Merhabalar,
Bu hafta başımdan talihsiz bir olay geçti. birkaç gün önce ağır bakım için sanayide aracımı bir ustaya emanet ettim. Triger kayışı devirdaim tüm filtreler ve sıvılar değişti bütün malzemeleri ben kendim orjinal alıp verdim ustaya.Ve tüm işlemler boyunca aracın başında durdum.
Bu arada aracım fiat egea 1.6 multijet 2016 model 110 binde. Bakımdan birkaç gün sonra uzun yola çıktım ve 20km sonra motor kendini korumaya aldı ve 5-10km sonra ise yağ basıncı düşük diye uyarı vermeye başladı ve ben gaza bastığımda anormal bir ses duydum tak tak diye bir ses tam olarak tarif edemiyorum geç bir saatti ve bende sığınmak için bir benzinlik aradım.Benzinlikte yağ çubuğunu kontrol ettiğimde hiç yağ olmadığını gördüm ve aracın altındanda şapır şapır yağ damlıyordu. Bütün gece benzinlikte sabahladım ve sabah çekici geldiğinde en yakın sanayiye beni bıraktı.Sanayide bir fiat ustasına aracı gösterdim lifte kaldırdık ve sorunun yağ filtresinin yanlış takıldığından bu sorunu yaşadığım ortaya çıktı. Aracın bakımlarını yapan ustayı aradım durumu anlattım ve tabi tahmin etceğiniz üzere hiçbir suçunun olmadığını söyledi parçaya suç attı falan filan oysa ki ben filtreyi orjinal opar alıp ona vermiştim. Herneyse çekiciyle götürdüğümüz sanayideki usta tekrardan yağ filtresini değiştirdi tekrar yağ koydu gerekli kontrolleri yaptı ve marşa bastı. Motorun sesinin gayet güzel olduğunu ve anormal bir ses duymadığını söyledi.Bunun üzerine uzun yola çıktım toplam 750 km yol yaptım ve aracın sesinde veyahut çekişinde bir anormallik göremedim. Fakat bahsettiğim gibi o gün stop etmeden 3-4km kala duyduğum o ses beni şüpheye düşürüyor acaba ne sesi olabilir ? Motora zarar verdim mi ileride bir problem olurmu diye kuşkuya düşüyorum lütfen bilginiz var ise yorum yapabilirseniz çok mutlu olurum hepinize şimdiden teşekkür ederim.
Ayrıca motorun son halinin sesinide youtube linki üzerinde buraya ekliyorum size fikir vermesi açısından;
Samsung A70 Ekrandaki Küçük Nokta
Evrenin genişleme hızı hakkında...
|
Michael Jackson izlerken ağlaya bilirsiniz .s
|
Michael Jackson bu şarkının adını bilen ?
|
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 720 (Bu ay: 3)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası