merhabalar, güvenlik kamerası işini bilmeyen ve sadece temele elektrik elektronik bilgimle iş yerime "HAIKON DS-7616NI-E2 8P" nvr cihazı , "TP-LINK 8 Port TL-SG1008PE 10/100/1000 PoE Switch 124W" ,"HAİKON DS-2CD2020F-I" bullet kameralar ve "Haikon DS-2CD2120F-I" dome kameralar ile 2 yıl önce bir sistem kurdum. poe switch'e 5 adet ve nvr cihazına 8 adet kamera bağlı, bu şekilde 2 yıldır kullanıyoruz ve 2 kamera bozulması haricinde başka bir sorunla karşılaşmadım. geçtiğimiz ay 1 adet "TP-LINK TL-SF1005D 5-PORT 10/100MBPS" switch alıp poe switch den gelen kabloyu bu yeni switche + modemden yeni switche ve nvr cihazından yine switche bağlayarak internet bağlantısını da yaptım, bu şekilde yaklaşık 1 aydır sorunsuz olarak uzaktan online izlememizi de gerçekleştirmiş olduk. geçtiğimiz hafta bir sorun başladı; poe switch e bağlı olan kameraların görüntüsü gitmeye başladı. poe switch den gelen kabloyu çıkarıp direkt olarak nvr cihazına bağladığımda görüntü geliyor fakat yaklaşık 2 saat sonra tekrar gidiyor. poe switch den gelen kabloyu tekrar nvr dan çekip yeni switch e bağladığımda görüntü hemen geliyor fakat yine yaklaşık 2 saat sonra görüntü gidiyor. kablodan diye düşünerek kabloyu değiştirdim ve nexans cat 6 kablo çektim (mesafe yaklaşık 30 metre) ama aynı sorun devam ediyor. bir haftadır araştırıyorum ama bir çözüm bulamadım sorunum ile ilgili ve poe switch i değiştirmeden önce danışmakta fayda olacağını düşündüm. mevcut bağlantıyı da kabaca çizerek fotoğraf olarak ekliyorum.
sorunum hakkında bilgisi ve fikri olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
Meslek: elektrikçiden bozma muhasebeci
İlgi Alanları: elektrik, elektronik, felsefe.
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 17
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 1.477 (Bu ay: 28)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar