Corsa C Üst Kapak Conta Yanması
Herkese Selamlar,
Aracımda oluşan sorunların sürecini burda yazıyorumki aynı belirtileri gösteren arkadaşlarda faydalansınlar.
Araç 2006 silverline dediğim gibi şuan üst kapak conta yaktığı kesinleşti.
İlk belirtiler radyatör su tankından su eksiltmesiydi. Biraz kontrol ettiğimde 1 ayda 2 parmak kadar azalma vardı. Sonra sanayiye götürdüm bir baktılarki gaz regülatörü patlamış. suda sızıyor. dolayısıyla onu değiştiler. sonrasında yine kontrol ettiğimde suyun eksildiğini farkettim. İnternetten araştırdığımda üst kapak conta yanması olabileceği yazıyordu fakat buna ait hiçbir belirti yoktu. Araç tek marşta çalışıyor, çekişinde hiçbir düşüklük yok, duman atma vs hiçbir belirti yoktu. Tek sorun su eksiltmesiydi. Bu sırada hergün ne olur ne olmaz diye aracın yağına suyuna bakıyordum yani rengi değişecekmi vs. hiçbir sorun yok. ama su eksiltmeyi çözemedik. Son olarak ustaya götürdüğümde paspaslara kadar söktü her yerine baktık fakat yine bulamadık su kaçağını. Depoya bir cihaz bağlayıp basınca ve kaçağa baktı yine sonuç yok. Banada depoyu değişelim bir öyle dene eğer depodanda değilse artık conta olabilir dedi. Depoyuda değiştik fakat tahmin ettiğiniz gibi su eksiltmeye devam etti.
Opellerde maalesef bu sorun çoğunlukta. çünkü sıcak motor denilen motorlara sahip opeller. harareti sever biraz fanı geç açar vs. ama işte sorun oldumuda daha sık oluyor diğerlerine göre.
En baştada dediğim gibi su eksiltme hariç halen conta yanığına dair hiçbir belirti yok. Araç tıkır tıkır çalışıyor hiçbir sorun yaşatmıyordu. bu şekilde 10-15 gün geçti arabayla işe gidip geliyorum. İşyerinde arkadaşa gel bak bakalım sende gör dedim ve kaputu açtım. yağını kontrol ederken rengindeki değişikliği farkettik. Motor üstündeki kapağı açmamla boza kıvamını gördük ikimizde. Evet dedim bu conta. yani bir gün önce yoktu bu. hergün yağına suyuna bakıyordum. Sanayiye götürüp ustaya gösterdim. ben baktığımda böyle değildi dedi. dedimki düne kadarda böyle değildi zaten dedim. bizim göremediğimiz ne gördüyse zincir kapak conta bu dedi. bir söktü gördükki dediği yerden conta erimiş. bıraktık tabi aracı 13 bin kadar masraf ettik. birkaç gün sonra aracı aldım kullanıyorum fakat aracın boştayken çok titrediğini farkettim. video çekip ustaya gönderdim dedimki hiçbir sıkıntım yok ama çok titriyor araç. videoyu görmüş aradı beni getir bakayım bobin gibi geldi dedi. ışık falan yanıyormu dedi yok dedim sadece sallıyor dedim. müsait olunca bırak dedi. tekrar götürdüm tabi. bu sefer motor üstündeki bobinleri söktü bir tanesinin patlak olduğunu gösterdi bana gidip içerden sıfırını taktı çalıştır gaz ver vs test ettik bu sefer hiçbir sorun yaşamadı. sonundada bu conta muhtemelen bak bobini yemiş burda deyince bobin ucunun eridiğini gördüm. aracı haftaya getir bana dedi. bende eylül ortası 1 hafta şehir dışında olacağımı o zaman getireceğimi söyledim. aracı acil birşey olursa diye tutuyorum ev önünde şuanlık kullanmıyorum tabi. sonuçta büyük masraf çıkacak.
Ben başıma gelenleri yazdımki sizede aynısı olmasın önceden önleminizi alın diye. süreç bundan çok daha uzun ve detaylı tabi ben özetini yazdım. Araçlarınıza iyi bakın dostlar. Artık eskinin yerine yeniyi koymak çok daha zorlaştı. Herkese iyi günler.
Superonline vs Kablonet
Yeni taşınacağım adreste sadece bu ikisi mevcut. Turksat 100mbit, superonline ise 1000 mbit verebiliyor. Playstation ve xbox üzerinden online oyun oynuyorum. Daha önce kablonet kullanmıştım ama superonline hiç kullanmadım. Forumda araştırdığımda superonline için çok memnun olanda var, sakın bulaşma diyende. Açıkcası arada kaldım ama 1000 mbit ide denemek istiyorum:) Özellikle oyun için tavsiye edeceğiniz hangisi olur?
Netspeed vs Turknet??
Herkese selamlar,
Yaklaşık 2 ay önce adresimi taşıdım. Eski adresimde turknet 35 mbit tarifesindeydim. Genelde ps5 ve xbox üzerinden online oyunlar oynuyorum ve çok fazla lagla karşılaştığım için açıkcası çok memnun kalmadıdım ve bu yüzden taşınırken iptal ettim.
Yeni adresimde ise tt fiber altyapı var. Eski turknet kullanıcısı olduğum için turknet aklıma hiç gelmedi bile. Millenicom ve netspeed arasında kaldım. Çok yakın arkadaşımın millenicom ile büyük problemler yaşaması nedeniyle Netspeed e geçiş yaptım.
Netspeed de 2. ayım. Genel anlamda memnunum fakat altyapım fiber olmasına rağmen şuan daha önce 90-95 olan hızım son 3-4 gündür 50-75 arasında gidip geliyor. Pingimde azda olsa artmış durumda. Fiber altyapıda veri kaybı minimum diye biliyorum. Hatta bu sabah yaptığım birkaç hız testinde en yüksek sonuç 72mbit çıktı. Burda ve farklı forumlarda turknetin fiberini baya övdüklerini gördüm. Benim taahhüt vs zaten yok. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bu yaşamış olduğum düşüş normal mi? Turknette durumlar nasıl? Eğer veri kaybı az ise tekrar turknete geçebilirim. Veya şöyle sorayım, benim gibi online oyun oynayanlar fiber altyapsında hangi iss i tercih ediyor? Her iki iss i kullananların yorumlarını bekliyorum
SAMSUNG TV BLACK SCREEN PROBLEMİ (ÇÖZÜLDÜ)
|
PS4 için f/p kulaklık
|
TURK TELEKOMDAN NASIL KURTULURUM? YARDIM LÜTFEN.
|
TURK TELEKOM HİPER NET MODEM?
|
PS4 için Monitör LG mi Seg mi?
|
XPERIA C4 MÜ? HUAWEI GR5 Mİ?
|
SİLİNEBİLİR
|
İlgi Alanları: Metalhead, Horror Movies, Video Games
What we need, are more eyes. Fear the Old Blood. |
What we need, are more eyes. Fear the Old Blood. |
Solve et Coagula |
Son Giriş: 20 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.863
İkinci El Bölümü Mesajları: 277
Konularının görüntülenme sayısı: 20.059 (Bu ay: 200)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.616 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun