Arctic Freezer 34 eSports DUO Kırmızı [422,80TL] Amazon
Soğutucu arayanlar için güzel bir fırsat.
Gündelik, ofis ve internet işleri için bir laptop bakınıyorum. 4500TL bütçeye kadar bu iki modeli gözüme kestirdim. HP seçilirse 4GB daha ram eklenecek ve swift 3 gibi 2x4GB şeklinde kullanılacak.
İ3 1125G4 ve Ryzen 3 4300U karşılaştırdığımızda işlemci gücü ve grafik birimi olarak hangisi daha güçlüdür?
Bunlara ek olarak kasa kalitesi ve ısınma durumu hangisinde daha iyidir?
Teşekkürler.
CORSAIR TX850M 850W 80+ Gold Yarı Modüler PSU [ itopya ] - 749TL
Güzel ürün ve uygun fiyat sayılabilir. Bildiğim kadarıyla japon kapasitörler kullanıyor. Yarı modüler. 4+4 CPU girişi 1 adet var.
https://www.itopya.com/corsair-tx-m-serisi-850w-80-plus-gold-moduler-psu
Link açılmıyorsa kendiniz aratabilirsiniz itopyadan.
Detaylı ürün bilgisi için Corsair sayfası: https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Power-Supply-Units/txm-series-2017-config/p/CP-9020130-EU
3.3V kanalından 3.2V alıyorum
Arkadaşlar birkaç gün önce sistemimin güç kaynağını yükselttim. 7 yıllık OCZ ZS 650W 80+ Bronz'dan Corsair RM850x 80+ Gold'a geçtim. Ancak bugün değerlere bakarken bir şey fark ettim. Yeni Corsair güç kaynağım 3.3V kanalından yeteri voltajı veremiyor gibi. Min 3.206V, max 3.245V veriyor. Diğer kanallar normal gibi. Bundan biraz şüphelenip eski OCZ güç kaynağımı da takıp karşılaştırdım. Onda 3.3V kanalı 3.324V altına düşmüyor.
İki güç kaynağının da değerlerini aşağıya ekliyorum. Görüşleriniz nelerdir? Corsair kaynağı iade edeyim mi yoksa gözardı edilebilir bir şey mi?
Soldaki tablo 7 yıllık OCZ, sağdaki yeni Corsair.
Tabloda görünen değerler sırasıyla; Şimdi, min, max, ortalama
OCZ Corsair
RTX 3070-3080 için 750W güç kaynağı tavsiyesi
Merhabalar. Ryzen 5 2600 ve RTX 3070 sistem için bir güç kaynağı arıyorum. Bu sistem ileride R5 5600X ve 3080'e güncellenebilir. Bu yüzden güç kaynağının üzmemesini istiyorum. Corsair'in RM750W 80+Gold modelini buldum ancak kullanılan kapasitörler tier2-3'müş sanırım, yani en iyisi değil. 1200TL civarına kadar RM750'den daha iyi bir güç kaynağı bulabilir miyim?
RTX 3060 sistemde oyunlarda bulanık görüntü
AMD RX 580'den RTX 3060'a geçtim ve daha önce oynadığım oyunları artık oynayasım gelmiyor. Kalite ayarları en sonda olmasına rağmen oyunlarda garip bir bulanıklık sorunu var. Nvidia denetim masasından keskinleştirmeyi açtığımda bir yere kadar düzeltiyor ancak bu düzelttiği de en optimum seviyede olmuyor. Hatta hiçbir etki etmediği oyunlar da mevcut. Control oyunundan birkaç örnek ekran görüntüsü paylaşacağım.
İlk iki görselde özellikle karakterin yüzü net ve keskin değil. Son görselde de özellikle merdivenler dikkat çekiyor. Zaten genel olarak da bir "blur" söz konusu.
Bu iki fotoğrafta ise aradaki fark çok daha net. Nişan almışken karakterin saçı ve duvardaki yazılar ile amblem gayet netken normal modda amblem okunamaz halde ve karakter detayları yine çok düşüyor.
Yaptıklarım DDU ile sürücüleri kaldırıp temiz kurulum yapmak, Nvidia denetim masası ayarları sıfırlamak vs vs. Çoğu şeyi denedim ancak bir çözüm bulamadım. Oyunun ayarları en son ayarda ve çözünürlük de 1080p ile ayarlı. Monitörüm de 1080p.
RTX 3060 için işlemci tavsiyesi
Merhabalar. 1080p sistemim var, Ryzen 5 2600 takılı. 3060'la darboğaz yaşayacağımı biliyorum. Gönül ister ki 5600X alabilelim fakat fiyatı biraz yüksek.
Onun yerine 2600'ü de satıp üstüne 800TL civarı koyup 3600X alabilirim. Darboğazda gözle görülür düşüş yaşar mıyım yoksa 2600'le idare et, bir süre sonra 5600X'e mi geçersin dersiniz?
PWM Kasa fanı tavsiyesi
Elimde akasa 5li fan çoklayıcı ve 3 pinli 4 adet 1000RPM kasa fanım var. Bu kasa fanlarını çoklayıcı ile kontrol edebilmek için bir adet pwm 4 pinli fan almam gerekiyor ki diğer 4 fan da bunun hızına göre çalışabilsin.
Max hızı 1000-1500 rpm civarında 4 pin pwm fan tavsiye edebilir misiniz? 50tl civarında olsa çok iyi olur.
Son olarak pwm fanların özelliklerinde örneğin 500-1500RPM yazıyor. Bu fanlar boşta iken en fazla 500'e mi düşüyor, daha fazla düşürme veya durdurma şansımız yok mudur anakart uygulamasından vs?
2TB HDD Önerisi
Geri yükleme sorunu
Bilgisayarımda istenmeyen yazılım olduğunu düşündüğümden dolayı sistem geri yükleme yapmak istiyorum. Ancak geri yükleme yaparken görseldeki hatayı veriyor. Çözümü bilen var mı?
İlgi Alanları: Akıllı telefonlar
Son Giriş: 14 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5.312
İkinci El Bölümü Mesajları: 15
Konularının görüntülenme sayısı: 33.172 (Bu ay: 270)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 571 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic