PC toplama tavsiyesi(4K için)
Merhabalar herkese,
Arkadaşlar toplama PC ye geri dönmek istiyorum. Yalnız yaklaşık 15 senedir uzağım baya geri kalmışım teknik bilgi olarak. Çoğunlukla oyun için kullanacağım sistemimi. 4K DLSS Quality ve Ultra ayarlarda yeni oyunlarda 60 FPS veren bir PC toplamak istiyorum. Ekran kartı 4070 Super düşündüm. Sizce yarı yolda bırakır mı? Ekran kartları aynı devam ediyor sanırım ilk rakam gen ikinci rakamda 5 den 9 a kadar artan performansı gösteriyordu. İşlemci, anakart ve ram konusunda en ufak fikrim dahi yok çok fazla çeşit var sizlerin fikirlerini bekliyorum. Özellikle anakart ve işlemciler çok kafamı karıştırdı. PCI express 4-5, işlemcide k var f var 3d cache falan kafam allak bullak oldu. Kasa olarak da mümkünse şu mini-ITX diye geçen kasalardan almak istiyorum ama ne gibi bir komplikasyonu olur onunla ilgili de bilgim yok.
Mesela şu cihaz çok güzel:
https://www.youtube.com/watch?v=oZCrgAv2YEQ
Tabi benim bütçeyi baya aşıyor da görüntü olarak bahsediyorum. Benim bütçem vade farksız taksit yapan yer varsa 60k monitör hariç(az daha zorlayabilirim). Nakit max 50k çıkarabilirim.
Monitör olarak şunu beğendim fiyatı da iyi geldi:
Gerçek 10bit olması, 4k yenileme hızı, pivot özelliği olması ve gecikme süresi de iyi gibi. Benim için negatifleri ise HDR'a fake yazmışlar redditte vs ne kadar doğru bilemiyorum. Bir de type-c 15w ile güç verebiliyor max. Macbooktan görüntü aktarabilseydim iyi olurdu. Bir de VRR desteği yok sanırım. Ben PS5 de bağlayacağım için VRR olsa keyifli olurdu. Bu eksikleri tamamlayabilecek bildiğiniz monitör var mı acaba? Monitörde de 25k yı geçmek istemiyorum bütçe olarak.
Epeydir uzak olduğum için her yer tavsiye sistem dolmuş. Parça parça eskiden daha uyguna geliyordu. Şuan farklı bir durum mu var acaba? Son olarak 5000 serisi beklenmeye değer mi toplayıp geçeyim mi?
İlgilenen herkese teşekkürler
Edit; ChatGPT bunu önerdi:
Toplanan Sistem
- Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 4070 Super (12GB) - 25.000 TL
- İşlemci: AMD Ryzen 5 7600 - 5.500 TL
- Anakart: MSI B650M PRO WiFi - 4.500 TL
- RAM: Kingston Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - 3.000 TL
- Depolama: Samsung 980 Pro 1TB PCIe 4.0 NVMe SSD - 3.500 TL
- Kasa: NZXT H1 V2 Mini-ITX (Dahili 750W PSU ve sıvı soğutma ile) - 6.000 TL
- Monitör: Gigabyte M28U (4K, 144Hz, HDR, Type-C) - 14.000 TL
Bu sistem hakkında düşünceleriniz nedir?
|
Son Giriş: 2 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.027
İkinci El Bölümü Mesajları: 307
Konularının görüntülenme sayısı: 1.710 (Bu ay: 355)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.030 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun