Ryzen 5600X Sıcaklık Sorunu
Arkadaşlar merhaba, yeni bir sistem topladım ve montajını yaptım. Sistem sorunsuz çalışıyor görünüyor, herhangi bir performans sorunu yaşamıyorum. Yalnız sıcaklık sonuçları beklediğim gibi değil. Durum normal mi yoksa sorun var mı sizlere danışmak istedim. İşlemcim dışındaki tüm sıcaklıklar normal görünüyor.
Anakart: MSI B550 GAMING Plus.
Soğutucu: MSI MAG 360r.
Kasa: MSI Gungnir 100.
Ekran kartı: PowerColor Red dewil 6700XT (sıcaklık sorunu yok, gayet sessiz çalışıyor, tam yükte düşük hızda fan çevirmesine rağmen maksimum 74 derece gördüm)
Aynı kasayı farklı bir sistemle kullanıyordum. Hava akışından memnun olduğum için yeni sistemde de tercih ettim. F/P oranı iyi olduğu düşündüğüm 5600X aldım ve ileriye dönük olsun güçlü olsun diyerek MSI MAG 360r gibi büyük radyatöre sahip bir soğutma aldım. Beklentim bu işlemciye fazlası ile yeteceğiydi. Herhangi bir ayar kullanmıyorum hepsi standart ayarlarda Forza Horizon 4 oyununda işlemci sıcaklığım 78 sınırını aşıyor, çok uzun süre oynamadığım halde. AIDA64 ile stres testi yaptığımda ise 75 derece civarlarında takılıyor. Sanırım oyun oynarken diğer bileşenlerde ısındığı için birkaç derece ekleniyor. Ancak aldığım işlemci modelim ile soğutucuyu bir arada düşününce daha serin bir sonuç bekliyordum. Montajı yaparken kutudan çıkan macunu kullandım. Yeterli seviyede sürdüm orada bir sorun olacağını sanmıyorum. İşlemci üzerindeki montajda sağlıklı görünüyor en ufak oynama gevşeklik yok. Sizde durumlar nasıl, yorumunuz nedir? Kaçırdığım bir nokta var mı? Şimdiden teşekkürler.
Huawei P9/P9 Plus ANA KONUSU (Android 7.0 Nougat Geldi)
|
LENOVO B590 TOUCPAD KAPATMA
|
avea taahütlü cihaz kampanyasından faydalanamıyorum
|
Meslek: moderatör
günün adamı olmaya çalışma,hakikatın adamı olmaya çalış çünkü gün değişir;hakikat degismez |
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.525
İkinci El Bölümü Mesajları: 21
Konularının görüntülenme sayısı: 45.518 (Bu ay: 145)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.156 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar