çalışırım diyerekten. Cuzdan 152 tl olunca ödeme kısmında cüzdan ile öde kısmı çıktı fakat kuponumu ekleyemiyorum. Sadece kod girme kısmı geliyor fakat bende kod yok kupon var. Lütfen fikir verin.
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.566
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 21.305 (Bu ay: 474)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 416 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Free to Play - MMO