En Yüksek Güç Planı | Nihai Performans, Windows 10
Windows 10'da format attıktan sonra varsayılan güç modları olarak güç tasarrufu, dengeli ve yüksek performans modları gelmektedir. Hatta çoğu zaman yüksek performans güç modunu bile biz kendimiz oluşturmaktayız. Ancak bu videoda çok bilinmeyen Windows 10'da bulunan 'Nihai Güç Performansı' planından bahsettik. Nihai Güç Planı kod aracılığıyla bilgisayara eklenmektedir. Normal güç planlarından oluşturulamamaktadır. Bilgisayarınıza kesinlikle zarar vermez, sonuç olarak bu güç planı da bize işletim sistemi tarafından verilmektedir. Nihai Planın tek dezavantajı daha fazla güç, elektrik tüketimine sebep olmasıdır.
Zaten video içinde de göreceksiniz, üstün performans yazısı yer almaktadır planın altında. Nihai güç planının oyunlarda veya ağır işlerde bilgisayarınızı rahatlattığını göreceksiniz.
Kod: powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61
İyi seyirler dilerim, kendinize iyi bakın.
Arama Çubuğu Geçmişi Silme
Windows 10 işletim sistemiyle beraber çok sık arama çubuğunu kullanır olduk. Bir saatten sonra arama çubuğu geçmişimiz oldukça kabarmaktadır. Biz bu arama çubuğu geçmişini silme işlemini, aynı nasıl internet tarayıcımızın geçmişini silmek istiyorsak tek bir butona basarak işlemimizi gerçekleştirebiliriz. Aynı zamanda yine internet tarayıcımızda olduğu gibi ayarlar yaparak, bundan sonra Windows işletim sistemimizin arama çubuğumuzdaki geçmişi kayıt etmemesini ayarlayabiliriz.
Bilgisayarınız Windows 11 Destekliyor Mu?
24 Haziran tarihinde resmi olarak tanıtılan Windows 11 işletim sistemiyle alakalı sorular çoğalmaya başladı. Bu soruların başında 'Bilgisayarım Windows 11 ile Uyumlu mu?, Bilgisayarım Windows 11 İşletim Sistemini Kaldırır mı?' gelmektedir. Video içinde sizlere hem Windows 11 işletim sistemi hakkında bilgi veriyorum hem de beraber Windows 11'in minimum sistem gereksinimlerini inceliyoruz. Artı olarak Windows 11 Uyumluluk Denetleme Aracını indirip, bilgisayarımızın Windows 11 ile uyumlu olup olmadığına bakıyoruz.
Monitör Hz Ayarı Nasıl Değiştirilir
Monitörümüz eğer varsayılan 60hz'den fazla hz aralığını destekliyorsa, hz ayarını değiştirerek istediğimiz hz ayarına çekebiliriz. Yapacağımız işlemler için herhangi bir harici program kullanmamıza gerek yoktur. Normal Windows işletim sistemi ayarlarımızdan istediğimiz hz ayarını seçebiliriz. Aynı zamanda ister masaüstü olsun ister dizüstü olsun, birden fazla monitör, ekran kullanıyorsanız da, yine istediğiniz monitöre istediğiniz hz değerini atayabilirsiniz. Hz arttırmak ne işe yarar derseniz de video içinde sizlere kısa fotoğraf olarak 3 farklı hz değerine sahip monitörlerdeki görüntü farklarını aktardım.
Başlangıçta Açılan Programları Kapatma
Özellikle hdd yani hard disk kullanıyorsanız, bilgisayarınızı ilk açtığınızda açılan programlar baş belanızdır. Çok program kullanıyorsanız ssd bile kullansanız büyük ölçüde bilgisayarımızın açılış hızını etkileyen parametrelerin başında, bilgisayarımızı ilk başlattığımızda açılan programlar gelmektedir. Başlangıçta açılan programlardan işimize yaramayanları kapatarak, hem bilgisayarımızı rahatlatabilir hem de açılış hızımızı arttırabiliriz.
