Kablonet 3-4 saniyelik kısa kesintiler
Merhaba, yaklaşık 5 gündür ınternet'imde 3-4 saniye süren anlık kesintiler yaşıyorum.
-İnternet servis sağlayıcım: Kablonet.
-Modem: Netmaster CBW-383Z4
-Kablolu bağlantı kullanıyorum.
50 Mbps olan internetim de bir hız sorunu yaşamıyorum ancak yaptığım her işlemde bu kesintiler etkisini gösteriyor. Online oyunlarda sunucunun donması, Discord görüşmelerinde konuşmadan düşmesem de insanların cümleleri yarıda kesiliyor. Ssport+ üzerinden yayın izlerken yayında donmalar yaşanıyor. Sorunu bulmak için denediklerim;
- Kullandığım kabloda sorun olabileceğini düşünüp farklı bir kablo ile denedim bir değişiklik olmadı.
- Telefonum üzerinden Discord konuşması gerçekleştirdim aynı kesilmeler oluyor, sorun kablolu bağlantıya özel değil.
- Teknik servis geldi ve modemin çok eski olduğunu söyleyip yeni bir modelle denenmesi gerektiğini söyleyip gitti.
- Farklı bir Netmaster CBW-383Z4 temin ettim adaptörü de değişerek modemin tanıtımını yapıp kullandım sorun devam ediyor.
- Modemden çıkan Ethernet Hub'ın bozuk olabileceğini düşünüp farklı bir Hub ile denedim bir değişiklik olmadı.
5-6 güne kadar hiç sorunu olmayan modemin aniden bozulması ve yıllardır yatan aynı model modemin de aynı sorunları vermesi hiç mantıklı gelmiyor Forza Horizon 4 gibi oyunlarda kendimi sunucudan düşerken buluyor, Battlefield oyunlarında ise 3-4 saniyeliğine ışınlanıyorum. Hız testi yaptığımda bir ping sorunum gözükmüyor. Oyun sunucularında 50 ping ile sıradan bir deneyim yaşıyorum bu ani kesintiler haricinde. Bir çözüm bulamadım 2 senedir sorunsuz olan internet deneyimim aniden bozuldu, yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum.
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 558 (Bu ay: 6)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Geri dönüşüm kutusu