Herkese merhaba,
Bugün itibariyle inşaatı bitmek üzere olan (%95 inşaat tamamlama oranı ) bir sitenin ilk bloğundan 2021 Eylül tarihinde (%70 inşaat tamamlama oranı) başka bir alıcı ile müteahhit arasında düzenlenmiş gayrimenkul satış vaadi sözleşmesini devir aldım.
Gayrimenkul satış vaadi devir sözlemesi müteahhitin ofisinde, eski alıcıya sözleşmede peşinat olarak ödenmiş tutardan daha fazla ödemek suretiyle kalan borç tutarını 3 tarafın (müteahhit, eski alıcı ve ben) ıslak imzasıyla düzenlendi. Devir sözleşmesinde dairelerin teslimi için 9 ay vade verilmiş idi.
Daha sonra yurt dışında olmam, ekonomik kriz deprem vs. süreç uzadıkça uzadı. Bugün şantiye şefi (müteahhitin abisi) yıl sonuna kadar iskanı alacağız dedi. Dairelerde parkeler, kapılar, mutfak dolapları, binadaki asansörler vs. çoğu tamamlanmış durumda.
Müteahhit geçen Mayıs ayında kalan borç tutarını istedi (150K), bende sıkışık olduğumu denkleştirince ödeyeceğimi söyledim, bu arada ev fiyatları çok fazla arttı biraz daha fazla ödeme yaparsanız iyi olur vs. dedi laf arasında ben de zamanında bitmemiş daireye ödeme yaptığımı 3 yıldır daireyi beklediğimi fazlasıyla mağdur olduğumu kalan borç tutarından fazlasını ödeyemeyeceğimi kendisinin de bu artışlardan dolayı haklı olduğunu söyledim. O şekilde kapandı.
Biraz da araştırınca bu gayrimenkul devir sözleşmesinin adi yazılı sözleşme olduğu noter üzerinden yapılıp tapuya şerh konmadıkça geçerli olmayacağı yönünde internette bilgi edindim.
Nasıl bir yol izleyeceğim konusunda kafam epey karıştı:
- Kalan borç tutarını sözleşmede daire fiyatlarının sabit olduğu yazdığından 150K ödeyip kat irtifaklı tapuyu mu almalıyım.
- Yoksa biraz daha bekleyip iskan çıktıktan sonra mı daireyi almaya çalışayım.
Detayları vermek istediğimden biraz uzun oldu cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Son Giriş: 38 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 134
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 25 (Bu ay: 18)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 28 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Finans Forumları