Cortana Uygulamasını Silme
Cortana uygulaması Windows 10 işletim sistemimizi kurduğumuzda dahili olarak gelen bir uygulamadır. Bazı Windows 10 dahili uygulamalarının da normal yollarla (denetim masası vs.) kaldırılması işletim sistemi tarafından sınırlandırılmıştır.
Cortana uygulaması Windows 10'da önce 'hype' alsa da balon etkisiyle sönmüştür. Cortana uygulamasından rahatsızsanız, sizde sadece tek bir kod ile Cortana uygulamasını bilgisayarınızdan silebilirsiniz.
▶ Kod: Get-AppxPackage -AllUsers -PackageTypeFilter Bundle -name "*Microsoft.549981C3F5F10*" | Remove-AppxPackage -AllUsers
Videomuzda sizlerle beraber gözükmeyen disk olan genelde 'd' etiketiyle bilinir, d diskini nasıl geri getireceğimizi veya diğer adıyla nasıl yeniden oluşturacağımızı anlatıyoruz. Ayrıca aynı zamanda yeni bir disk oluşturmaktır bu. Hiçbir programa gerek yoktur. Yıllardan beri Windows işletim sisteminin dahili disk yönetimi aracısıyla bu işlemler yapılabilmektedir. Sizde videomuzdan yararlanarak yerel disk 'd' yi oluşturabilir, gözükmeyen disklerinizi geri getirebilir veya yeni bir disk birimi oluşturabilirsiniz.
Programsız bir şekilde youtube abone ol animasyonu yapmanın bu kadar kolay olabileceğini tahmin etmemişsinizdir. Hiçbir program kullanmadan sadece bir tane web sitesi 'Canva' üzerinden abone ol, beğeni at, yorum at gibi türlü türlü animasyonları kendiniz hazırlayabilirsiniz. Tamamıyla ücretsizdir. Kendinizin hazırlamasının avantajları istediğiniz şekilde düzenleyebilmenizdir. Veya isterseniz hazır ücretsiz olan şablonlardan da yararlanarak, animasyonlarınızı yapabilirsiniz. Videoda sadece bir örnek verdik. Biraz vakit harcayarak çok daha güzel animasyonlara sahip olabilirsiniz.
Windows 10 işletim sistemimizin etkinleştirilmiş olmasıyla, orijinalliğin yakından uzaktan alakası yoktur. Birçok insan korsan bir şekilde Windows 10 işletim sistemini etkinleştiriyor. Windows işletim sistemimizin etkinleştirilmiş olması, Windows'umuzun orijinal olduğu ya da olmadığı anlamına gelmez. Windows işletim sistemimizi orijinal yapmanın tek yolu, orijinal key (ürün anahtarı) satın almaktır. Başka yolu yoktur. Bu videomuzda ise Windows işletim sistemimiz orijinal mi? yoksa sahte mi? bu sorunun cevabını nasıl alabileceğimizi gösterdik.
Windows 10 Bilgisayar Hızlandırma Rehberi | 2
Windows 10'nun hayatımıza girişiyle beraber kaynak tüketimi oldukça artmıştır. Buda bilgisayarlarımızı zorlamaktadır. Windows 10 işletim sisteminin tükettiği kaynakları nasıl indirgeyebiliriz, kısabiliriz? Yedi dakikada bilgisayarınızda gözle görülecek fark yaratabilirsiniz.
Windows 10 işletim sistemimizde, bilgisayar hızlandırma rehberi serimizin ikinci videosuyla karşınızdayım. Rehberin birinci videosundan sadece birinci madde alınmıştır. Birinci maddemiz en çok performans artıran özelliklerden bir tanesidir. O yüzden bu videoya da ekledim. Serinin birinci videosunu izleyenlerin aklında soru işareti kalmasın diye bu açıklamayı yaptım.
Herkese iyi forumlar dilerim. Kendinize iyi ve mutlu bakın.
Meslek: İnşaat Mühendisi
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 79
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 15.412 (Bu ay: 236)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İşletim Sistemleri ve Yazılımlar