![er](/Static/forum/img/rozet/tegmen.png)
|
Merhabalar,
İlk önce size kendimden bahsetmek istiyorum. 27 yaşındayım. Vücudumda yaşadığım semptomları size anlatmak istiyorum. Eğer bu yazdıklarımı okursanız çok memnun olurum. Şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum. :
-Kafamın sağ tarafında yanmalar ve ağrı meydana geliyor. Kafamın sağ tarafında ağrı gün içerisinde devamlı oluyor gibi. Alt maddede yazdığım gibi sağ kulak arkası ve kafamın tam olarak sağ lobunda ağrılar oluşuyor. Bazen kafamın tümüne yayılan ağrı oluyor ama nadir.
-Cok nadir sağ gözümde yanma oluyor.
-Kafamın tam sağ kulak arkasında ağrı meydana geliyor.
-Vücudumun sağ bölgesinde yer alan kol ve bacaklarda uyuşmalar ve karıncalaşmalar meydana geliyor. Daha çok ayağa kalktığım zaman içerisinde şikayetlerim artıyor.
-Kafam bazen sersem gibi oluyor ve beynimin içerisinde sanki bulutlar geziyor. Bazen ayağa kalktığımda yürürken kafamda bir basınç hissiyle birlikte kafamın üzerinde bir ağırlık taşıyorum sanki.
-Bunlara önceden vücudumda üşüme ve soğuma eşlik ederdi artık bu yok oldu gibi.
-Aralıklarla göğsümde kalple alakalı problem yaşadığımı düşünen göğüste ağrılar oluyor ve şiddeti aralıkla artıyor.
-Vücudumda aralıklarla daha çok bacaklarda hissettiğim iğne batma hissi var.
-Bazen nefes almada güçlük yaşıyor ve fenalaşıcak gibi hissediyorum. Bu duyguyu çok yoğun yaşadığım an oluyor.
-Bazı zamanlar başım dönüyor gibi oluyor.
-Sürekli kafamın sağ tarafında ve sağ kulak arkasında ağrı hissetiğim zamanlar boynumu sağa doğru çevirirek kütlettiğim zaman sanki o zaman ağrı bir tık daha hafifliyor ve boynumu böyle sağ tarafa çevirerek kütletmesem ağrı daha şiddetli bir şekilde devam edicek gibi hissiyat oluşuyor.
-Bu yaşadıklarımı akşam saat 6.30 itibariyle daha yoğun hissetmekteyim.
Yaptırdığım tahliller : ( Hepsi üst standart özel bir hastanede yapıldı ve bir sürü paralar verdim. Bunu belirtmemin nedeni aramızdan bazı arkadaşlar bir de yaptırdığın bu tahlilleri özel bir hastanede yaptır diyebilir. Kötü bir şımarık imaj çizmek için bunu belirtmiyorum lütfen yanlış anlamayın )
- 4 Sene içerisinde 3 Tane Beyin MR'ı ( 3 TESLA MR standartı- anjiyosuz çekim yapıldı ) - En sonuncusu 2021'in 2.ayı yapıldı ve temiz çıktı. Son 1.5 ay içerisinde MR temiz çıkmasından sonra PROF.doktora 3 kez daha muayene yapıldı ve tekrar MR'a gerek olmadığı söylendi. Cünkü şikayetlerim aynı şikayetlerdi ve muayenede bir terslik görülmedi.
- 3 Sene içerisinde 2 Tane Boyun MR'ı ( 3 TESLA MR standartı - anjiyosuz çekim yapıldı ) - En sonuncusu 2019'un 11.ayında yapıldı ve son 1.5 ay içerisinde 2 tane ayrı Ortopedist doktoruna göründüm. 1'si Prof, diğeri Uzman doktor. Egzersiz önerildi ve muayene normal olarak değerlendirildi.
- EEG çekildi ve ters bir şey saptanmadı. - 2021'in 2.ayı yapıldı. (PROF.doktor tarafından bakıldı)
- Normal EKG ve Eforlu EKG çekildi ve temiz çıktı. Kalp yapısında herhangi bir problem saptanmadı. ( Son 3 sene içerisinde 2 kere yapıldı bu testler. Sonuncusu 2021'in 2.ayı yapıldı.
- Kulak, Burun ve Boğaz muayene kontrolü doçent doktor tarafından yapıldı.(3 gün önce) Bir sıkıntı olmadığı söylendi. Muayene temiz çıktı.
- Göz muayenesi zamanında doçent doktor tarafından oldum. Ve göz kuruluğu dışında herhangi bir probleme rastlanmadı.
Sonuç : Nöroloji doktoru kesinlikle bir sıkıntım olmadığını ve bunları psikolojik olarak ortaya çıktığını söyledi. Ve somotoform bozukluk olarak not düşüldü. Ortopedist doktorları bir ciddi sıkıntım olmadığını ve spor,egzersizle bunları aşılabileceğini söyledi. K.B.B doktoru bir sıkıntı görmedi ve normal olarak değerlendi beni. Kardiyoloji doktorlarından PROF ve Uzman doktorlara göründüm, bütün extreme sporları yapabileceğimi ve kalbimin yorulmadığını, çok iyi durumda olduğunu söyledi. Ama ben hala aynı semptomları hissetmeye devam etmekteyim. Hayatımın kalite standardını ciddi anlamda bozuyor ve işlerime konsantre olamıyorum. Hayatımın içerisinde huzurumu kaçırıcak bir durum yok. Calıştığım iş ortamı çok iyi olmasına rağmen benim sürekli modum düşük. Ve ben bu belirtileri yaşadığım için acaba Beyin MR'ında, beyinle alakalı bir sıkıntı varda, doktor mu görmedi diye düşünüyorum. Tekrardan Beyin MR'ı çektirmeyi düşündüğüm anlarım oluyor. Doktor normal anjiyosuz(kontrast madde verilmeyen) Beyin MR'ında bir sıkıntı görülürse, o zaman anjiyo Beyin MR'ın gerekli olabileceğini bana açıkladı. 19 yaşımdan beri beynimle alakalı bir sorun mu var acaba diye bir sürü sıkıntılar yaşadığım için doktor doktor gezmişliğim var. 20-21'li yaşlarımda 1 haftada 3 tane farklı özel hastanede çalışan PROF. doktor gezmişliğim var ve hepsi aynı şeyi söylüyordu. Bir sıkıntın yok. Vücudumun sadece sağ tarafında bunları hissetmem beni korkutuyor. Ve hala kara kara düşünüyorum, ne yapsam acaba, başka bir tetkik mi gerekiyor? Cünkü gittiğim doktorlar bunların daha çok psikolojik ve somotoform bozuklu kaynaklanabileceğini söylüyor. Bu şikayetlerimi şiddetli başladığım an direk bütün doktor tetkiklerini yaptırdım ve benim sağlığımı tehdit eden herhangi bir durumu raporlarda ve doktor muayenelerinde rastlanmadı. Bir şey var da bulamıyorlar mı diye korkuyorum. Ondan dolayı yazımı yazabildiğim kadar detaylı ve uzun anlatmaya çalıştım. Benim gibi aranızda buna benzer şeyler yaşıyan birileri var mı? Ne yapmamı önerirsiniz? Lütfen sizin yorumlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden okuyup, sıkılan ve çok uzun olduğu için sonradan okumaktan vazgeçen arkadaşların zamanını aldığım için özür dilerim. Saygılarımla.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 78
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 17.352 (Bu ay: 597)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 12 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sağlıklı Yaşam
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)