Mostafa degil Mustafa
bu adamin dili arapca. ismi de Mustafa. peki biz arapca Mustafa ismini neden ingilizce yazilisi ile yaziyoruz. adamin adi Mostafa degil Mustafa.
Muhammed Salahin ismi de Mohammed degil. Muhammed. bir japonun, arabin, fransizin ismini ingilizce dili ile mi ceviriyoruz.
peygamberimizin ismi Mohammed Mostafa mi?
Misirdan Turkiye`ye geldi. Misirdan Ingiltereye gider onlar Mostafa diye yazar Mustafa diye okurlar iyi de biz neden Mostafa diye yazip Mustafa diye okuyoruz.
Misir`da adamlar latin harfle yazarken kendileri uluslararsi standarda uysun diye Mostafa yaziyorlar latince ama bizim buna ihtiyacimiz yok. bu adamin adi Mustafa. yazilisi da Mustafa diye yazilmali.
Galatasaray App Vurgunu
gelin size bir hikaye anlatayim.
Galatasaray klubu sosyal medyada daha aktif olabilmek icin bir uygulama yapmaya karar verir. IOS ve Android uygulamasi yapmak icin kollar sivanir. bu islerden anlar diye bir calisma grubu olusturulur. gorusmeler yapilir ve GONULLU bir arkadas yetkilendirilir. 35 bin euro gibi bir maliyet ortaya cikar ki, bunlar herkesin az cok bildigi maliyetler.
tesaduf bu ya; kongre uyesi, calisma grubunda bu ise gonullu arkadasin da uygulama gelistiren bir firmasi vardir. der ki: yaw benim kanim sari kirmizi siz buna ne vereceksiniz 35 bin euro. ben bunu size bedavaya yapayim. bizimkiler de bu islerden anlamadiklari icin sevinerek he der.
herkes sevinir. tamam denir anlasma imzalanir. sonucta klup bedavadan uygulama yaptirir. 35 bin euro gibi bir maliyetten kurtulunur. isi yoneten kongre uyesi anlasmadan hemen sonra istifa eder ve gider. amma ufacik bir madde avrdir kontratta. uygulma bedava yapilacaktir ama, 10 sene gelirin yuzde 60 in isi yapan firmaya verilecektir.
peki Galatasaray uygulamasinin ilk sene geliri ne kadardir.
TAM 4 MILYON TL. SARI KIRMIZI KANA SAHIP ARKADASA 4X%60 = 2.400.000 tl odeme gerceklestirilir. (2,4 milyon tl ilk senenin hasilati odendi)
basit bir kerrat cetveli hesabi ile 2,4 x10 sene esittir 25 milyon tl lik bir para hesabi ortaya cikiverir.
35 bin euro dan tasarruf edelim derken 10 senede 3 bucuk milyon euroluk bir gelir kaybi ortaya cikiverir.
olayin vahametinin kimse farkinda degil. mustafa cengiz ve yonetim bu app islerinden anlamadigi icin bu kongre uyesine guvenmistir. amacimiz bu olayin mustafa cengiz tarafindan duyulmasini saglamaktir.
hikayemiz bu kadar.
Galatasaray uygulamasini kullanmayin, kullandirtmayin. o anlasma bozulsun.
Burak Elmas
bu adamin ismini ne zaman duysam aklima gelen zamaninda kendisini stad muduru mu tam hatirlamiyorum gereksiz bir pozisyona atayip dolarin 1,5 civari oldugu zamanlar kendisine 100.000 tl yani 60 70 bin dolar maas yazdigi idi.
simdi duydum baskan adayi oluyormus. ve ilk icraati da baskanve yonetim kurulunun maas almasi imis. sasirdim mi ? hayir
eger bu dogru ise kesinlikle secilmemlidir.
muhalifken cok guzel ve akilli tweetleri vardir ama kendisine nedense hic isinamadim.
bekleyip gorelim.
#defolemre
son gunlerde boyle bir hastag var. ben acmadim ancak destekliyorum. neden?
bu adamin fenerin basinda sportif direktor olarak kalmasi bize yarar. hic bir tecrubesi yok. yoneticilik bilmez. kendini gelistirmez, gittigi liglerde ogrendigi al ver uc bes kelime aslen dil falan da bilmez yani gidip official bir is gorusmesine giremezsin bu adamin bildigi dil ile. playstation da ne kadar ingilizce kelime varsa toplam kelime hazinesi de odur bunun. ve en onemlisi iyi hoca getirmek yerine kendi menfaatleri icin kukla hoca getirecek kadar kucuk dunyasi olan bir adamdir.
yani bu adam ne fenere ne basaga ne galatasaraya hizmet icin var. bu adam kendi cikarlari icin her seyi yapacak gerekirse koskoca fenerin bir senesini heba edecek kadar kendi menfaatlerini on planda tutan bir adam ki bunu zaten biz intere bedelsiz gittiginden beri biliyoruz.
benim takimdaslarimdan istegim bu hastage twitterdan destek verin ki sanki biz emre gitsin istiyoruz diye dusunup aman emre kalsin diye sarilsinlar buna.
merak etmeyin oynadigi donemde en cirkef futbolcu secilmis , hic bir klupte , organizasyonda , menejerlik firmasinda iliskisi olmayan, ulusararsi hic bir resmi davette hatirlanmayan bos beles adamdir. alo emre abi de fenerlinin sms ile topladigi paralari 3 kurusluk adamlara 5 kurus bastiginda anca abi olabilir. irkciliktan ceza almis biridir ki bu leke bile yeter. o sebeple bunun gidip te transfer yapmasi falan hikaye. bu adam bizim icin cok onemli bir cevher. aykuttan bile daha fazla faydali olacak bize.
eski oyndigi avrupa kluplerine gitse kapida kimlik sorarlar. bunu hatirlamazlar bile. futbol dunyasinda tek etkisi su an icinde oldugu siyasi iliskiler ve fenreli taraftarlarin sms paralari.
bu adam fenerde kalsin. kalsin ki burunlari cukurdan cikamasin. kalsin ki hep bundan daha kucuk adamlar td olsun.
|
|
Fatih Terim'e acilan sistematik savaş
|
Vizyon Zehirlenmesi...
|
Yabanci sinirinin gercek amacı..
|
Tesekkurler Ali Koc..
|
Galatasaray |
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.270
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 7.957 (Bu ay: 47)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.247 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Spor