Hangi Anakart+İşlemci+Ram seti sizce?
Merhaba. MSİ GTX 1650 ekran kartına sahip bir sistemim var. Ekran kartımı, cooler master sıvı soğutmamı, kasa ve PSU parçalarımı sıfır olarak zamanının iyisini almıştım. Pubg nin ilk çıktığı zamanlar gayet iyiydi yani. Ama anakart, fx işlemci ve 8gb DDR3 ram parçalarımı toplamda 350tl ye 2.el almıştım :) Şuan 7 yaşında oğlum ile Pes 2021, Blur, Rocet League gibi oyunlar oynuyoruz. Oynadığımız oyunlara göre bize yetiyordu da aslında, ama anakart arıza vermeye başladı. Şimdi anakart, işlemci ve ram güncelliyim istiyorum. Hem uygun fiyatlı, hemde biraz ileriye de dönük olsun istiyorum. Yani anakart güncel sistem olsun ve ilerde işlemci güncelleme şansım olsun gibi. Çocuğum daha küçük ve oynadığımız oyunlarda orta seviye olduğu için çokta iyi bir sistem alıp ölsün istemiyorum.
Baktığımda, AMD tarafında DDR5 RAM, AM5 ile gelmiş görünüyor ve AM5 soket AMD işlemciler çok pahalı. Bu durum, AM4 soket işlemci ve intel i3 işlemcilere yönlendiriyor. 2 adet iki tarafta da aynı fiyat olan set oluşturdum kafama yatan. Bir tarafta genelde çok önerilen "Ryzen 5 5600 + B550 Anakart" ve diğer tarafta hem aynı seğment sayılabilecek, hemde DDR5 güncel sisteme sahip, ilerde 13.nesil intel daha iyi bir işlemciye geçme şansı olan bir set. Lütfen düşüncenizi, nedeni ile birlikte paylaşırsanız sevinirim. Benim gönlüm intel setinden yana.
SET-1 (Toplam: 7.107 TL)
- MSI MB PRO H610M-E SOKET 1700 DDR5 5600MHZ(OC) HDMI VGA M.2 USB3.2 1x 1G LAN mATX (2.899 TL)
- INTEL Core i3-12100F 3.3GHz 1700P 12MB 12.Nesil (2.259 TL)
- Kingston FURY Beast Expo 16GB DDR5 5600MHz CL36 Performans Rami (1.949 TL)
SET-2 (Toplam: 8.572 TL)
- Asus Prime B550M-K AMD AM4 3.Nesil DDR4 VGA DVI HDMI Anakart (2.698 TL)
- Amd Ryzen 5 5600 3.5 Ghz 6 Çekirdek 32MB Cache Am4 Soket 7nm Işlemci Fansız Tray (4.299 TL)
- Kingston FURY Beast DIMM 16GB DDR4 3600MHz CL18 Performans Ram (1.575 TL)
Merhaba,
Kayınpederim, çocuğuma alsın oynasın tuşları bozuk diye iphone 4 vermişti. 2 senedir kenarda atıl duruyor. Şimdi yedek telefon olması için kullanıcam. Fakat içinde icolud hesabı girilmiş durumda. Bu yüzden sıfırlayamıyorum ve ara ara şifreyi girmemi istiyor. Kayınpedere sordum bilmiyorum dedi. Ona da kayınçom vermiş. kayınçoya sordum askerdeyken arkadaşın birinden almış. Yani hesaba ulaşmam mümkün degil. Araştırdım ve jailbreak uygulamaları olduğunu öğrendim. Bir sürü konu başlığı var, anlatan var, bir çoğuna baktım ama bir çok konu eski, kimisi riskli diyor vs. vs.
işin özeti; şuan ne yapabilirim? en güncel bilgiyle ne deneyebilirim. jailbreak işlemi işimi görür mü? Görürse işe yaradığını düşündüğünüz varsa link paylaşabilir misiniz. Yardımcı olursanız sevinirim.
Birde okuduğum konularda jailbreak işlemi sonrası telefon görüşmesi yapılamaz, gsm hizmeti alınamaz gibi yazılar okudum... bu ne derece doğru?
|
|
|
Ses Sistemi Toparlama Yardım ve Öneri
|
Cod wwii Nasıl yedeklerim
|
|
Ainol Novo 7 fire Ekran 'a hiç bir şey gelmiyor.
ileriye dönük 212x işlemci fanı mantıklı olur mu?
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 300
İkinci El Bölümü Mesajları: 10
Konularının görüntülenme sayısı: 26.586 (Bu ay: 317)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 15 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar