Üst komşu tadilat masrafını ödemiyor.
Merhaba arkadaşlar. 3 yıldır üst katımız boştu ve 2 ay önce daire satıldı. Alan arkadaş evin eksiklerini yaptırmaya başladı. 1.5 ay önce bizim orta banyo tavanından klozet hizasından sidik akmaya başlayınca ilk defa muhattap olduk. Usta çağırdık, komşu masrafınızı ödeyecem deyince lambir banyo tavanımızı kırdırdık ustasına, üst kat gider borularındaki sorunu çözdük. Ama lambirlerimiz kırık şekilde günlerce bekledi. Tavan açık kaldı. Yaptırıcam dedi, biz de tamam dedik. Öylece kalmışken..
1 hafta sonra ebeveyn banyosundan su akmaya başladı. Bizim dolaplar, eşyalarımız zarar gördü. Söyledim. Yaptırıcam nerede arıza oldugunu bulduk. Suyu açmayacagız bir daha dedi. Bu konuşmanın sabahında bir daha banyomuzu su bastı. İşte bundan sonra annem yukarı çıkıp sitem etmiş. Küfür ve hakaret etmeden niye laftan anlamıyorsunuz dolaplarım şişti demiş. Neyse.. biraz papaz olmaya başladık o andan itibaren.
Usta getireyim dediğinde orta banyomuzu da yaptırmadın, bizim tavanlarımız kırık, senin keyfini günlerce bekledik dedigimde 2 banyoyu da yaptıracagını, bizden arızayı bulmanın daha kolay olduğunu söylemiş. Ben kendi banyonun zeminini kırdır öyle yaptır demiştim çünkü. Neyse bir şekil inandık sözüne usta geldi ebeveyn banyo tavanımızdaki lambirleri de kırdı. Arıza komşunun kendi yaptığı süzgeçteymiş. Derz tutmamış. Suyu döker dökmez bizim banyoya %80 90 oranında aynen akıyor. Neyse o banyo da 10 gün bekledi. Kendisi yapmış süzgecini. Kaldı bizim banyo yine baldırıçıplak.. tavanı açık..
Bundan sonra herif her aramada yokuş yapmaya başladı. Az bi işim kaldı yaptıracam vs. Diyerek. İstiyordu ki lanet olsun ben yaptırırım diyelim. Demedik. En son 2 gün önce babamla binamızda oturan bir inşaat ustasına yaptırmak için anlaşmışlar. Dün malzemelerini veresiye aldık. Usta da 2 banyoyu yaptı. Çıkan masraf 1500 yevmiye 1000tl malzeme parası. İş bitti herif ben para vermem sizin kendi tadilatınızı ben niye ödeyim demiş babama. Babam malzemeyi ben ödeyim diye orta yolu bulalım demiş ona da yanaşmamış. Banyomuzu su bastıgında annem kapısına çıkıp bağırmış onun için yaptırmıyormuş. Velhasıl 1.5 ay ceremesini çektik. Canımızın sıkıldıgıyla kaldık. Bide dolandırıldık. Salak yerine koyulduk. Bizi engellemiş benim kimseye borcum yok demiş en son..
Arkadaşlar canım çok sıkıldı. Hem posta yedim. Hem huzursuz oldum. Hem dolandırıldım. Parasında değilim. Bu çocuğun canını sıkmak istiyorum. Adilik nasıl olur göstermek istiyorum. Bundan 1 2 ay sonra banyo tavanımı açtırıp onun gider borularından birini tıkatmayı düşündüm. Mecbur bizden yapılır öyle oldu mu.. bizden yapılmazsa banyosunu komple kırdırmak zorunda kalır çünkü. Beni aradıgında da önceki borcunu ödemeden ve şimdi çıkacak masrafı da peşin vermeden ben usta sokmuyorum diye bir olay kurguladım. Banyo suyu gitmeyince o banyoyu kullanamamış olur. 1 2 ay sonra olmasının sebebi araya zaman girsin. Benim yaptıgımı bilsin ama bir şey yapamasın Ne dersiniz? Bu raddede..( her şey yapıldı, paramızı ödemedi) hukuki bir şey yapabilir miyim? Yaparsam cebimden masraf ne çıkar.. ilginize teşekkürler
15.000tl sistem
Asus TUF Gaming GT301 Tempered Glass RGB USB 3.2 ATX Mid Tower Kasa
Sharkoon 750W WPM Gold Zero 80+ Gold Yarı Modüler Güç Kaynağı
MSI Z490-A PRO SOKET 1200 DDR4 4800 (OC) PCI-E Gen 4 M.2 USB3.2 1x 2.5G LAN ATX
XPG 16GB(2x8) Spectrix D60G 3200mhz CL16 DDR4 Ram (AX4U320038G16A-DT60)
INTEL CORE i5-10600K 4.10Ghz 12MB 1200p 10.Nesil
Palit Nvidia GeForce RTX3070 Gaming Pro OC 8GB 256Bit (DX12) PCI-e 4.0 GDDR6 Ekran Kartı
Samsung 1TB 970 Evo NVMe Okuma 3400MB-Yazma 2500MB M.2 SSD (MZ-V7E1T0BW)
COOLER MASTER Hyper 212 Spectrum Rainbow LED 120mm İşlemci Hava Soğutucu EKLENDİ
kasa Asus TUF Gaming GT301 Tempered Glass RGB USB 3.2 ATX Mid Tower Kasa fiyatı (sinerji.gen.tr)
psu Sharkoon 750W WPM Gold Zero 80+ Gold Yarı Modüler Güç Kaynağı fiyatı (sinerji.gen.tr)
ram XPG 16GB(2x8) Spectrix D60G 3200mhz CL16 DDR4 Ram (AX4U320038G16A-DT60) fiyatı (sinerji.gen.tr)
işlemci INTEL CORE i5-10600K 4.10Ghz 12MB 1200p 10.Nesil İşlemci Intel (teknolojipazar.com)
ek Palit Nvidia GeForce RTX3070 Gaming Pro OC 8GB 256Bit (DX12) Fiyatı (hepsiburada.com)
ssd Samsung 1TB 970 Evo NVMe Okuma 3400MB-Yazma 2500MB M.2 SSD (MZ-V7E1T0BW) fiyatı (sinerji.gen.tr)
soğutucu COOLER MASTER Hyper 212 Spectrum Rainbow LED 120mm İşlemci Hava Soğutucu | ITOPYA
Merhabalar az önce bu sistemi toplayıp sipariş verdim. Uyumsuz bir parçası var mı? 2k monitörde kullanılacak. Doların düşeceği yok geçen haftanın zararına da olsa almış bulunduk. Teşekkürler
Düzenleme: Kasa tuf gt301 ile değiştirilip hyper212 soğutucu eklendi.
|
|
Airsoft silahlarımı nasıl değerlendirebilirim?
3 istatistik sorusu ÇÖZENE 10 LİRA GÖNDERİYORUM
|
|
SIFIR YGS LYS KİTAPLARI HEPSİ YARI FİYATINA
|
-- NET YARI FİYATINA YGS LYS KİTAPLARI --
|
|
Meslek: Psikolojik Danışman
|
Nerede: Bir konuya bakıyor.
Son Giriş: 6 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 22 dk.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.227
İkinci El Bölümü Mesajları: 312
Konularının görüntülenme sayısı: 74.256 (Bu ay: 1.512)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 325 (Bu hafta: 3)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic