Sistemime öneri ve eleştiri
iyi günler arkadaşlar 25000 tllik bütçemi biraz aşarak aşağıdaki sistemi toplamayı düşünüyorum. Parça seçim nedenlerim ise;
-Ryzen 5 8400F'in yeni olması
-Anakartın B650m yongalı olması ve DDR5 desteklemesi
-RTX 4060'ın muadillerine göre çok daha iyi görüntü vermesi
ilerde bütçem elverdiğinde SSD ve RAM artışı yapacağım, şuanki amacım sistemin olabildiğince güncel kalması. Teşekkürler herkese.
Satın Alınan Evin Zamanında Teslim Edilmemesi
Merhaba,
Eylül ayında İstanbul'dan henüz bitmemiş ancak büyük ölçüde tamamlanmış bir daire satın aldım. Satışı yapan kişiye inşaatta yaptığı işler karşılığında müteahhit bir daire vermiş. Ben de o daireyi satın aldım. Emlakçı dairenin Ekim ayında kullanılabileceğini söyledi. Ayrıca satın almadan önce inşaat şirketiyle konuştuğumda onlar da Ekim ayında inşaatın biteceğini söyledi. Ancak Nisan ayına gelmemize rağmen bina hala oturulacak durumda değil ve iskanı alınmadı. Daire içinde pek bir eksiklik olmasa da apartman içinde eksiklikler görülüyor ve en önemli sorun doğalgazın hala apartmana verilmemesi.
Bu gibi eksikliklerin neden tamamlanmadığı ve doğalgazın neden açılmadığı hususunda yapı denetim firmasına ulaşmaya çalıştım ancak irtibat kuramadım.
Elimde kat irtifak tapum bulunuyor. Ancak anahtar teslim sözleşmem yok. Arsa sahipleri gibi inşaatın geç bitmesinden kaynaklı bir zarar talebinde bulunabilir miyim? Başka haklarım nelerdir ve hukuki bir yardım almamı önerir misiniz? Yoksa beyhude bir çaba mı olur?
Ayrıca biraz dert yanmak adına sizinle de paylaşmak istiyorum. Kasım ayında kiracı olarak bulunduğum daireden tehdit yoluyla atıldım. O günden bugüne arkadaşlarımda kalmaktayım. Kalacak yer derdine düştüğümden ev sahibiyle de uğraşamadım. Bu süreçte çok zorluk çektim gerçekten. Pek çok borca girdiğim için de şu günlerde İstanbul'da yeniden ev kiralayacak bir bütçem de yok. Her şey nasıl böyle üstüste geldi, hem de kriz zamanında, çok üzgünüm başıma gelenlerden dolayı.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Monster Notebook Bluescreen
|
UMUDUNUZU KAYBETMEYİN 16K>>5500 MF4
|
tekel 2000
|
bir şey deniyorum
|
Güneş gözlüğü tavsiye
|
elektro gitara başlıyorum
|
makinadan elektroniğe geçiş
|
hangi mühendislik bana göre
|
İlgi Alanları: Matematik
“Matematiksel açıklamalar ve yöntemler kullanılmadan yapılan hiçbir araştırmaya bilimsel denemez.” Leonardo Da Vinci |
Son Giriş: 12 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 197
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 4.235 (Bu ay: 87)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 15 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar