Evimde Ariston Class Premium Evo marka ve model kombi var. Dün General Ht150 marka ve model kablosuz termostat bağlattım. Odada olan termometrem sıcaklığı 23.5 ölçerken, Termostat 23.0 olarak ölçmekte. Termostat üzerinden sıcaklığı arttırıyorum. Örneğin: Oda sıcaklığını 24.0 a ayarlıyorum Termostat üzerindeki hissedilen sıcaklık 23.0 oluyor 1 saat kadar çalışmasına rağmen hissedilen sıcaklık yükselmiyor sabit kalıyor ve sonuç olarak kombi sürekli çalışıyor. Kombi sıcaklığı 65 derecede durmaktadır. Termostat ısı kalibrasyon ayarı 0.0 dır. İlk defa kombili evde oturduğum için yabancıyım biraz bu işe. Bahsettiğim konu hakkında bilgisi olan var mıdır ? Bunun olması normalmidir ?
Monster Abra A5 v11.1 Ekran kartı sıcaklığı
Merhabalar, Monster Abra A5 v.11.1 Model notebook sahibiyim. İntel i7 7700HQ, 8 Gb Adata Ram, 4 Gb Nvidia Geforce 1050 Ekran kartı ayrıca 120 gb m2 sata ssd mevcut. Son zamanlarda bilgisayarım çok fan çalıştırmaya başladı. Termal macununu yeniledim. Fanlarım temiz. İşletim sistemini temiz kurulum olarak kurdum. Driverlerim günceldir. Fan Kontrol ayarı otomatiktedir. Ekran kartı sıcaklığına bakıyorum boştayken sıcaklık 56 derecedir. Bu sıcaklık normalmidir ?
Hisseli Arsa Devri
Merhabalar, babam 2018 yılında vefat etti. Babamın hissesi olduğu 26 adet tarladaki hisseleri bize (4 çocuğa geçti) intikal yolu ile. Bu geçen 2 yılda miras paylaşılamadı. Ancak Ağustos 2020 tarihinde ablamın kocası beni arayarak köydeki yerleri bana satarmısın dedi. Yerler eniştemin aracılığıyla ablamın üzerine geçecekti. Bende 26 arsadan bana düşen metrekareyi hesapladım. 50-55 bin tl gibi bir rakam çıktı ancak yerlerin bazıları tarıma elverişsiz olması ve hisseli olması nedeniyle 44 bin tl ye anlaştık. Köyde 1 yer daha var dedi ufak tamam orasıda benden olsun dedim. ama orası intikal edilmedi dedi. Bana 1 ay sonra parayı eft ile gönderdi. Bende noterden vekalet çıkarttım vekalette ".... ili .... ilçesi .... mahallesindeki bulunan taşınmazlar ve intikal edecek olanlar diye yazdırdım çünkü intikal olmayan yerden dolayı. Vekaletten 10 gün sonra filan yerler benden çıktı. Bendede alışkanlık sabah akşam e devlete giriyorum. 10 gün önce girdiğimde yeni tapuların geldiğini gördüm. ilk başta yanlışlık sonucu bana geri geldi heralde dedim girdim baktım. parsel numaraları vs farklı. Tek tek kontrol ettiğimde aynı köyde Babamın annesinden kalan 25 arsa daha çıktı. Bunlardan haberim yoktu. 100-200 m2 yer olsa umursamayacaktım ama baktım 3000 m2 yer daha çıktı. Yani eniştem bana bunlardan bahsetmeyip. Bunların da üzerine yatacaktı haberim olmasa. Bende sabah ilk işim noterden vekaleti azlettim. daha sonra telefonda kendisine anlattım yeni yerler varmış benim haberim yok bundan diye. Türlü türlü yalanlar söyleyerek kandırmaya çalıştıysa da inanmadım. 26 arsayı aldı bendede parası var. Ben yerleri geri almak istemiyorum. Zaten tarım arazisi satıldıktan sonra geri alınamaz diye bir şey varmış sanırım. Şimdi bundan benim zararıma olacak bir durum varmıdır. ben 44 bin tl para aldım kendisinden eft açıklamasına .... mahallesindeki yerler yazdı. Ancak sonradan çıkan yerleri ben vermedim. hak kaybım olacak diye. sattığım 26 arsanın da değeri 50-55 bin tl civarındadır. Mahkemelik olsak hangi suçtan dava açılabilir bana?
Meslek: Serbest
İlgi Alanları: Kitaplar, Teknoloji
Benim Hakkımda Ne Düşünüyorsan, ALLAH Sana Aynısının İki Katını Versin... |
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 691 (Bu ay: 13)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Hukuk Bölümü