Merhaba Arkadaşlar, müşteri ilişkileri yönetimi dersimin proje ödevi için bir anket hazırladım. Evinizde Arçelik, Beko, Altus, Grundig ürünleri kullanıyorsanız sadece 1 dakikanızı ayırarak anketimi yanıtlarsanız çok mutlu olurum, Herkese iyi günler dilerim.
Merhaba Arkadaşlar, müşteri ilişkileri yönetimi dersimin proje ödevi için bir anket hazırladım. Evinizde Arçelik, Beko, Altus, Grundig ürünleri kullanıyorsanız sadece 1 dakikanızı ayırarak anketimi yanıtlarsanız çok mutlu olurum, Herkese iyi günler dilerim.
Türkiye'de vaka sayıları hızla artmakta, 1 haftada 5000'lerden 20000'lere dayandık. Covid-19 nedeniyle yoğun bakıma düşen 20 kişinin 19'u aşısız yani bu virüs büyük ölçüde aşı olmayanlar arasında yayılıyor. Aşı olanlar hastalansa bile hastalığı hafif atlatıyor, bulaştırıcılığı da ona göre az oluyor. Maalesef nüfusun 2 doz aşılanma oranı %30'larda. Millet yok aşı kısır yapıyor, yok aşı çipli, yok yan yattı çamura battı gibi söylentilerere inanıp aşı yaptırmamakta ısrarcı. Eğer en kısa zamanda 2 doz aşı olan herkese aşıyı takip eden 1 yıl içerisinde Özel Tüketim Vergisi uygulanan her türlü ürün için ÖTV muafiyeti uygulanırsa ve devlet bankaları üzerinden ev fiyatının tamamına kadar ve 180 aya kadar faizsiz konut kredisi kullanma hakkı gelirse 1 ay içinde 2 doz aşılanmada %99.5 oran sağlanacağına inanıyorum. Bu millet cebine düşkündür, eğer aşısını olan evindeki beyaz eşyaları, cebindeki telefonu daha ucuza alacak, arabasını yarı fiyatına yenileyecek, kira öder gibi ev sahibi olacak, rakısını, birasını yarı fiyatına içecek denildiği anda aşının içinde isterlerse 100 tane çip var desinler, bu millet koştura koştura birbirini eze eze aşı sırasına girer, aşı kuyrukları hastanelere sığmaz taşar.
Aşı sıram geldi ama sırf iğne korkusundan 1 haftadan fazladır randevu alamadım. En son geçen yıl ehliyet için kan testi gerekti, parmağıma batan iğnenin acısı hâlâ aklımda. Yarım saatte ancak geçebilmişti acısı. Bugün daha fazla beklemeyip artık randevuyu alıp şu iğneyi olayım diyorum ama iğnenin yapacağı yaranın acısından çekiniyorum. Acaba aşı olmaya gitmeden hemen önce hafif sarhoş olana kadar (mesela yarım litre kadar şarap) içki içip aşıya öyle gitsem iğnenin acısını daha az hisseder miyim veya herhangi bir acı hisseder miyim?
İSTANBUL'DA ASGARİ ÜCRET 14125 TL OLMALI
İstanbul'da nüfus fazlalığı gerçekten abartılı boyutlarda ve kalabalığın getirdiği sorunlar trafik, temizlik, salgın durumlarında sosyal mesafe gibi , toplu taşıma araçlarında yer bulabilme gibi sorunları İstanbul halkı iliklerine kadar hissediyor. Bana göre bu kalabalığın azaltılmasının en kısa yolu İstanbul'da asgari ücretin Türkiye'nin geri kalanındaki asgari ücretin 5 katı yapılması. 2825x5 = 14125 lira yani bugünkü asgari ücrete göre. İstanbul'da asgari ücret 5 katına çıkarsa ne olur:
- Fabrika vb. asgari ücretli işçi çalıştıran kurumlar işçi giderlerini azaltmak için bu işletmeler en kısa zamanda İstanbul haricindeki illere taşınır.
- Fabrikalar İstanbul dışına giderse İstanbul halkının en az yarısı diğer illere göçecektir haliyle.
|
|
|
|
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 613
İkinci El Bölümü Mesajları: 9
Konularının görüntülenme sayısı: 31.461 (Bu ay: 404)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 753 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic