PC Upgrade
Merhabalar, haliz hazırda üç yıldır kullandığım bir bilgisayarım var. Zamanında bir sene kullanır CPU ve GPU değiştiririm ekstra monitör alırım ardından devam ederim diyerek toplamıştım bilgisayarı sonra malum şartlar değişti ve hiç bir şey alamadım. Şimdi elime biraz para geçti. İlk aşamada sadece işlemciyi değiştirebilirim. GPU ve monitör ise muamma biraz. Okulum bitecek eskisi kadar oyun oynayabilir miyim onu da bilmiyorum. Ne yapsam diye size danışmak istedim.
AMD Radeon RX 5700 XT
AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor
MSI B450 Tomahawk Max
Corsair Vengeance RGB PRO 16 GB cl18
Corsair mp510 480gb ssd
Corsair rm750x
Corsair 5000d
corsair h100 240mm
1ms 144hz 1080p bir monitörüm var.
3600'ü satıp yerine 5600x'e geçeyim diyorum. Ekran kartını da satabilirsem eğer ve param olursa da 3080 civarı bir kart almak istiyorum. Ama bu seferde 1080p monitör beni kısıtlıyor. Ekstra monitör masrafı çıkıyor. Bu da şu an harcamak istemeyeceğim bir para gibi. Birazda şimdi aldım aldım sonrasında bir daha alamam diye korkuyorum. O yüzden çekiniyorum.
Fikirlerinize açığım. Teşekkürler şimdiden.
Sistem Upgrade
Merhabalar, sistemimi upgrade etmek istiyorum. Yaklaşık 2 senedir kullanıyorum. Dolar kuru ve ülkenin durumu yüzünden biraz daha beklersem artık hiş bir yükseltme yapamamaktan korktuğum için sistemimi güncellemek istiyorum. Sistemim:
CPU: Ryzen 5 3600 Stock soğutucu
Ram: corsair venganece cl18 3600mhz
Anakart: msı b450 tomahawk max
GPU: 5700xt
Kasa: Sharkoon puresteel rgb
PSU: Corsair rm750x
Ekran kartına bir yükseltme düşünmüyorum. Kasaya kesin değişim istiyorum ama her şey el yakıyor. Sistemi 3-4 sene daha kullanmak istiyorum. Çoğunlukla oyun için kullanıyorum. İşlemci, kasa ve anakart değiştirmek bir de soğutma almak istiyorum. Amd veya intel farketmez. Uyguna ve yüksek performansa hangisi el veriyorsa benim için okey. Ekran kartları da aşırı pahalı test videolarında halen 5700xt fena durmuyor görünüyor.
Birde iyi bir soğutma ile bu işlemciyi daha uzun yıllar kullanabilir miyim? sadece kasa ve soğutucu alsam işlemciyi OC yapıp bir kaç yıl götürür hale getirebilir miyim?
Sizler ne diyorsunuz? Şimdiden teşekkür ederim.
Genel Kullanım İçin PC
Merhabalar, eczane için bir bilgisayar topluyorum. Uzun süre götürmesi için bir şeyler topladım. Bir bakıp yorumlar mısınız? Daha uzun süre kullanım için 6 çekirdek işlemci tercih ettim. Fiyat çok oynamadığı için Ram'ler rgb oldu. SSD'de daha uygun veya daha iyi bir model varsa önerilere açığım. Kasa olarak da gamepower vs. markalar 100-200tl daha ucuzdu bunu tercih ettim.
Eczane İçin Bilgisayar
Merhabalar, bir abim eczane açtı, eczanedeki eski bilgisayarların biri baya dandik. yeni monitör aldı 1080p ama bilgisayar 1600x1200 destekliyor. sistemi güncellemek istiyor. 4-5 yıl bandında kullanmak istiyor.
Bilgisayar şu an bir hayli eski. ssd ve hdd var. Kasa eski ama kullanılabilir diye düşünüyorum. Yerleşik ekran kartlı bir işlemci ram psu ve anakartla bu işi çözeriz diye düşünüyorum. Sizlerin önerileri ne olur ? 10000₺ bütçe ayarlamış ne yapabiliriz? Yardımcı olur musunuz? Bu bütçeye neler alınır?
Ortopedik Oyuncu Koltuğu Önerisi
Merhabalar, oyuncu veya iş koltuğu farketmez kendime bir koltuk almaya karar verdim. Kıl dönmesi hastalığı geçirdim artık mabadıma da biraz bakmak istiyorum. Gerçekten otururken rahat ve kullanışlı koltuk önerilerinize açığım. Youtube vb. platformlarda hepsi harika mükemmel diye geçiyor çok rahat denip geçiyor. Konforlu ve gerçekten işe yarar koltuklar bulamıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi günler diliyorum, şimdiden teşekkürler.
Corsair H45 Alınır Mı?
incehesapta 450 liraya düşmüş. dıcak çalışan bir ryzen5 3600 üm var. fiyatı uygun geldi. kullananlar varsa soğutması iyiyse almayı düşünüyorum.
kasam biraz dar olduğu için hava soğutma takamıyorum. ayrıca ilerde parça yükselttiğimde de kullanmak isterim. ileride 5600x gibi bir işlemciye geçtiğimde yine iyi soğutma performansı verir mi? teşekkürler.
İngiltere'de Yüksek Lisans/Çalışma
Merhaba, eczacılık 3. sınıfım. Türkiye'de gerek mesleğin itibarsızlığı gerek artık para kazanmak için bile çok paranın olması yüzünden, artık yurtdışında yüksek lisans yapıp orada kalmak yada direkt olarak orada çalışmaya başlamak istiyorum. Birinci önceliğim olarak İngiltere, Almanya, Norveç, İsveç vs. gelişmiş olan bütün Avrupa ülkeleri hepsine giderim. Ortalama üstü İngilizcem var gerekirse çok daha fazla kasıp gidebilirim. Sizin bu konudaki bilgilerinize ve önerilerinize ihtiyacım var. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Klasik Gitar Tavsiyesi
Profesyonel düzeyde klasik kesik kasa gitar arıyorum. Bir arkadaşıma hediye alacağım fakat hiç anlamıyorum enstrümanlardan. bütçem:5000’e kadar. Biraz daha ucuz olursa çok sevinirim. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Teşekkürler şimdiden.
5000 Liraya Kadar TV Tavsiyesi
Merhaba, 5000 liraya kadar bir televizyon almak istiyorum. Ama bu panel vs. işlerinden pek anlamıyorum. Genel olarak kullanım amacı Netflix, Prime Video, Youtube belki nadiren tv den bir şeyler izlemek olacak. Arada da bilgisayarı bağlayıp PES, Forza gibi veya hikayeli oyun oynamak. Bu fiyat aralığında ne önerirsiniz? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
YÖKDİL Kaynak ve Video Tavsiye
|
Kazanmak istediğin halde kaybediyorsan sen asla kazanmak istememissindir.
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.449
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 59.140 (Bu ay: 527)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 591 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic