Yüzbaşı
Tarihinde Katıldı
Toplam: 1656 (Bu ay: 18)
Telegram grubunda sesli sohbete video eklemek?
Selam arkadaşlar,
Telegram grubumda sesli sohbette youtube den herhangi bir video izlemek istiyorum, bunu nasıl yapabilirim?
Daha önce farklı bir grupta, chat kısmında istediğin videoyu indirip o videoyu sesli sohbette herkes tarafından izlenildiğini görmüştüm fakat bunu nasıl yapılacağını bilemiyorum.
Grubuma ilgili botları ekleyip, yöneticilik verip istediğim videoyu chat kısmında oynatabiliyorum ama bir türlü bu videoyu sesli sohbete taşıyamıyorum, yardımcı olursanız memnun olurum
Silinebilir
Silinebilir
Büyükbaba paradoksunun bir paradoks olmaması hakkında
öncelikle kolay anlaşılsın diye paradoksu büyükbabaya değil, babaya uyarladım.
paradoks kısaca şu;
"elinizde bir zaman makinesi bulunduğunu ve bu makineyle geçmişe giderek henüz gençlik yıllarında olan babanızı öldürdüğünüzü hayal edin. bunu yaptığınız zaman babanız hiç çocuk sahibi olmamış, dolayısıyla siz hiç dünyaya gelmemiş olacaksınız. peki dünyaya hiç gelmediyseniz, zamanda yolculuk yapan kimdi? eğer dünyaya gelmediyseniz, zamanda yolculuk da yapmamış ve babanızı da öldürmemişsinizdir. bu durumda babanız yaşayacak ve dünyaya gelmenize sebep olacaktır. bu durumda siz de geçmişe giderek babanızı öldürebileceksinizdir. işte büyükbaba paradoksu tam olarak bu kısır döngüye işaret eder."
fakat paradokstaki zaman betimlemesinin doğru olmamasının hatalı sonuçları doğurduğunu düşünüyorum.
çünkü zamanı geri almak yada şu zamana gitmek demek, yolda 10 adım attıktan sonra, 5 adım geriye gitmek gibi bir şey değildir. zamanı geri alabilmek demek, "ben hariç", belli anda belli bir alanın tüm atomlarının hareketini, dizilişini vs, geçmişteki aynı pozisyona geri getirmek demek. eğer buna kendimde dahil olsaydım zamanı geri almazdım, değişim geri giderdi, ve bunu da bilemezdik. yani zamanı geri alabilmek için, benim değişmemem ama çevrenin belli bir zaman dilimindeki pozisyonda olması gerekirdi. zamanı geri alarak geçmişe geri gitmiyoruz, geçmişi "yaratıyoruz".
bence doğru bir zaman betimlemesine göre;
böyle bir makinenin var olduğunu düşünelim. makine, ben ve makinenin kendisi hariç, dünyada var olan bütün atomları kullanarak, 30 yıl önceki tüm atomların dizilişini ve hareketini aynı pozisyona getirsin. burada, ben hala aynı benim ve makinemde hala aynı makine. ama bunun haricinde dünyadaki her şey tam olarak 30 yıl öncesi gibi. benim, babamı uzaktan gördüğümü ama onunla iletişim kurmadığımı(onu etkilemediğimi) ve onu öldürmediğimi farz edin. daha sonra evlenip çocuk sahibi olduğunda, olacak o çocuk kimdir? benim yeni doğmuş halimdir. bu zamanda, 2 farklı kişi olmuş oluyor. birisi yeni doğan halim, diğeri de zamanı geri alan yetişkin halim.
peki ama babamı öldürseydim ne olurdu? o yeni doğacak çocuk var olmazdı, ben değil. dolayısıyla ben, geri alınmış zamanda babamı öldürseydim, onun bu zamanda var olacak çocuğunun doğumunu da engellemiş olur ama ben hala var olmaya devam ederdim. dolayısıyla paradoksun ileri sürdüğü "babanız hiç çocuk sahibi olmamış, dolayısıyla siz hiç dünyaya gelmemiş olacaksınız." çıkarımı doğru değil. hal böyle olunca ortada paradoks göremiyorum ben.
ayrıca burada zamanın nasıl geri alınıp alınamayacağı önemli değil, çünkü zaten bu paradoks bunun olabileceği önkabulüne oturtulduğu için bunu dillendirmenin bir önemi yok.
Prof.Dr. Haluk Eyidoğan, "Atatürk Barajı'nın deprem tetiklediğine" dair bir tezi için, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'den defalarca istediği barajın su değerlerinin kendisiyle paylaşılmadığını, bunu CİMER'e bildirdiğinde yine kabul edilmediğini, kendi tezine karşı 2019'da yazılmış makalede içeren deprem bilgilerin ulusal ve uluslarası deprem arşivinde bulunmadığını ve bu tezin Almanya'nın saygın bir yerbilimi kurumu olan Yerbilimleri Araştırma Merkezi tarafından ayrıntılı yürütülen bilimsel çalışmalar sonucunda onaylandığını yazdı.
Makalenin kaynağı:
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/feart.2021.663385/full
Dihidrojen monoksit yasaklansın! Zehirleniyoruz!
Arkadaşlar bu kimyasal tüm Dünya'yı tehdit etmekle beraber ülkemizde tüm göl, nehir ve barajlarda rastlanmış bulunmakta. Başlıca zararları arasında;
-asit yağmurlarının ana unsurudur
-kazara solunması ölüme yol açabilir
-ölümcül kanser tümörlerin içinde bulunmuştur
-erozyona sebebiyet verir
olarak gösterilebilir.
Amerika'da bu kimyasalın yasaklanması için kampanyalar, anketler yapıldı ve birçok vatandaş kampanyaya destek verdi. Eminim ki ülkemizde de böyle bir kampanya olsa büyük destek görür.
Fakat çok az kişi bu kimyasalın aslında "su" olduğunu fark etti. Dihidrojen monoksit=H2O=su
Amerika'da bununla ilgili sosyal deney yapan bir lise öğrencisi, birçok imza toplamış ve imza verenlerin oranı, yüzde 86'yı bulmuş. Bu deneyde insanların nasıl kandırılabildiği ve bu gibi bilgilerin nasıl sorgulanmadan, araştırılmadan hızlıca yayılabildiği gösterilmiş. 1997 yılında ise bu çalışma idaho falls blim fuaronda birinci olmuş.
Kendi kendine oluşum ve tanrı hakkında
|
Tanrının bir "şey" bile olmaması hakkında
|
Enkazda hayatta kalmak için yöntemler
|
Uyumaya çalışırken sesler duymak
|
Laptop'un hoparlöründen çıt-çıt sesi gelmesi sorunu
|
Bizim elimizde bir tek silah var, o da beynimiz, öğrenme yetimiz. Bu yüzden gelin, öğrenelim...
|
|
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5.975
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 127.847 (Bu ay: 2.478)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4.514 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic