![](https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1366439/f2fa362f65a80ebf0925fad8c4ea5aa74.jpg)
![konu açıcı](/Static/forum/img/rozet/konu-acici.png)
![çok beğenilen](/Static/forum/img/rozet/cok-begenilen.png)
![müdavim](/Static/forum/img/rozet/mudavim.png)
![takdirci](/Static/forum/img/rozet/takdirci.png)
En iyi yatırım geleceğe yatırımdır
Arkadaşlar herkese merhaba,
Bugün sizlere en iyi yatırımın kendinize ve geleceğe yatırım olduğunu, kendinizi geliştirmek için başlıca yapmanız gereken ve sürekli, sürdürebilir bir gelişim yönteminden bahsedeceğim.
Bildiğiniz gibi günümüzde bir şeyler öğrenmek için dışarı çıkıp kurslara giden, kurslardan medet uman birçok insan bulunuyor. Gerek üniversite sınavı, gerekse ingilizce ve programlama dili kısaca her şeyi öğrenmeye internet üzerinde gerçekleştirip başarmış biri olarak bir kaç kelam etmek isterim.
Öncelikle herkesin kendi öğrenme yöntemi olduğunu vurgulamak isterim. Yani bir kişi sadece kitap açıp okuyup öğrenebilirken bazıları bunu başaramıyor. İlla görsel olarak birilerin tahtaya bir şeyler çizmesi gerekiyor ki öğrenebilsin. Öncelikle kendinizin öğrenme yöntemini keşfetmek ile başlamalısınız.
Herkes öğrenebilir ama bu kolay kısmı. Kitap açarak öğrenebilirsiniz veya birileri size ders anlatır yine öğrenirsiniz. Bu küçük kısmı. En önemli kısım bunları sürdürebilmektir. Bu sürdürmeyi de eğlenerek ve kendinizi zorlamayarak yapabilirsiniz. Günümüzde kitabı açıp 10-15 dakika sonra kapatıp telefona sarılan kişilerin sayısı malesef az değil. Ya da kurslara gidip dersin 20. dakikasından sonra başka şeylere dalan insan sayısı da az değil. Bu kötü bir durum değil, insan doğası sıkılır. Floresan ışıkları altında 10-15 dakika sohbette edemezsiniz zaten, can sıkan bir durum.
Öğrenme yönteminiz ne olursa olsun, eğlenmek ve devamlılık en büyük etken. Eğlenerek, öğrenme sürecinizi sürdürebilir hale getirirsiniz, sürdürülebilir bir öğrenme ile de sonunda bir konuda uzmanlığa kadar ilerlersiniz.
Ben kendimi bir hisse senedine benzetiyorum. Bazı günler karamsar, umutsuz olduğumda kendi değerimde düşüyor. Canım hiçbir şey yapmak istemiyor, değerim düşüyor. Her ne kadar hızlı öğrenme ile başlarsanız değeriniz bir anda %10-20 artar. Ama sürdüremediğiniz zamanda bu artış geri eski noktasına döner. Ama yavaş sürdürebilir bir öğrenme ile artışınız katlanarak ilerler. Sonunda kendi değerinizi katlamış olursunuz.
İlk olarak kendinize şunu sorun. Bir hisse senedi olsam kendimi alır mıydım? Hisse senetlerinde bir nevi geleceği, beklentilere göre satın alırsınız. Peki sizin bir beklentiniz, bir geleceğiniz var mı? Satın alır mıydınız?
Cevap ne olursa olsun siz zaten kendinizi satın aldınız. Sahip olduğunuz tek şey yine kendiniz. Bu sebeple bu gerçekle yüzleşip değerinizi arttırın. Değerinizi arttırdığınızda sahip olacağınız güç, sizin başkaları üzerinde kuracağınız hakimiyeti gösterir.
Unutmayın Google zengin ve değerli insanların izlediği reklamlarda, reklam yayınlayanlara daha fazla ücret öder. Ve ülkemiz içinde bir kişinin tıkladığı reklam 0.01€ ederken avrupa ya da amerikada izleyenlerde 0.1€'ya kadar çıkıyor. Belki daha fazla.
Maalesef ki şansızsınız. Otomatik olarak değerli olan bir bölgede bulunmuyorsunuz. Şanslı olan kısım ise kendinize değer katacağınız birçok mecra bulunuyor. İnternet.
Müdürümden arkadaşıma kadar herkese söylerim. Youtube'da MIT'de profesörün anlattığı dersi ben neden 1-2 saat yol çekip hiçbir akademik makalesi olmamış bir kişiden dinleyeyim ki? Bu çok saçma. İnternetin yarattığı güçten yararlanın. Eğlenerek ve devamlılıkla öğrenin ve bunu sürdürün. En az 1 yıl sonra değerinizi 10 kat daha fazla arttırmış olacaksınız. Bu şu demek, 10 yılda kazanacağı bir yılınızı verecek 1 yılda kazanın. Değersiz olup 50 yılda kazanacağınızı 5 yılda kazanın. Bu katlanarak gider. Benzersiz olun.
Konuyu sonlandırmadan önce birkaç website tavsiyesi vermek istiyorum;
1) Coursera --- Öğrenciyim deyip birçok dersi sertifika ile bedava alabilirsiniz. Kaliteli üniversitelerden kaliteli dersler.
2) Udemy --- Bilmeyen yoktur ama programlama dili konusunda çok güzel videolar var- Colt steele Python bootcamp dersini öneririm.
3) Italki --- Her ay 1 ingilizce ders alıp konuşmaya çabalamanız bir senenin sonunda level atlamanıza ve özgüvenize iyi gelecek.
refli kampanyalı
refsiz
4) Twitter
Boş kanallar yerine kendize güvenilir bir haber akışı oluşturmayı unutmayın. Kesinlikle en önemlisi.
Arkadaşlar merhaba,
Cambly'ye benzer ufak bir farklılığı bulunan bir site tavsiyesi vermek istiyorum. İsmi italki. Telefon uygulaması da bulunan italki'nin cambly'den tek farkı 3-6-12 aylık üye olmak yerine yatırdığınız para karşılığı ders alıyorsunuz ki bence en sevdiğim yanı bu. Profesyonel öğretmenler ile birlikte yarım saatlik - 1 saatlik vs. ders alabiliyor randevu oluşturabiliyorsunuz. Kaliteli öğretmenler bulunuyor tavsiye ederim. Şu an bir kampanyası var hatta ilk dersinizi aldıktan sonra 10$ hediye veriyor yani yaklaşık 140-150 liralık daha ek bir dersi bedevaya alabiliyorsunuz. Kampanya linki aşağıdaki gibidir. İngilizce pratiği native öğretmenlerle yapmak isteyenler kaçırmasın. Aşağıda refsiz linkide bırakıyorum.
refli
refsiz
Cambly Benzeri Site Tavsiyesi
Arkadaşlar herkese merhaba,
Cambly'deki gibi tek seferde 2000-3000 lira para verip her yıl haftada 2-3 kere devamlılık sağlamalı olmayan bir site var. İtalki, Türkiye'de pek bilinmese de dünya çapında kullanılan bir uygulama.
İtalki'de haftada 2 kere ya da 3 kere 15dk gibi bir şeyler yok. Şahsen ben canım istediğinde 10$ verip 45dk yabancı bir hoca ile ingilizce pratik yapıyorum. Maksat ingilizce bildiklerimi unutmamak ve konuşma özgüveni vermek. Bazen ayda 1 bazen hiç sadece ödediğim parayı biliyorum bu konuda bence avantajlı. Örneğin geçen gün yabancı ingilizce bir iş mülakatım vardı yaklaşık 10$'a bana mülakat soruları sor dedim adam aralıksız sorular sorarak terletti hatta tavsiyede verdi. İyi hoca bulmak kolay. Ara yüzü de sade.
Reklam gibi olmazsa aşağıdaki kampanyadan da bahsedeyim, ilk ders alarak 10$ ücret yatırıyorlar. Sonra bu 10$ ile tekrar hoca alabiliyorsunuz. Bulabilirseniz Bursa'da yaşayan yabancı bir hoca var. Konuşamazsanız bile bir yolunu bulup konuşturuyor. Eğlencelide.
İtalki ile istediğiniz zaman ingilizce pratik yapın!
cambly'nin fiyatlarına baktığımda en güzel fırsatlar 1 yıllık üyeliklerde oluyor ama o kadar büyük bir meblağı da bir seferde ödemeye hiçbir zaman cesaret edemedim.
italki'nin sevdiğim yanı ise bu noktada aslında. ne zaman istersem o zaman ders alıyorum. kendi isteğime göre hoca seçiyorum genelde yarım saati 60-120 lira civarında değişiyor ben hep 60 liralık hoca alıyorum.
şahsen arada sırada ingilizce pratik yapmak, dil pratikliği konusunda özgüven veriyor. hele ki dünyanın bir ucundaki bir kişiyle sohbet edip tanışmak güzel bir şey. ayda 1-2 ders alıyorum 150 lira küsür tutuyor. ama bazen hiç almıyorum kafama göre.
bazı hocalar var ucuz ve kaliteli oluyorlar. bazıları pahalı oluyor ama kalitesiz oluyor. şahsen ben iyi birkaç hoca buldum ama saati 200 lira olduğu için yanaşmıyorum. ama hiç ingilizce konuşmamaktansa iyi geliyor. öneririm. uygulamanın kullanıcı ara yüzü karışık değil sade o da hoşuma gitti.
Arada sırada ingilizce konuşmak isterseniz kısaca öneririm şimdiye kadar 9 - 10 ders almışımdır herhangi bir aksilik yaşamadım. Cambly aylık olarak ucuz olsa daha tercih edilesi ama hafta 1 ya da ayda 2-3 tane italki üzerinden ders almak daha mantıklı bence. En azından sadece ders almak istediğinizde alıyorsunuz.
Şöyle bir avantajı da var italki'nin. Henüz fazla reklamı dönmediği için kendini tanıtmak için kuponlar veriyor. Aşağıdaki refli linkimden üye olursanız ilk derslerinizi indirimli kuponlarla hesaplı hale getirebilirsiniz. Refsiz linkimi de paylaşıyorum. İstediğinizden üye olabilirsiniz, sorunun olursa da yazabilirsiniz.
1) Refli link
2)Refsiz link
Yüksek Lisans Yapmam Lazım
Arkadaşlar merhaba, stajyer statüsünde bir iş yerinde çalışıyorum. Boş alan açılana kadar stajyer olarak devam etmek lazım ve üniversite bitiyor. Bu sebeple öğrenci statüsünde görünmem gerekiyor. Yeni haberim olduğu içinde pek fazla ales kasamadım. 70 Ea 76 Sayısal puanım var. Ekonomi öğrencisiyim. Tezsiz tezli olur fark etmez risk almadan rahatça girebileceğim yüksek lisans programları var mı? Ya da bu puan bu ortalama ile yapabilir miyim? Fikri olan var mı çünkü çoğu üniversite kaç ile aldığını yazmamış. Teşekkürler şimdiden.
Bilgisayarımın Bir Türlü Açılmaması
|
Spotify Listelerimizi Paylaşalım
|
ŞİŞ-MAN - Bir İnternet Klasiği 4
|
Erkek Dünyası
|
|
![](https://forum.donanimhaber.com/icon/systems/82aee998-add7-4b8e-bb95-ae82d9f104cd.png)
![](https://forum.donanimhaber.com/icon/systems/ddc20d5d061190b106f0309b6caa9fb95.png)
![](https://forum.donanimhaber.com/icon/systems/21b3d1f3-160a-49d4-9022-9ad4ae0881f5.png)
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5.835
İkinci El Bölümü Mesajları: 19
Konularının görüntülenme sayısı: 51.025 (Bu ay: 825)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 6.943 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)