Hangi Anakartı Almalıyım
Arkadaşlar herkese selam,
Yeni bir sistem toplayacağım ekran kartım ikinci el olacak, rtx 3060 Ti veya 3070 olarak düşünüyorum.
Ancak anakartta halen kararsızım hangi kartın konusuna baksam başka bir kartı da önermişler bende kendimce bir fiyat listesi oluşturdum seçtiğim kartlardan ve bunların arasından en f/p olanı almak istiyorum sizlerin yardımıyla.
Bütçem 2500tl en fazla 3000TLye çıkabilirim. Ancak ne kadar f/p bir kart alırsam benim için o kadar önemli.
İşlemciyi 5600 düşünüyorum ve anakartta argb desteği olmasını istiyorum bu yüzden listesini yaptığım kartlar haricinde kart önerecek arkadaşlar olursa lütfen 3000tl civarında (3000tl altında olursa daha iyi olur bütçemi aşmak istemiyorum) ve argb destekli öneride bulunsun.
Sizce aşağıdaki kartlardan hangisi alınabilinir ?
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Gigabyte B550M Aorus Elite Anakart Soketi Am4
3.016,19TL
https://www.amazon.com.tr/dp/B08BN8VD23/ref=asc_df_B08BN8VD231684756800000
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Gigabyte B450 Aorus Elite v2, tek boy
2.773,81TL ( Buradaki tek boy ibaresi ne anlamadım pek )
https://www.amazon.com.tr/dp/B08K15DV9M?ref_=cm_sw_r_cp_ud_dp_FX6JECCA9VQ63A0GVKHQ
Gigabyte B550 Gaming X V2
3.029,00 TL
https://www.incehesap.com/gigabyte-b550-gaming-x-v2-gaming-anakart-fiyati-54139
Asrock B450M PRO4 R2.0 B450
2.529 TL
ASUS Prime B450M-A II ( Bu kartta aradığım özellikler bulunmakta. Fiyatından dolayı ürüne sıcak bakıyorum açıkçası)
2200TL
https://www.incehesap.com/asus-prime-b450m-a-ii-anakart-fiyati-47301
Asus Tuf Gaming B550M-E
2.939 TL
https://www.amazon.com.tr/dp/B08CRLRQQW?ref_=cm_sw_r_cp_ud_dp_DM1GJS2Q8FBQEEE85CAW_1
Liste biraz uzun olmuş inceleyen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
TECİL BOZDURMAK GEREKLİ Mİ ?
Türknete Geçeceğim Ama Sorularım Var
Arkadaşlar uzun yıllardır türktelekom kullanıyorduk hat babamın üzerineydi taahhüt bitince sonunda bugün kapattırdık ama ev telefonu halen duruyor sorularım şu;
1-Ev telefonu türktelekom, internet Türknet olsa sorun olur mu çünkü 2 ay sonra ev telefonunu da kapatacağız taahhütü bitince ?
2-Evimde şuan kurulu internet hizmeti yok kapandığı için ama önceden internet kullandım buna rağmen kurulum ücreti ödemem gerekiyor mu ?
3-Ücretsiz kurulum hizmeti kupon kodu ve arkadaşını davet et kupon kodunu aynı anda kullanabilir miyim ?
Forum hesabını nasıl sildirebilirim ?
Hesabımı sildirmek istiyorum ama bugune kadar girdiğim tüm cevapların ve mesajlarında silinmesini istiyorum nasıl yapabilirim bunu ?
Protein Tozları
Arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar toz almayı düşünüyorum ancak fiyatlar baya uçmuş piyasaya yeni markalar çıkmış bayanda uygun fiyatlılar. Bunları kullanan oldu mu ?
Markalar:
Ronic
Prorich
Protouch vs gibi markalar gördüm özellikle pttavmde çoğunluktalar aranızda bu veya benzer fiyattaki markaları kullananlarınız var mı ?
Doktor Kullanılacak İlacı Bizden İstiyor
Arkadaşlar merhaba sağlık bölümüne açtım ama cevap bulamadığım için konuyu buraya da yazıyorum.
Lazer ameliayatı için doktor bana bir ilacı almam gerektiğini söyledi. Kağıda ilaç ismini yazdı verdi reçete falan bile oluşturmadı. İnternetten araştırdım ilaç kanser ilacı olarak çıktı, hiçbir sitede gözle ilgili bir şey bulamadım.
İlacın ismi Misintu, tanıdıklar aracılığı ile doktor birisini buldum ve bana tümör ilacı olduğunu ilk defa gözde kullanımını duydum dedi. İnternette reçetesini arattım reçetesinde göze temas halinde sağlık kuruluşuna başvurunuz yazıyor.
Hiç aklıma yatmadı bu durum ameliyat ücreti zaten 1126 TL ilacın kendisi 350 TL. Kanser ilacının lazerde kullanılması ne alaka ?
EDİT: Fİyata takılan arkadaşlar oldu, Reşat Belger bir kamu hastanesi arkadaşlar özel bir hastane değil yani. Göz üzerine kurulu bir kamu hastanesi.
Arkadaşlar merhaba, Reşat Belger Göz hastanesinde göz için muayene ve lazer olmaya gittim. Gözümün uygun olduğunu söylediler ve No touch prk uygulanacak dediler tamam dedim.
Sonra ameliyat fiyatı 1126 dediler kabul ettim damlalı göz için randevu verdiler randevu günü gittim oldum ve bana ameliyatta kullanılacak ilacı sen almalısın dediler iyi hoş ona da tamam dedim.
Sonra ilacı internetten araştırdım ilaç kanser ilacı olarak çıktı, hiçbir sitede gözle ilgili bir şey bulamadım.
İlacın ismi Misintu, aramızda doktor veya doktor yakını olan birileri varsa bana bilgi verebilir mi acaba ? Hiç aklıma yatmadı bu durum ameliyat ücreti zaten 1126 TL ilacın kendisi 350 TL. Kanser ilacı göz ameliyatında kullanılması ne alaka ?
Göz tansiyonum falan yok sadece miyop için olacağım göz derecelerim 2.25 öyle çok büyükte değiller.
Özelde diş dolgusu ne kadar ?
Arkadaşlar pandemiden önce bir kaç dolgu yaptırmıştım sonra araya pandemi girdiği için öyle kaldı.
Bu pandemi boyunca çürük bir dişim iyice ilerledi ve oyuk oluşturdu adeta. Bu pandemi bitecek gibi değil devlette de randevu denk gelince gözü kararttım ve hastaneye gittim. Beni hasta kayıt görevlisi geri çevirdi devlet malzeme göndermiyor acil olmadıkça işlem yapmıyoruz diye zaten diş katı bomboştu.
Bende Medipol diş Hastanesi'ne randevu aldım oraya gideceğim yarın ön muayene yapıp fiyatlandırma yapacaklarmış.
Özeller de ortalama ne kadara yapılıyor dolgu ücreti ?
Devlet hastanesinde deviasyon ve estetik
Arkadaşlar devlet hastanesinde deviasyon ve estetik olan var mı ? Ben bir kaç özel doktorla konuştum 10k diyor çoğunluğu bu kadar parayı özel hastanelere veremem maalesef verecek paramda yok daha doğrusu.
İstanbul anadolu yakası devlet hastanelerinde bu ameliyatı olup bilgi verebilecek var mı ?
Benim burnumun ucunda düşüklük var yukarı kaldırınca nefes almam çok daha iyi oluyor ve kemik eğriliğinden müzdaribim bu iki ameliyatta birlikte burnumun sol kısmı %75 oranında kapalı yaklaşık olarak. Estetik için ekstra bir ücret öder miyim ?
Silinsin
Silinsin
Son Giriş: 7 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.890
İkinci El Bölümü Mesajları: 6
Konularının görüntülenme sayısı: 199.692 (Bu ay: 4.209)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.606 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sinema - Dizi - Televizyon - Müzik - Kitap