Sürekli İnternet Kopması Sorunu(Türknet)
Merhabalar,
İnternetimi 2 ay önce TTNet'ten Türknet'e taşıdım. Adresimde 1 yıl boyunca sıfır kesinti ile TTNet kullandım çok da memnundum. Taahhüt sonunda Türknet'in sunduğu 75 Mbps internet çok cazip geldi geçiş yaptım. 2 aydır 1 gün bile kesintisiz ve verimli internet kullanamadım. Defalarca kayıt açtım ve ilgilendiler ancak çözüm bulunamadı. Evinize ekip yollayacağız dediler kontrol amaçlı, buyursunlar ancak ankastreden daireye kadar kabloyu kendimiz çektik ve 1 yıl da sorunsuz kullandık onla alakalı olduğunu sanmıyoruz dedik. Yine de kontrol ettirdik ve gelen arkadaş ankastreye gelen sinyali kontrol etti ve sorun yoktu, ankastreden eve gelen kabloyu da test etti ve kayıpsız sıkıntısız ankastreye kadar gelen interneti eve taşıyabiliyorduk. Modemi de kontrol etti bir sorun çıkmadı. O arkadaş "daha önce de bu sorunları gördüm genelde port değişikliği ile düzeliyor ben öyle aktaracağım onu da yapsınlar" dedi sağolsun. TTNet ve Türknet ekipleri ortak çalışma yapıp bu işlemi gerçekleştirdiler. 2-3 gün sorunsuz internet kullandık fakat sonra tekrardan eski haline döndü. Sürekli kopmaktan online bir şey oynayamaz hale geldim mobil internete yüklendim. Tekrar kayıt açıp durdum defalarca ve her seferinde "kopmalar olmuş görüyorum müdahale edip bilgi vereceğiz" dediler. Sonrasında "sorun çözüldü bir süre takip edeceğiz" dediler ancak daha ben o mesajı evin internetini okuyamadım bile mobilden girip gördüm. Yaptık dedikleri anda bile gidiyor o derece bir tuhaflık yani. İnternetimizin kopmadığı zamanlarda ise internet hızımız ve ping değerimiz vaadedilen şekilde ve sağlıklı olarak alınıyor, kullanabildiğimiz sürece memnunuz. Hikayemiz bu kadar şimdi bir iki madde ile bilgileri ve sorunları yazacağım.
Sorunlar;
1-Modem bağlantısı günde en az 10 kere gidiyor ve bir süre gelmiyor. Modem resetlendiğinde ise neredeyse her zaman internet geliyor. Bu kopukluk sırasında kesinlikle modem ışıkları sönmüyor ya da kırmızı yanmıyor. İnternet varken nasılsa öyle yanmaya devam ediyor.
2-Bazı zamanlar ise internet gitmiyor ama sadece var denecek kadar var oluyor. Birkaç Kbps seviyesinde oluyor. Bir sayfayı ya açamıyor ya da 1-2 dk da anca yarım yükleyebiliyor. Resetleyince bu sorun da düzeliyor.
Çözüm Denemeleri;
1-Ankastreden eve gelen kabloyu sağlam olduğu halde yine de değiştirdik.
2-Port değişikliği yapıldı.
3-Başka modem ile denedik.
4-Altyapımızın maksimum 50 Mbps desteklediği söylendiği için hızımızı 75'ten 50'ye çekildi.
5-WiFi kapatıp sadece Ethernet ile denedik.(Çaresizlikten bu alakasız seçeneği bile denedik.)
Bilgiler;
Modem: ZTE H168A V2.0
Sağlayıcı: Türknet
Altyapı: TTNet
Bir de modem arayüzünden anlık sistem bilgilerini ekledim ekran görüntüsü alıp. Geri kalan bilgiler de o fotoğrafta.
Şimdiden tüm yorumlar için teşekkürler.
|
Güncelleme Hatası (08.03.2014 güncellemesi)
|
Avea 3g ve Gm discovery hız dalgalanması
|
iOS 6 da Konum Servisleri Sorunu
|
iPad te Onlive ile Oyun Oynama ..
|
iPad te Programlama..
|
iPad ile Smart Tv Bağlama
|
iPad 3 Bluetooth kulaklık
|
Meslek: Fizik Mühendisi
Islak İmza |
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 46
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 7.186 (Bu ay: 80)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 33 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar