ANAKART ÜZERİNDEKİ NEMLİ ALAN VE GÖRÜNTÜ GELMEMESİ
Bilgisayarımı gece sorunsuz olarak kapattıktan sonra diğer gün sabah açtığımda ekrana görüntü gelmedi. Elektrik geliyor ama EZ DEBUG kısmında VGA ışığı yanıyor.
Farklı bir ekran kartı denedim tüm bileşenleri tak çıkar vs yaptım ama yine VGA ışığı yanıyordu sorun ekran kartından olmadığını düşünüyorum.
Bilgisayarın olduğu odada sürekli çamaşır vs kuruduğı için biraz havasız ortam ve rutubet oluştu bende bundan şüphelenip anakartı kasadan söktüm
Arka kısmında belirli alanda nemlenme gibi birşey oluşmuş bu oksitlenme mi ve ya başka bir şeymi çözümü var mıdır.
Bir iki araştırma sonucu selülozik tiner ile silmek veya izoprofil alkol ile silmek oksitlenmeyi çözebilirmiş. bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Anakart modeli : MSI X470 Gaming Plus
Ez debug VGA led ışığı sorunu
Selamlar.
4 yıldır sorunsuz kullandığım bilgisayarımı hiç bir sorun olmadan gece kapattım sabah tekrar açtığımda ekrana görüntü gelmedi.
Anakart üzerindeki Ez debug kısmında VGA ışığı yanıyordu.
Başka bir ekran kartı denedim diğer PCI E slotuna takıp denedim, hem DP hemde HDMI kabloları ile denedim, bios sıfırlama, bios pili çıkarma, ram çıkarıp temizleme, tek ram ile deneme vs herşeyi yaptım ama görüntü bir türlü gelmedi.
Sorun neyden kaynaklı olabilir şimdiden teşekkürler.
Bileşenler :
MSI x470 gaming plus
Ryzen 7 2700x
GALAX 1050 ti oc
corsair vs 450 psu
corsair vengence 2x8 gb ram
Ryzen 2700X otomatik voltaj ve hız sorunu
8700k ile rx 460 kullanılır mı
|
anakarti kasaya vidalayinca statik elektrikten dolayi acilmiyor
|
MSI P45T-C51 anakart iyi overclock olur mu p45 çipsetli
|
Ddr2 8 gb kapasitesi olan xeon 5450 işlemci çalıştıran anakart tavsiyesi
|
intel xeon e5450 işlemci Foxconn G31MV/G31MV-K anakarta uyarmı
|
Ekran Kartı fan hızı % 0 gösteriyor
|
|
Son Giriş: 9 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 9 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 183
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 9.742 (Bu ay: 78)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 36 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware