.
.
Arjantin-Türkiye Dolar Kuru Benzerliği.
TL, Arjantin Peso'sunu da geride bırakarak; dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi oldu haberi sonrası Arjantin Pesosunun durumuna göz attım. Bundan tam 6 yıl önce dolar kurları bizimle aynıymış. Dolar 10 Peso'yu gördükten sonra almış başını gitmiş. Alttaki haberi okuyun şu an felaket haldeler.
"Arjantinliler arasında ekonomik gidişatı konuşmak oldukça yaygın, neredeyse oyun alanı konuşması gibi. Buenos Aires'teki çocuklar bile dolar kurunu, enflasyon seviyesini ve temerrüttün ne anlama geldiğini biliyor."
Son 3 yıldır Türkiye ile birlikte para birimindeki değer kaybı ve ekonomik krizle dünya gündeminde olan Arjantin’de dövize kaçışı durdurmak için sert önlemler alındı. Bireylere ayda sadece 200 dolar alabilme sınırlaması ve yüzde 30 vergi ödeme kararları yürürlüğe girdi.
Buna rağmen, Arjantin Merkez Bankası verilerine göre, 45 milyon nüfuslu ülkede 2020’nin temmuz ayında dolar alan kişi sayısı 4 milyona ulaştı ve açık arayla son yılların zirvesine çıktı.
Felaket senaryosu başlarına gelmiş. Nasıl kurtulurlar belli değil. Biz daha o duruma gelmedik ama böyle bir örnek olması çok korkutucu.
Türk Telekom Direği 2 Hafta Önce Devrildi
2 hafta önce nasıl duruyorsa şu an aynı öyle duruyor. Normalde 2-3 saat içinde ekiplerin gelip yeni direk dikmesi gerekirken 2 haftadır kimse ilgilenmiyor. Bu iş bu kadar zor olmamalı. İşimi internetten yapan biri olarak ne kadar mağdur olduğumu tahmin edin.Türk Telekom yüzünden 2021 yılında 2 hafta internetsiz kaldım ve daha da kalmaya devam edeceğim gibi.
Geçici olarak Superbox alayım dedim onda da tabii ki müşteriyi düşünmedikleri için 24 ay tahattüt koymuşlar. Nereye şikayet edersem edeyim çözülmeyecekmiş gibi hissediyorum. 3. Dünya ülkesi olduğumuz için bizi düşünen yok. Böyle bir şey yaşayan var mı? Kesin çözüm olarak ne yapmam gerekir?
Güncelleme: Direk kırıldıktan 24 gün sonra Türk Telekom gelip yolu kazdı. Kabloyu yolun altına aldı ve internet geldi. Türknet ile iletişime geçip önümüzde ay için 80 TL indirim aldım.
Bu kadar beklememizin sebebi belediyeden kazı için iznin geç çıkmasıymış. Böyle sorun yaşayıp bu konuyu okuyanlar olacaktır ilerde. Sizin de böyle sorununuz olursa ilçe belediyenizin Fen İşleri Müdürlüğü ile iletişime geçin. Biz öyle yaptık ertesi gün gelip kazdılar.
YARIN HAVA 44 DERECE YOK ARTIK.
Denizli'de 40 Km ötemde orman yangını oldu. 40 derecede böyle yandıysa 44 derecede nasıl olur kim bilir. Birileri yağmur duasına çıktıkça sıcaklık artıyor resmen. Hava durumda hiç bir zaman 44 derece yazısını görmemiştim. Biz şanslıyız valla 100 yıl sonra orman falan kalmaz buralarda. İklim değişikliği yüzünden buralar hep çöl olacak.
Edit: Ne yazık ki bugün Denizli'de yangın çıktı. Dışardayım şu an yüzümüze resmen fön makinası ile sıcak üflüyorlar. O derece sıcak.
3-4 erkek arkadaşın ile tatil yapmak kekoluk olmuş. Sevgilin yanında olmadığı sürece sosyal medyaya fotosu düşen herkes keko damgası yiyor. Şu kekolara, surilere bak diye yorum yapıyorlar haberlerin altına. Yorumu yapanlara bakıyorum, keko dediği kişilerden tip olarak farkı yok. Öyle deme sebebi ise yanında kız olmaması. Şimdi 4 arkadaş tatil yapmak istesen bu adamların gözünde Suriyeli oluyorsun olaya bak Plajda nargile içen, yere çöp atan, saçma sapan şekilde davranan insanlar bu lafı %100 hak ediyor ancak bir foto üzerinden kişilik testi yapıp "Şu plajlara damsız almayın yaa" " gibi laflar falan edenleri duvara fırlatasım geliyor.
Ağustos ayından itibaren maske yasağının kalkması, spor müsabakalarında seyirci sayısının %100 olması, konserlerin ve sinemaların tam kapasite ile açılması gerekiyor. Herkesin içi içe maskesiz bir hayat yaşaması lazım.
Çünkü Ağustos'a ayına kadar aşı olmak isteyen herkes 2 doz aşı olmuş olacak. O saatten sonra günlük vaka sayısıymış, ölen sayısı umurumda olmaz. Aşı olmayıp da ölen olursa doğal seçilim olur. Ben aşımı oldum maske yasağı da umurumda değil. Artık maske karşıtıyım. Hayat eve falan sığmıyor. Doğal seçilim vakti geldi.
Erkeklerde Şort Boyu
Siz ne diyorsunuz bu duruma? 5'' giymek çok rahat bu arada
Forumun En Kaliteli Üyesi Kim?
Hep kalitesiz üyeler soruluyor. Biraz da foruma pozitif yönden bakalım. Size göre forumun en kaliteli üyesi kim?
Bana göre en son bisikleti ile Batı Anadolu'yu gezen, sürekli gezi konusu açan arkadaş. Açtığı tüm konularda insanlara ilham verici, insanı heyecanlandıran bir yönü var. Nickini unuttum bilen varsa yazsın.
JamesInTurkey'in Nisan ayı için yaptığı son seçim anketine göre AKP, bir önceki aydaki seçim anketine göre %1.5 oy kaybetti.
İyi Parti ise oyların neredeyse ikiye katlayarak en büyük 3.parti olmuş.
Kaynak : https://twitter.com/jamesinturkey
-Yakup, biliyorsun ki bu ev senin değil.
+ Bana niye bağırıyorsun? Bunu ben yapmadım.
-- Ama sen benim evimi çalıyorsun.
+ Ben çalmasam zaten başkası çalacak.
Video çevirisi: Evleri tek tek alıyoruz. Bu gördüğünüz tüm alan, bir Yahudi mahallesi olacak. İşi burada bitirmeyeceğiz. Bunda sonra başka mahalleye gideceğiz, sonra başka, ondan sonra başka. Hayalimiz Doğu Kudüs'ün Batı Kudüs gibi İsrail'in Yahudi başkenti olması. Bunu Siyonist projesinin devamı olarak görüyorum. Siyon'a dönüş-Return to Zion.
.
İsrail, Yahudilerin yerleşmesi için 2 Mayıs'ta 6 Filistinli aileye Şeyh Jarrah'daki evlerini terk etmelerini emretti.
Düzinelerce Filistinli, işgal altındaki Doğu Kudüs mahallesi Şeyh Jarrah'daki evlerinden yakın zamanda mülksüzleştirilmeyle karşı karşıya. Söyledikleri şey, onları zorla ve tamamen Yahudi yerleşimiyle değiştirmeye yönelik bir hareket.
Kudüs Bölge Mahkemesi, Şeyh Jarrah'daki en az altı ailenin, nesiller boyu orada yaşamalarına rağmen Pazar günü evlerini terk etmeleri gerektiğine karar verdi.
Aynı mahkeme, diğer yedi ailenin 1 Ağustos'a kadar evlerini terk etmeleri gerektiğine hükmetti. 17'si çocuk olmak üzere toplam 58 kişi, Yahudi yerleşimcilere yer açmak için zorla yerinden edilecek.
Mahkeme kararları, Filistinlilerin evlerinde kalma mücadelesinin bir sonucu. 1972'de birkaç Yahudi yerleşimci örgütü, Şeyh Jarrah'da yaşayan Filistinli ailelere karşı, arazinin aslen Yahudilere ait olduğunu iddia ederek dava açtı.
Çoğunlukla ABD'den bağışçılar tarafından finanse edilen bu gruplar, 2002'de 43 Filistinlinin, 2008'de Hanoun ve Ghawi ailelerinin ve 2017'de Shamasneh ailesinin yerlerinden edilmesiyle sonuçlanan amansız bir savaş yürüttüler.
Filistinliler İsrail mahkemelerinin rolünü nasıl görüyor?
Geçen ay, Filistinli insan hakları gruplarının BM Özel Prosedürlerine yaptığı bir çağrı, İsrail’in ayrımcı hukuk temelinin "bir bütün olarak Filistin halkı üzerinde bir apartheid rejimi yaratmasının temelini oluşturduğunu" söyledi.
Filistinli İnsan Hakları Gruplarına göre İsrail, yerleşimciler lehine Doğu Kudüs'teki Filistin mülklerine el konulması, Filistinlilerin zorla nakledilmesi ve şehirdeki İsrail-Yahudi varlığının genişletilmesine sebep olan daha ayrımcı yasa ve politikaları yürürlüğe koymaya devam etti.
2020 yılında 105 ev de dahil olmak üzere 170 Filistin yapısı yıkıldı ve 385 kişi yerinden edildi. Toufakji'ye göre İsrail'in tutuklama, yapıların yıkılması, toprağa el koyma ve zorla yerinden edilme politikalarının tümünün sebebi İsrail hükümetinin Kudüs şehirindeki Filistin nüfusu yüzde 30 ve altında tutan "70-30" demografik denge uygulaması.
Kaynak : https://www.aljazeera.com/news/2021/5/1/what-is-happening-in-occupied-east-jerusalems-sheikh-jarrah
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 10.109
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 60.461 (Bu ay: 610)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 16.038 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic