Mavi Ekran Sorunu
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 5 ay öncesinde sistem topladım. Oyun haricinde herhangi bir ağır işte kullanmadım veya overclock yapmadım. Fakat 1-2 hafta öncesine kadar mavi ekran almaya başladım. Kaç kere kodu görüp bakayım dedim fakat direk tak diye yeniden başladığı için okuyamadan ekran gitti. C: /windows klasöründe dump bakıyorum oraya kayıt edilen bir dosya da yok.
Sorunu yaşadığım zamanlar ise şöyle bir gün pcyi kapatıyorum yatıyorum. Sabah kalkıp tekrar açtığımda 1-2 dk sonra mavi ekran yiyorum. Bazen bu 2 defa tekrarlıyor. Bazen de 2 defa tekrar üzerine bilgisayar açılırken bir boot cihazı bağlayın diye hata veriyor ssdyi çıkartıp tekrar taktığımda düzeliyor. HDTune tarzı bir programla ssdyi kontrol ettiğimde 1 sorun dahi gözükmüyor.
Bu konuda bilgili biri yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Sisteme göre kasa+PSU tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar f/p bir sistem topluyorum fakat kasa kısmında patladım denebilir. Bilen arkadaşlar fikirlerini belirtirse çok sevinirim. 500TL olması yanındayım ama max 700e çıkabilirim. Kasada RGB fan olmasına gerek yok. Gösteriş önemli değil. Önemli olan PSU kalitesi ve kasa içi havalandırması.
Sistem:
AMD Ryzen 3 3100
Zotac GeForce GTX1650 Super Twin Fan 4GB GDDR6 128 Bit
Gigabyte A320M-S2H
2x Adata XPG Gammix D30 8GB 3000MHz DDR4 Ram
Sandisk Plus 240 GB 530MB-440MB/sn 2.5'' Sata 3 SSD
Ekstra olarak ileride 1TB veya 2TB lık HDD ekleyeceğim onun harici bir şey eklemeyeceğim.
EDIT: Xigmatek Asgard 382 modelini buldum 600W ile bunu tavsiye eder misiniz?
HP-2WF34EA 8GB RAM Alev Aldı!!!
|
D-Smart ilginç upload hızı
|
TT Hattı 19TL 4GB 500dk 750sms
SpaceX uydu internet planları
65" televizyon
|
CD yerine HDD takma
|
Kim bu konuya gelebilir mi acaba
|
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.479
İkinci El Bölümü Mesajları: 82
Konularının görüntülenme sayısı: 34.012 (Bu ay: 269)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 420 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar