SteelSeries Arctis Nova 7 Ses Sorunu
Selamlar.
Arkadaşlar kısaca sorun şu " Bilgisayarımda ses tamamen açıkken %100 ve kulaklığımda ses tamamen kapalıyken kulaklık değil ses kapalıyken yine de arkada açtığım sesler geliyor" Bu problem mi yoksa herkeste olan bir durum mu? Veya normal mi?
Kulaklığıma Wifi üzerinden bağlantı kuruyorum.
Merhabalar, arkadaşlar malum ekonomik nedenlerle servise yaptıramadığım garantisi bitmiş bir çamaşır makinesine sahibim. Anladığım ve edindiğim bilgiye göre deterjan kutusu ara hortumu yırtılmış ve su kaçırıyor. Yetkili servisteki arkadaşlar 300 TL sadece parça parası talep ettiler internette o parça 200-100 TL bandında fakat sormak istediğim şu hortum üzerindeki model numarası DC-67 00422A şeklinde ve çamaşır makinesi modeli de wf1802wpc/yah şeklinde.
Ara hortumun DC67 olması mı önemli yoksa komple aynı model mi olmak zorunda? örneğin bir benzeri var DC67 00334A şeklinde bunu alsam uyumlu olur mu? Samsung yetkili servisinde çalışan bir arkadaşımız vs varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim..
Merhabalar, arkadaşlar malum TürkNet zam geliyor biraz diğer İSS'lere bakayım dedim bir de ne göreyim. Comnet'te 1000'lik paket veriyor bu hızı veriyorlar mı yoksa 100 mü veriyorlar? Bilgisi olan var mı?
Spin Kamış Önerisi
Merhaba,
0-25 gr aralığında 1000 TL'ye kadar bütçe ile Spin kamış önerileriniz neler olur?
Türk Telekom FTTH Altapıda TürNet Kullananlar
Arkadaşlar merhaba, NOKİA ONT + H298A V9 modem var. Türk Telekom altyapısında FTTH TürkNet kullanıyorum. Aşağıda görselleri de bulunan sorunla 1 aydan fazladır uğraşıyorum. Fiber olan arkadaşlar bu sorun sizde de var mı?
BIKTIM
ortalama nasıl 56 oluyor.
YETER YA VALLAHİ BIKTIM
ortalama 64 download 7.7 upload pinge bak 37 bu mu FİBER? Bu sorun artık çözülmezse operatör değişikliği beni bekliyor. Sürekli ekip geliyor her seferinde söylüyorum TTNET’lik bir durum yok sinyal altyapı vs gayet iyi kaliteli, ama TurkNet kaynaklı bu dalgalanma sorunu vs bir türlü giderilmiyor.
FTTH altyapıda 100’lük paket kullanıyorum. Hızımın dalgalanmasından şikayetçiyim bu hem download hem de upload için geçerli. Ayrıca pingiminde fırladığı oluyor. Bunu destek birime iletiyorum bana gelip
"İlettiğiniz sonucu kontrol ettim kabul edilebilir değerde olduğunu gördüm, mevcut arızanız bulunmadığından dolayı destek kaydınızı sonlandırdım.**
İyi günler dileriz."
şeklinde cevap veriliyor. 100’lük pakette ortalamanın 72 olduğu hız mı kabul edilebilir? 10 olan uploadın ortalaması 8 bu mu kabul edilebilir? Artık yani burama kadar geldi derler ya o seviyeye geldim. Her zaman çalışan insanlara saygı duydum, insancıl yaklaştım fakat sürekli bir boş vermişlik seziyorum. Ya 100 Olan hızımda ben FİBER’de neden ortalama 72 ile kullanıyorum. VDSL’de bile bu kadar kayıp olmamasına rağmen TurkNet sorunu neden çözmüyor. Bu sorunlar devam etmesi halinde artık bende İSS değiştireceğim. Etrafımıza TurkNet TurkNet diye reklam yaparken gördüğümüz muameleye bakın.
Sürekli bitmek bilmeyen bir dalgalanma var. Bağlantı kablolu fakat fark etmiyor wifide aynı. Yakın zamanda bir wifi6 router alacağım. Bu sorun neyden kaynaklabilir.
TT FTTH TürkNet Bufferbloat
Yaklaşık Mart ayından bu yana binamıza Türk Telekom FTTH geldi ve geldiği günden beridir TürkNet abonesiyim. Bufferbloat olayını ilk öğrendiğim de 3 ay önceydi. TürkNet bünyesinde sanırsam gönüllü olarak yardımcı olan bir arkadaş vardı forumda. O arkadaşla birlikte aslında sorunu çözdük ama sorunu arkadaşlar galiba mac bazlı düzeltmişler yani evimde 3 bilgisayar var 1 bilgisayarımda hiç bir ayar vs yapılmamasına rağmen bufferbloat yok denecek kadar az iken diğerlerinde bufferbloat sorunu var. Anlaşılan o ki bu sorunu da çözemeyeceğiz iş yine başa düştü. 100'lük paket kullandığım için FİBER ve bufferbloat için OpenWRT ya da SQM yazılımlarını kullanabileceğim güzel bir router arıyorum. En çok önerilen modelim Xaoimi 4A Gigabit Version olduğunu gördüm bu ürünü kullanıp memnunum diyen var mı? Sonuç olarak 750 TL gibi bir fiyatı var.
Amazon'un Tutarsız İade Süreci
Stanley marka bir termos bardak aldım. Ürün kullanımında ve su içerken bile plastik tadı ve koku vermesi dolayısıyla iade ettim. İade Amazon'un deposuna 21 haziranda teslim alınmasına rağmen iadeyi sözde 23.06.2022 tarihinde yaptıklarını tarafıma ilettiler. Daha önceden iade sürecini bildiğim için bir problemin olduğunu normal şartlarda 1 günde iadenin karta yansıdığını bir önceki sorunlu iadem de iletmiştim fakat beni dinleyen olmadı ve sürekli klasik işe yaramayan cevaplar vermeye devam ettiler.
Görsel 1 Açıklama : Ürünün iadesinin tamamlandığını beyan eden ve iadenin ne zaman tarafıma yansıtılacağına dair bir bilgilendirme mesajı.(Tamamıyla hikayeden bugün 11. gün)
Görsel 2 Açıklama : Aşağıdaki görselde bana yanıt veren arkadaşa da normalde iadelerin 1 gün içinde hatta gece gündüz fark etmeksizin yattığını tekrardan ilettim ama yine tarafıma çözüm olmayan ve YALAN beyanda bulundu. Nereden yalan olduğunu biliyorsun diyeceksiniz. Banka ile görüştüğümde 23 hazirandan bu yana herhangi bir iadenin olmadığı veya onayda bekleyen bir iadenin de yapılmadığını iletti. Yine görselde gözüktüğü gibi çözüm yerine müşteriyi sallamaya devam ediyorlar.
Görsel 3 Açıklama: Klasik geçiştirme sohbeti. Neymiş 10 gün dolmuş arkadaşı ondan öyle söylemiş. İademi manuel olarak hemen yapmak yerine tarafıma hala gelmiş 48 saat içinde bilgi gelecek diyor bakın yapılacakta demiyor bilgi gelecek diyor.
Burada konu 288.01 TL'nin miktarı değil Amazon gibi global bir şirketin 10+2 gün boyunca bu tutarın üzerine çöküyor olması, benim gibi 1 milyon müşterinin 1 TL'sini bile tutsa gerisini siz düşününün. Bundan sonra ne alışverişim olur ne de başka bir şey. Yakışmıyor 2 iademde de 15 gün bekledim sorunun olduğunu ilettiğim halde tarafıma yardımcı olup sorunu çözmek yerine böyle uğraştırdılar beni. Siz siz olun alışveriş yaparken iade edeceğiniz bir ürünü almamaya özen gösterin. Keza ülkemizde zamanında beğenmediğimiz n11, gittigidiyor, trendyol vb. şirketler bile iadeleri maksimum 3 iş gününde yapıyor.
Arkadaşlar fibere geçtik yeni ama sıkıntıların ardı arkası kesilmiyor. Hattımda bufferbloat sorunu var ve TürkNet tarafında çözüm sağlandı gibi gözükse de farklı bilgisayarda yaptığım testler sorunun devam ettiğini gösterdi. Bende orta halli içerisinde OpenWRT+SQM yazılımlarını aktif edebileceğim bir router arayışına girdim. Aradığım özellikler bufferbloat sorununa çözüm ve ben uzun yıllar taşıyabilecek bir modem. Kullandığınız veya tavsiye ettiğiniz modem varsa önerilerinizi bekliyorum. Ayırdığım bütçe maksimum 800 TL
Bufferbloat Sorunu Çözümü
Merhaba, arkadaşlar bugün Youtube’a bir video yüklemem gerekti. Boyut 1,5GB’tı. Yüklemeye başladığı gibi download hızım 4-5 lere pingim 800-900 lere çıktı ve yükleme bitene kadar düzelmedi. TT Altyapı TürkNet 100 megabit kullanıyorum. Bir kaç yerde Qos ayarları demişler ama Türk Telekom'un verdiği modemde bu ayarlar var fakat hiç bir şekilde nasıl yapılır ne ayarlar verilir bilmiyorum. Sorunu nasıl çözebilirim. @TurkNetDestek
Fiber Aktif Fakat Geçiş Yapamadım
Merhaba, forumda Fiber geçiş süreciyle alakalı bir konum vardı ve fiber dönüşüm dün itibarıyla yapılmıştı. Tamamıyla süreci anlamak açısından soruyorum.
Fiber hizmeti yani başvuruya 15.04.2022'de açıldı fakat kutu içi ve dairelere kadar sonlandırma yapılmamıştı bu süre zarfında tüm İSS sitelerinde buna Türk Telekom'da dahil TürkNet'te altyapımı sorguladığımda FİBER olarak gözükmekteydi. Dün itibarıyla gelen ekip kutu içi sonlandırmayı ve dairelere kadar fiber optik bağlantıyı sağladı. Tarafıma da bundan sonra artık başvurmak kalıyor şuan aktif edildi denildi. Bende bunu TürkNet OİM'den destek kaydı açarak ilettim fakat tarafıma gelen aramada hala aktif olarak gözükmediği aktif olarak gözüktüğünde geçiş işlemlerini yapılacağını ve 1-2 hafta beklemem gerektiğini ilettiler.
Kafama takılan 2 soru var.
1- Sistemde aktif gözükmüyorsa neden altyapı sorgulamasında FİBER olarak gözükmekte.
2- Türk Telekom ve Diğer servis sağlayıcıları bile başvuru yapabilirsiniz altyapınız aktif olarak görünmekte demesine rağmen TürkNet'te bu gözükmüyor.
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 264
İkinci El Bölümü Mesajları: 9
Konularının görüntülenme sayısı: 19.520 (Bu ay: 459)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 29 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar