Merhaba arkadaslar,
Bu haftaicinda GE66 laptop aldim is icin. Yuksek performans modunda kullanmak istiyorum ama sadece dengeli secenegi var. Format denedim, regedit ve cmd ile verilen cozumleri denedim. Hic biri fayda etmedi. Bios son versiyonda. Ne yapabilirim var mi bilen?
|
Arkadaşlar merhaba herkese,
Aşağıdaki sisteme sahibim.
Sorunu dilim döndüğünce özetleyeyim: Dün ramlerin 2666mhz'de çalıştığını gördüm ve biostan XMP aktif ettim. Bilgisayar rastgele kapanmaya başladı (reset değil). Oyunda veya masaüstünde fark etmiyor. Daha sonra manuel olarak frekansı 3600'e getirdim başka hiçbir şeye dokunmadan, yine aynı şekilde bilgisayar kapandı. Sizce sorun ne olabilir? Nasıl düzeltebilirim?
1- Kasa : Lian-li TU150
2- İşlemci : Intel 10900k + Noctua NH-D15
3- GPU : MSI RTX3070 Xtrio
4- PSU : Corsair SF750
5- Anakart : Asus Z490i
6- Ram : Crucial Ballistix 32GB 3600Mhz
Güncelleme;
OCCT ile 1 saat testte sorun bulunamadı. (Test esnasında ram frekansı 3600mhz)
Memtest (tam) ile testte sorun bulunamadı. (Test esnasında ram frekansı 3600mhz)
XMP1 ile çok nadiren kapanıyor.
XMP2 ile sık sık kapanıyor.
XMP kapalı iken henüz kapanmadı (2666mhz).
XMP kapalı, ram frekansı elle 3600mhz yapınca kapanıyor.
Merhaba arkadaşlar,
2k monitore (27GL850) geçtiğimden beri denediğim tüm farelerde takılma sorunu yaşıyorum.
Fareyi kablolu olarak kullandığımda sorun olmuyor.
Denediğim çözümler;
- 10 küsür farklı fare denedim, sorun devam ediyor.
- Tüm sürücü güncellemelerini yaptım, sorun devam ediyor.
- Sıfırdan yeni kasa topladım, sorun devam ediyor.
- Fare frekansını değiştirdim, sorun devam ediyor.
1080p monitörde iken herhangi bir sorunla karşılaşmamıştım. Sorunun ne olduğunu bilen var mı acaba?
Merhaba arkadaşlar,
Konu aslında trafiğin kendisi değil, arsız insanlar. Ve bu arsız insanlar, ne üzücüdür, çoğunlukta.
Yurtdışında yaşıyorum, geçen hafta evliliğimi gerçekleştirmek üzere Türkiye'ye geldim. Cuma yine döneceğim.
Bugün belediye işlemlerinden sonra aracımı bıraktığım otoparka gidiyordum. Yaya geçinden geçerken araba çarpacaktı. İleri çekip sağda durdu adam (:O). Kapıyı açıp ilk sorduğu soru ''Soluna neden bakmıyorsun?''. Yaya geçidi burası, yol vermek zorundasın dediğimde sinirlendi. Böyle insanlarla tartışamıyorsunuz artık, çünkü Teksas daha güvenli durumda. Her gün cinayet haberleriyle karşılaşıyoruz. Geçen haberi vardı, motorsikletli gencin kasten öldürülmesi...
Diğer acı durumlar;
- Herkes kafasına göre bir anayol belirlemiş. Aynı tip yolda, özellikle şehiriçlerinde sağdan gelene yol verilmiyor. Ha siz verirseniz, arkadaki kornaya ve gaza abanarak solunuzdan motoru yırta yırta fırlıyor. Belki yaşlı bir yayaya yol verdim, ezecek misin adamı?
- Döner kavşaklar savaş alanı gibi. Trafik kuralları evrenseldir, döner kavşakta kavşak içindekilere yol verilir. Ülkemizde ise tam tersi...
- Trafik tabelarında bir standart yok. Bazı yerlerde yol ver tabelası el kadar, bazı yerlerde dev gibi.
- Her taraf mayın gibi kasislerle dolu, çoğu tabelasız. Hız sınırında girseniz o kasise kafayı tavana vurursunuz.
- Yollar gerçekten çok kötü, heryer çukur ve tümsek. Tahminimce çoğu kişi trafiği izlemekten ziyade yolları izlediği için bu kadar kaza oluyor. Geçen hafta asyadan avrupaya geçtim, sadece o gün yolda 4 kaza gördüm.
- Yine de en büyük etken insanlar. İkişer şeritli bölünmüş yolda sağdan ilerliyorum, tam otobüs durağı cebinin yanından geçerken arkamdaki araç fırladı sağımdan, motoru yırta yırta önüme geçti, frene dokunmasam vuracaktı. Kazancı ise sadece arkamdan önüme geçmek oldu, değer mi kaza riskine?
- Kelimenin tam anlamıyla kimse trafiğin nasıl akması gerektiğini bilmiyor. Sağ şeridiniz boşsa o şeritten gitmeniz gerekir. Eğer sağınızdaki trafik sizi geçiyorsa demek ki hızınıza uygun şeritte değilsiniz. Ama otoyollarda sağ şeritler boş, insanlar orta şeride oturmuş 80 ile gidiyor...
- Resmen ülkede uzun far sevdası var. Yollarda yeterli ışıklandırma olmaması da bu durumu daha da kötü yapıyor. Bu insanların yaptığı tamamen bencilliktir, arsızlıktır, adiliktir.
- Işıklarda birisi yanınızdan gelip önünüze kaynak yapabiliyor. İnsanlarda sıra kültürü diye birşey yok, bence Türkiye'nin en acı durumu budur. Sıra...
Gen Testi Yaptırdım
Türk değil miyim?
|
|
|
|
Meslek: Mühendis gibi mühendis
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.697
İkinci El Bölümü Mesajları: 421
Konularının görüntülenme sayısı: 21.466 (Bu ay: 198)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.826 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic