32 inc 1080p ya da 4k monitör tavsiyesi
Herkese merhaba, 2012-2013 yılında imzam da ki sistemi kurarken aldığım monitör ;
Bu zamana kadar kullandım sorunsuz şekilde fakat anakartı gitmiş tamir olmaz dediler yeni bir monitör arayışına girdim.
Açıkçası böyle 60hz-240hz gibi yada 1080p-2k oyun karşılaştırmalarını izlediğimde hatta 4k, bana öyle aralarında çok fark varmış gibi bir durum olmadığı için ya da oyun oynarken ben bu kadar hassas yanaşmadığım için( ekran kartının verdiği en iyi kalitede oynarım yeni oyunlar çıkar ayarları düşürür oynarım yeterki 60fps lerde akıcı oynamak artık hiç yetmediği durumda sistem yenilemeye giden biriyim) bu sefer 27 inç yerine 31.5 yada 32 inç (yarım inç farkla neden farklı yapmışlarsa...) almayı düşünüyorum. Şimdi;
- Aoc 27inç le okadar zaman film oyun oynadım bana görüntü hep normal geldi. (hatta Axen 102ekran tv de bile oyun oynadım yani bana kalite açısından kötü gelen bir durum yoktu nedense). Eğer 32 inç alırsam okuduğum diğer konularda hep "1080p 32 inç alma piksel sayarsın" , " 32 inç e en az 2k olur hatta 4k almalısın" ve türevi öneriler görüyorum çok hassas, mükemmeli isteyenler mi görüyor bunları yoksa yok gerçekten de sen bile rahatsız olursun mu dersiniz ?
- Birde sistem eski olduğu için 4k alsam dahi 4k da oyun oynama şansım olmayacak mecburen 1080p de oynayacağım, 4k monitörde 1080p de oyun oynamak ve de 1080p film izlemek sorun yaratır mı? (4k alırsam gelecekte yeni sağlam sistem kurarsam monitör hazır olmuş olur en azından mantığındayım.)
- Benim ekran düzdü, şimdi bu kavisli ekranlar da var onlarda film oyun daha mı güzel oluyor ?
- Bunlar ışığında fiyat/performans açısından önerileriniz neler olur ? Ben genelde vatan'dan ya da teknosa'dan direk girip ucuzdan pahalıya seçerek bakıyorum ve...;
1080p için:
4k için:
Bu MSI ın birde aynısının 144hz 1ms olanı var başka farkı varmı bilemedim ama arada 6bin tl fark var nedense değer mi gerçekten bunlara?
Şu an kullandığım sistem özellikleri; fx6300 işlemci, 12gb ram ve rx470 4gb
Şimdiden yorumlarınız için çok teşekkür ederim yeni yıl olmadan almayı düşünüyorum bunlar dışında yok şu sitede bak daha güzel şu ürün var senin kriterlerine göre buna bak derseniz çok sevinirim, zaman ayırdığınız için tekrar teşekkürler.
Rx470 4gb Düşük Gpu Kullanımı ve Düşük FPS...
Herkese merhaba, sistemim gigabyte 990xa-ud3 rev.3 anakart, amd fx6300 işlemci, 4gb 1600mhz cl9 ram, 1. disk 120gb ssd. Arkadaşlar normalde sistemi yıllar önce kurarken aldığım ekran kartı hd7850 2 gb idi, 2 sene önce kart bozuldu gibi bir duruma girdi ancak driversiz şekilde günlük olarak kullanabiliyordum pc de. Can sıkıntısına 2. el bir kart alıp eski oynadığım oyunları oynayayım. Geçen hafta 2. el olarak Sapphire Rx470 4gb model kart aldım, ayrıca 8 gb 1600mhz cl9 ram ekleme yaptık ve bunları aldığım 2. el parça satış tamir yerindeki arkadaş taktı. Ekstra işlemciyi aldığımdan beridir hiç ellemediğim için işlemci soğutucuyu söküp termal macun sürüp yerine taktı kasaya bir hava tutup temizledi, sonrasında pc yi açtı Adrenalin 22.11.2 Recommended (WHQL) sürücüyü indirip kurdu. Gelgelelim pc yi kapatıp açınca eskiye göre daha uzun sürede açılıyordu 15 saniye ise 30 saniye gibi oldu. Belki dedim sürücü yükledik diye oldu neyse deyip eve geldim oyunları indirdim STALKER oyunlarında gpu kullanımı çok düzensizdi 0'dan bir anda 90 a 50 ye gidip gelirdi, fps de bu ani değişimlerde çok düşerdi. hd7850 de bile bukadar hatırlamıyorum. Sonra Metro 2033 kurdum onda da en düşük ayarda bile fps 20 lerde olup gpu kullanımı yine düzensizdi, Chivalry medieval warfire oyununda yine fps 20 falandı ve gpu düzensiz. Skyrim oyununu sırf arayüze girmesi için 5-6 dk bekliyorum oyunu başlattığımda ise öylece ekran kalıyor başlamıyor. Dün yeni driver yükledim 14.02.2023 te yayınlanan Adrenalin 23.2.1 (WHQL) sürümü, bu sefer stalker e girdiğimde fps artışı ve aynı zamanda önceki gibi takılma çok az oluyordu, metro 2033 e girdiğimde takılma yine büyük oranda gitmişti fps oranı daha yükseldi ama daha öncesinde bu oyunları normal ayarlarda bile akışkan şekilde oynuyorken daha iyi bir kartla neden böyle?, bu günde battlefield 1 i inidirip kurdum fakat en düşük ayarda bile değerler şu şekilde ; Acaba PC ye format atsam düzelirmi? ayrıca ramler uyumsuzdur diye 4 gb olanı çıkardım değişen birşey yok aynı, şu anda sadece 8gb lik ram takılı.
Fx 6300 ile gt 1050ti, gtx1650 rx6400-6500xt ?
Herkese merhaba, fx 6300 işlemci ile birlikte darboğaz yapmayacak en iyi ekran kartı hangisi uyar acaba ? başlıktaki modeller arasından hangisi en uygunudur. Fiyat olarak 4-5 bin bandında hepside ve kartı sıfır almayı düşünüyorum büyük ihtimalle vatandan olur, rx 570 lerin satışı yok sanırım eski oldukları içinmidir bilmiyorum o yüzden yazmadım. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim herkese iyi günler...
HD7850 O.C 2GB 256Bit dengi güncel kart önerisi
Arkadaşlar herkese merhabalar, ekran kartında kararma ekranda çizgiler çıkma problemi var arada bir, ekran kartı sürücüsü yüklediğimde ise görüntü hiç gelmiyor "reballing" yaptırmam gerekiyormuş. Ben fiyatıda bu kart için çok olacağı düşüncesiyle fırında sadece orta kısmı(macun sürülen bölge) açıkta kalacak şekilde folyo ile kaplayıp 200derecede 5.5 dakika tuttum sonra soüumasını bekleyip macun sürdüm taktım görüntü hiç gelmedi sonra çıkarıp macunu silip fön makinası ile 10cm yukardan direk o orta kısma 3-4 dakika kadar tuttum tekrar macunlayıp taktım şu anda görüntü geldi. Fakat yine açılışta bir ekranda çizgiler falan çıktı düzeldiğini düşünmediğim için hiç driver yüklemeyeyim diyorum.
Acaba şu anda hd7850 2 gb 256bit seviyesinde fiyat/performans olarak iyi olan kartlar nelerdir. çok öyle yüksek grafik beklentisinde değilim bu 7850 nin verdiği performansı verebilecek kart önerisi istiyorum sadece. Şimdiden teşekkürler.
|
Ram Mavi ekran veriyor, Tamiri mümkünmü ?
|
GPU Driver Yükleyince Ekran Kararıyor...
Giga 990xa-ud3 anakart-Windows 10 driver konusunda...
|
|
|
MB: Gigabyte 990XA-UD3 l CPU: AMD FX X6 6300 3.5Ghz l GPU: RX 470 4gb l RAM: Corsair 12GB Vengeance LowProfile DDR3 1600MHz CL9 l SSD: Corsair 128GB Force GS Serisi l HDD: SEAGATE 3.5" 2TB Barracuda - WD 3.5" 1TB Caviar Blue l
DVD Sürücü: Asus DRW-24B5ST 24X ± Double Layer Sata l PSU: OCZ FATAL1TY 80PLUS 750W 80+ l Kasa: Corsair Carbide 500R MidT ATX Siyah l PSU Soğutucu: Cooler Master Hyper 212X l Keyboard: Microsoft Wired 600 l Mause: A4 Tech Bloody V5 Multi-Core GUN3 l Monitör: AOC 27" E2795Vh l Web Camera: A4 TECH PK635K l Speaker: JWIN 2+1 A-111 Ses Sistemi l Kulaklık: SONY MDRV55R AE Kafa Bantlı l Modem: AIRTIES Air5453 300mbps Kablosuz ADSL2+ 4-Portlu+ 1 USB Portlu |
Son Giriş: 4 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 12 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.044
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 13.814 (Bu ay: 123)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 34 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware